Prajitura Delia

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 19311 vizualizari

 

Nici nu am de ce sa nu o numesc asa pentru ca defineste perfect amintirile mele din generala legate de profesoara mea de meditatii de matematica: un miros ispititor de cafea plutea in aer in casa ei, iar sunetul sorbitului din ceasca de ceai imi facea o poftaaa incredibila sa gust si eu :) Cea mai buna profesoara de matematica din toate punctele de vedere. Iti multumesc pentru tot, Delia.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 6 lg rase faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg cafea praf
  • 200 gr zahar
  • 1 cana (de ceai) nuca macinata
  • Crema de cafea:
  • 3 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 350 gr unt
  • 1 cana nuci prajite si taiate
  • 1 c cafea lichida
  • 1 lg zatz
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata
  • 4-6 lg frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delia:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25cm x 35cm cu hartie de copt.

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pe viteza mare pana ajungem la consistenta de bezea. Apoi punem galbenusurile, pe rand. La final inglobam amestecul de faina, praf de copt, cafea si nuca macinata amestecand de sus in jos cu o lingura mare. Punem in tava de copt si tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema de cafea:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi punem totul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste de tot. Nu lasam prea mult, altfel crema isi pierde consistenta fina. Luam de pe foc, turnam cafeaua si zatzul si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam in untul/margarina cremoasa. La final adaugam nucile taiate.

Dupa ce blatul s-a racit, turnam crema peste si nivelam.

Glazura:

Pe baie de aburi, incalzim frisca, apoi adaugam ciocolata maruntita si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a omogenizat, luam si lasam la racit putin, apoi turnam cu grija peste crema. Lasam la racit.

TIPS-URI

1

La crema, avand in vedere ca exista si cafea lichida, mai bine folosim margarina daca ne e teama sa nu se taie crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]