Această prăjitură am găsit-o într-un caiet mai vechi al soacrei mele și am încercat-o cu ocazia sărbătorilor. Soacra mea o pregătește de când se știe, iar cu acest nume am descoperit-o și eu. Aș vrea să-i păstrez același titlu, în amintirea mamei sale... Este o bunătate!
pentru foi:
pentru crema :
Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date.
Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul .
Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor.
Separat dam rahatul pe masina,apoi lamaile cu tot cu coaja,dupa care adaugam cacaoa si margarina pe care am lasat-o la temperatura camerei pentru a se omogeniza bine crema.
Crema astfel obtinuta,incepem ansamblarea prajiturii.
Asezam prima foaie,peste care adaugam un strat de crema,dupa care punem a 2a foaie ,iar crema
La final praitura va avea 4 foi si 3 straturi de crema,.
Se aseaza o greutate peste prajitura pana a doua zi ,cand se va pudra dupa preferinta cu zahar pudra sau se va topi ciocolata calda.
Este o prajitura dulce- acrisoara buna rau.....