Pui aromat la cuptor

de reisnaor_2006 in Pui, 28 Noi 2015 | 4300 vizualizari

 

#gatescpentruocarte.Delicios si satios de te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • un pui potrivit
  • 150 g de unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita de delikat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 4 linguri ulei de masline Cirio
  • 100 gr vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat la cuptor:

             Pentru inceput am spalat puiul bine si l-am curatat de impuritati. Cu ajutorul unui cutit cu varf subtire am facut un buzunar intre pielea puiului si carne.

             Cele 150 de grame de unt le-am lasat sa se inmoaie la temperatura camerei si am amestecat cu restu de ingrediente, cu exceptia vinului si uleiului de masline. Cand compozitia s-a omogenizat bine am umplut buzunarele facute la pui.

             La exterior l-am uns cu ulei de masline, l-am condimentat cu sare, piper, boia de ardei dulce si l-am pus intr-o forma de yena. Am turnat vinul deasupra si l-am dat la cuptor la temperatura de 220 de grade. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cand in cand am uns puiul cu zeama pe care a lasat-o in timp ce era la cuptor.

2

Poate fii servit cu orice garnitura alaturi de sosul format in vas care este un deliciu.

3

Puteti adauga ce ingrediente doriti si buzunarul puiului poate fii umplut si cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant la cuptor