Pui cu cartofi si smantana la cuptor si salata de patrunjel

de luminita20_2006 in Pui, 7 Noi 2011 | 7637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 piept de pui
  • -6 cartofi
  • -2 cepe
  • -1 capatana usturoi
  • -300 gr smantana
  • - oua
  • - 100 gr parmezan
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de masline
  • -condiment picant dupa preferinta si gust
  • Salata de patrunjel
  • -2 legaturi patrunjel
  • -2 rosii
  • -sare
  • -zeama de la o lamaie
  • -ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi si smantana la cuptor si salata de patrunjel:

Pieptul de pui se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si piper si 2 catei curatati si pisati si se lasa deoparte pana cand pregatim cartofii.

Cartofii se curata se spala si se taie felii , se condimenteaza cu sare piper si ceva condimet picant se stropesc cu ulei si se amesteca bine.  Ceapa se taie marunt.

Intr-un vas yena se pune putin ulei se aseaza un strat sau doua de cartofi se pune ceapa apoi restul de cartofi , deasupra se pune fileul de pui. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor ~ 30 min. Intre timp se bat ouale cu smantana si restul de usturoi pisat, parmezanul. Dupa 30 min se scoate tava din cuptor, cartofii si carnea sut aproape gata, se toarna sosul de smantana si se mai lasa inca 10 min. sa prinda o crusta frumoasa(la mine nu a mai apucat sa se rumeneasca putin)

Am servit alaturi de o salata de patrunjel: patrunjelul se taie marunt, rosia cubulete, se amesteca se stropeste cu zeama de la lamaie si ulei de masline si un pic de sare. Optional pentru doritori se poate pune si o ceapa tocata marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi si smantana la cuptor si salata de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si conopida in vas roman