Rulouri de pui cu dovlecel si bacon

de adela1981 in Pui, 1 Aug 2012 | 3552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept de pui
  • 200 gr dovlecel
  • 50 gr bacon crud -uscat
  • sare,
  • piper
  • boia de ardei iute / fulgi de ardei iute
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pui cu dovlecel si bacon:

Nu cred ca are nevoie de foarte multa prezentare, doar ca este usor de pregatit si de mancat :)

In primul rand se spala dolvlecelul si se taie fasii cat mai subtiri, pe diagonala. Intr-o tigaie sau grill, se  stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza dovlecelul taiat fasii. Se lasa la prajit cate un minut pe fiecare parte, apoi se scot sa se raceasca. Intre timp se feliaza pieptul de pui, si se condimenteaza cu sare, piper proaspat rasnit si boia de ardei iute, eventual fulgi de ardei iute. Se aseaza pe fiecare felie de carne, o felie de dovlecel si o felie de bacon.  Se ruleaza cu grija si se prinde cu o scobitoare, asa se procedeaza cu fiecare felie de carne in parte.

Ungem cu putin ulei de masline, un vas termorezistent, apoi asezam bucatile de carne rulate. Turnam vinul deasupra, acoperim cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins cca 20 min, apoi descoperim si lasam pana ce se rumenste deasupra.    

TIPS-URI

1

Pentru o masa usoara si copioasa va recomand, cartofi natur cu mult patrunjel verde, sau o garnitura de orez. Cand se descopera de hartie de copt, se poate rade cascaval deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu dovlecel si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu şuncă şi caşcaval