Şakşuka

de alilianaa in Mancaruri de legume, 2 Aug 2015 | 7821 vizualizari

 

Preparat turcesc care poate fi servit ca si aperitiv sau fel principal...poate fi preparat in mai multe moduri.
Preparatul este cunoscut sub numele shakshuka, shakshuka sau shakshuka care inseamna "un amestec" sau "agitat".
Eu m-am oprit la acesta, pentru ca-mi plac vinetele, iar rezultatul a fost unul minunat la gust.

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete potrivite
  • o ceapa medie
  • un ardei capia
  • o jumatate de ardei gras
  • 8 -10 rosii potrivite ca marine
  • 150 ml ulei de masline
  • sare dupa gust
  • o lingurita de zahar
  • un varf de lingurita de fulgi de ardei iute
  • o crenguta mica de cimbru
  • patrunjel
  • 8-10 graunti de usturoi
  • un sfert de ardei iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şakşuka:

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa, ardeiul, ardeiul iute, usturoiul si rosiile. Le-am spalat si tocat si le-am lasat deoparte. Am spalat patrunjelul si cimbrul si le-am pus la scurs pe un servetel. Cuburile de vinete au fost scoase din solutia cu sare  si stoarse bine.

Sosul: Intr-o tigaie am pus la incins ulei de masline si am pus la calit in trei transe cuburile de vinete. Le-am scos intr-un bol. In uleiul in care am prajit vinetele am pus la calit ceapa, ardeiul, usturoiul pana au devenit translucide. Am adaugat rosiile, ardeiul iute tocat. Am potrivit de sare, am adaugat fulgii de ardei iute, am adaugat lingurita de zahar si am lasat sa fiarba cca 15 minute la foc potrivit spre mare. Sosul rezultat trebuie sa fie lucios, cleios nu apos. La final am adaugat patrunjelul tocat marunt si cimbrul. 

Pe o farfurie se pun vinetele prajite ( ca baza), scurse,  iar de-asupra se pune  sosul pregatit. 

TIPS-URI

1

uleiul poate fi completat in functie de cat de mult,, consuma" vinetele;

2

pentru zilele de dulce, o lingura de smantana e potrivita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Şakşuka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu branza de vaci