Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta

de Satisfyyourcravings in Porc, 9 Noi 2018 | 2040 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri harissa (pasta picanta de ardei)
  • 4 bucati cotlet de porc
  • 2 lingurite paprika afumata
  • 1 lingura miere sau sirop auriu (golden syrup)
  • 1 portocala

Pentru salata:

  • 400 grame naut (din conserva)
  • 1/2 ceapa rosie
  • 200 grame branza Paneer/ Halloumi/ Feta
  • 3 linguri stafide negre
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • sare, piper
  • menta proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta:

Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si se aseaza langa carne cu partea taiata in sus. Se gatesc pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit la 220 de grade, timp de 20 de minute. 

Intre timp, se scurge nautul de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se taie ceapa julienne si se adauga peste naut, impreuna cu branza sfaramata si stafidele.

Separat, se amesteca usturoiul pisat cu uleiul, otetul si sucul de portocala coapta. Se adauga mare parte din dressing peste salata si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste friptura cu salata de naut stropite cu dressingul ramas si presarate cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava