Prima data am mancat aceasta salata in concediu la Calimanesti la Pensiunea Domnitei. Mi-a placut tare mult si am facut-o si eu. Este foarte buna!
Fasolea am spalat-o bine si am pus-o in oala cu presiune la fiert timp de 30 de minute. Separat pieptul de pui l-am pus la fiert in apa cu o lingurita de delikat. Ceapa am taiat-o marunt de tot. Cand s-a fiert fasolea am strecurat-o bine de zeama si am asezat-o intr-un bol. Pieptul de pui l-am taiat cubulete mici si l-am pus peste fasole.
Intr-un vas am pus galbenusul de ou, putina sare si lingurita de mustar si am omogenizat bine.Treptat am adaugat ulei si am facut o maioneza pufoasa. Peste maioneza facuta am adaugat ceapa taiata marunt, fasolea si pieptul de pui. Am omogenizat bine compozitia.
Pofta buna!
1
In loc de maioneza putem sa facem un alt dressing de mustar cu otet de vin rosu, smantana sau iaurt.
2
Se poate servi alaturi de carne la gratar daca nu adaugam pieptul de pui.