Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie

de Bya Ralu in Vita, 10 Iun 2012 | 5011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 tava de 1kg de carne tocata de vita+porc
  • salvie
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca de vin alb
  • kaizer
  • 1 morcov.
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de marar
  • 2 verze potrivite
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie:

Varza daca este foarte sarata se lasa in apa rece timp de 4 ore.Se desface fiecare foaie de varza,se taie cotorul.Orezul se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul ras si ceapa taiata marunt,se adauga piper si cateva frunze de ardei iute,se tropeste cu putin vin si se lasa putin la rece.Dupa care se adauga peste carnea tocata,se pune si mararul tocat marunt,se pune busuioc,piper,vegeta,putin cimbru si salvie.Se amesteca bine si se incepe prepararea sarmalelor.Intr-un ceaun se pune ulei de masline,se toaca varza pentru a acoperii fundul ceaunului si se aseaza fiecare sarmaluta formata.Deasupra se adauga tot asa putina varza tocata marunt,si cateva felii de kaizer.Se adauga foi de dafin,se pune vinul alb si cutia de rosii cubulete,in sosul format presaram putina scortisoara si mai adaugam frunze de ardei iute.Se acopera cu o folie si se baga la cuptor timp de 2-3 ore,se mai verifica intre timp si se mai completeaza cu apa daca mai e nevoie.Se serveste cu mamaliguta si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza dulce