Sirop de soc

de adnia in Bauturi, 22 Ian 2013 | 5904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • muuulte flori de soc (cu cat folositi mai multe, cu atat iese siropul mai parfumat)
  • apa
  • zahar (1 kg de zahar la 1 l de apa)
  • lamai (cam 500 gr. lamai la 1 l apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

 

Intai se apala florile de soc sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Intre timp se prepara siropul (apa se fierbe cu zahar si zeama de lamaie...lamaia dupa gust--dar se mai pastreaza cateva lamai intregi pt. final). Dupa ce s-a legat siropul, se stinge focul si se lasa la racorit, pana aproape ajunge la temperatura camerei. Acum este momentul sa adaugam florile de soc si restul de lamai taiate felii si stoarse putin in suc. (Pt. a-l face mai aromat si a evita introducerea urmelor de chimicale din coaja lamailor, acestea se oparesc cateva minute in apa fiarta). Siropul se lasa la macerat 24 de ore intr-un loc intunecos, amestecandiu-se din cand in cand. Se strecoara si se trage in sticle, apoi se pastreaza la intuneric si racoare.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

22.01.2013, 20:42

E foarte bun!

Sim0na 1

22.01.2013, 22:41

abia astept sa apara socul..

adry88 1

23.01.2013, 11:15

foarte aromat si bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]