Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

de Mutulica in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2016 | 14175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • sunca ( slanina de porc )
  • o capatana de usturoi
  • 2 linguri de boia de ardei ( amestec dulce cu iute )
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • un pahar de tuica
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper:

Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati  o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat pentru ca nu stiu unde tine nevasta-mea piperul boabe) si doua linguri de boia. Puteam sa pun si niste frunze de dafin , dar n-am stiut ca avem.

Daca sunca pe care vreti sa o fierbeti nu a fost sarata in prealabil puteti sa puneti in compozitia de fiert si o lingura de sare. Fierbeti sunca cu capacul pus pe oala pana cand furculita intra cu usurinta in sunca (atentie mare sa nu exagerati caci sunca va deveni gelatinoasa!) apoi o lasati sa se raceasca tot in oala acoperita ca sa ia cat mai mult din savoarea condimentelor. Cand bucatile de sunca s-au racit  le scoateti din oala, le puneti putin la uscat si le pudrati cu boia.Va doresc sa fiti sanatosi, sa aveti pofta si o tuica buna! 

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere depinde de cat de tare este soriciul

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Mutulica 1

06.11.2016, 14:20

Saru-mana !

LutaCaba 1

12.12.2018, 00:08

daaa.... merge afumata dupa??? asa oleak!!

Mutulica 1

12.12.2018, 08:06

Cum sa nu!Toate cele bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu branzeturi