Sorbet de capsune

de farfuriavesela in Dulciuri, 8 Iun 2014 | 5990 vizualizari

 

Un desert racoritor, plin de prospetimea si dulceata fructelor de sezon, potrivit serilor calduroase de vara

 

INGREDIENTE

  • 750 gr capsune, spalate si curatate de codite
  • 150 gr zahar
  • 75 ml apa
  • praf de sare
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de capsune:

Amestecam apa, sarea si zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Lasam sa se raceasca.

Fructele si zeama de lamaie le punem in blender, sau le pasam, apoi adaugam si siropul pregatit.

Trecem printr-o sita, astfel sorbet-ul va fi mai fin, si punem amestecul rezultat intr-un vas incapator la congelator. Amestecam din 30 in 30 min, pentru a preveni formarea cristalelor de gheata.

Se serveste dupa ce  a stat in congelator min 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]