Sos de usturoi cu miere de albine

de iry-gabriela in Sosuri, 19 Iul 2017 | 10662 vizualizari

 

Am o fiere destul de leneșă, motiv pentru care nu pot mânca, nici usturoi si ceapă in stare crudă, provocandu-mi gust amar, stari de greață sau chiar cu dureri in partea dreapta......deci am căutat diverse variante de a pregăti usturoiul ca sa il pot mânca alaturi de pește, pastai, gratar,etc....va prezint aici o reteta care nu mi-a mai dat bătăi de cap sau chiar dureri.

 

INGREDIENTE

  • 1 căpătana de usturoi
  • sare
  • 8-9 lingurite de ulei
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri de miere de albine
  • 3 linguri de smântână
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu miere de albine:

Usturoiul se curăță si apoi se piseaza, după care se adauga un pic de sare, apoi se adaugă lingurițele de ulei, una câte una si se amestecă exact ca la maioneză, până se formează o pastă albicioasa.
Se adaugă apoi zeama de lamaie si apoi mierea de albine, amestecând bine până se incorporeaza.
La final, se adaugă si smântână sau cine dorește, poate înlocui cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

24.07.2017, 19:40

Mă interesează rețeta (i-am dat like!), dar e o problemă. În descrierea rețetei scrii de lingurițe de ulei, iar la ingrediente apar 8-9 linguri...Undeva trebuie corectat.

iry-gabriela 1

25.07.2017, 16:35

Nuuuuu, tot despre lingurițe este vorba, puțin probabil greșeala din tastatura telefonului.

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 12:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]