Sos de vişine pentru fripturi

de carmenvlad in Sosuri, 23 Oct 2011 | 11063 vizualizari

 

Recunosc că sosurile dulci-acrişoare pentru fripturi nu făceau parte din reţetele şi preparatele familiei mele. Dar eu am vrut să schimb acest obicei, aşa că am căutat reţete despre prepararea sosurilor din fructe dulci-acrişoare. Am găsit o mulţime de reţete, dar majoritatea se preparau cu compot, unt şi făină. Foarte bune reţetele, dar nu puteam să păstrez sosul pentru mai multă vreme. Pentru că doream să prepar un sos de vişine pe care să-l păstrez peste iarnă, până când apar fructe proaspete de vişine, m-am hotărât să-mi fac o reţetă proprie.

Iată reţeta mea de sos de vişine.

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie plină cu vişine fără sâmburi 
  • 300 g zahăr,
  • 200 ml apă.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vişine pentru fripturi:

 Se pune apa cu zahărul la fiert până când se dizolvă zahărul. Se adaugă apoi vişinele şi se fierbe la foc mic timp de 20 de minute, până când fructele sunt fierte dar nu sfărâmate. Din când în când se ia spuma cu o spumieră.  Vom avea un sos  uşor legat, nu foarte gros. Se pune fierbinte în borcane sterilizate, se înfiletează capacele şi se întorc cu capacul în jos pentru a creea vid. Se păstrează în cămară. Sosul poate fi folosit ca atare, borcanul cu sos se încălzeşte puţin la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Sau se pune într-o tigaie 50 de g de unt, se lasă să se topescă şi se adaugă o lingură de făină. Se amestecă repede, să nu se facă cocoloaşe, se pune sosul de vişine, se condimentează cu puţină sare şi piper, eventual se pune putin ardei rosu iute. Se foloseşte cald, alături de friptură.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vişine pentru fripturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

24.10.2011, 16:32

bun bun

roxanabucataras 1

25.10.2011, 17:47

n-am mancat, insa e tare interesant
imi ploua-n gura

MIUTA 1

28.10.2011, 15:29

Am pus si eu visine cu zahar conservate la borcan pentru prajituri dar nu m-am gandit niciodata sa le folosesc la friptura
Interesant imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto rosu