Sunca si costita

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 36878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc
  • sunca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca si costita:

Suncile si costitele impanate cu carne, impreuna cu soricul sau pulpele de porc dezosate se freaca cu urmatorul amestec:

  • la fiecare kilogram de carne se iau 50 g de sare, 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii) si cateva boabe de piper pisate.

Sunca sau pulpa se pune intr-un vas corespunzator, indesata in asa fel incat solutia si sucul lasat de carne sa acopere carnea. In fiecare zi bucatile de carne trebuie intoarse, presandu-le cu un fund de lemn si cu o greutate deasupra. Dupa 5-6 zile peste preparat se toarna saramura rece:

  • la 1 litru de apa se pun 120-150 g sare, 2-3 foi de dafin, 5-10 g de ienibahar, 1 capatana de usturoi, 100 g otet, 2-3 cuisoare, 10 g zahar, cateva boabe de ienupar.

Se pastreaza la rece (8-10 grade)  timp de 15-20 de zile. Dupa aceea preparatul se scoate din saramura, se lasa pentru 1-2 ore sa se zvante, dupa care pulpele sau costitele se gauresc la un capat, se introduce o sfoara in gauri si se agata la afumat, unde vor fi lasate 3-4 zile, pana capata o culoare rosiatic-galbuie.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca si costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

georrgee 1

11.01.2013, 15:00

care solutie! sa acopere carnea. 50g sare si piper pisat! poate se pun in vin sau otet sa iasa solutie! Nu pot sa fac reteta asta, este incompleta sau gresita cred!

diaconta 1

11.01.2013, 15:10

Georrgee,e vorba de costita si sunca pusa in saramura iar apoi la afumat,nu de o mancare gatita
de ce plangi,gasesti destule retete gatite pe site

Geanina87 1

14.12.2013, 10:03

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]