Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 24 Ian 2013 | 3694 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 300 g făină - măciniș integral;
  • 100 mL ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL apă minerală;
  • 60 g zahăr;
  • 2 lg semințe de susan;
  • 1 lg semințe de in;
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker;
  • sucul de la 1/2 lămâie;
  • sare.
Umplutura
  • 4 mere roșii;
  • 2 portocale;
  • 2 lg zahăr;
  • 1 lgț rasă scorțișoară;
  • 1 vârf lgț cardamon.
Decor
  • zahăr pudră vanilat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe:

Se amestecă făina cu zahărul și cu cele două tipuri de semințe + un praf de sare. 

Se adaugă uleiul, apa minerală după care praful se copt stins cu suc de lămâie. 

Se formează aluatul, se frământă bine și se pune la rece circa 15 - 20 minute. 

Două linguri de zahăr împreună cu scorțișoara și cardamonul se mojarează până se obține o pulbere omogenă. 

Fructele se spală, se curăță de coajă și se taie felii subțiri. 

Se întinde aluatul într-o formă de tartă și se pune circa 10 minute la cuptor.

Merele se amestecă cu pudra de zahăr și scorțișoară și se așează radial pe aluatul parțial copt. Se intercalează feliile de portocală. 

Se mai presară o lingură de zahăr deasupra și se introduce din nou tava la cuptor pentru circa 20 minute.

După ce s-a răcit se pudrează cu zahăr vanilat și se taie felii.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aromată cu mere și portocale, din făină integrală și semințe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui