Tort aperitiv

de ela in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2011 | 12799 vizualizari

 

am gasit reteta in ,,Click pofta buna'',am adaptat-o putin.este de efect pe masa si foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paine neagra,
  • 100 gr unt,
  • 1legatura ceapa verde,
  • 100 gr rosii cherry,
  • 70 gr rondele de masline verzi,
  • 6-gr masline rondele negre,
  • 150 gr sunca presata,
  • 100 gr salam uscat,
  • 600 gr branza dulce,
  • 200 gr perle de branza,
  • 30 gr parmezan,
  • 5 plicuri gelatina,
  • 200 ml lapte,
  • verdeturi italiene,
  • 200 gr smantana,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras galben,
  • 3 linguri maioneza,
  • 200 gr castraveciori murati,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

Intr-o tava de tort de 27cm cu inel detasabil punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul de paine si o amestecam cu untul lasat la temperatura camerei in prealabil si adaugam peste painea din tava si nivelam bine,apoi dam la rece 45minute.

Inmuiem gelatina in 100ml lapte 5minute,apoi adaugam inca 100ml lapte si topim pe foc gelatina 1minut,nu lasam sa fiarba.Lasam sa se raceasca.

Taiem rondele ceapa verde,castravetii la fel,salamul si sunca le taiem cuburi.Rosiile le taiem in patru.Pastram castraveti si rondele de masline pt ornat.

Batem branza de vaci cu perlele de branza pana se omogenizeaza bine.Adaugam toate ingredientele pregatite,maslinele,sare,piper,verdeturi italiene dupa gust,putin patrunjel tocat si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de paine din forma,netezim bine si lasam la frigider minim 4ore.Scoatem inelul detasabil si punem pe un platou tortul.

Smantana o batem cu intaritorul de frisca,adaugam maioneza,sare si piper.Decoram tortul dupa preferinte cu smantana,ardei gras,masline,castraveti si presaram patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza