Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)

de aziz in Torturi, 17 Ian 2011 | 9074 vizualizari

 

Multumesc ,pentru urarile frumoase!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri apa
  •  CREMA:
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 50 gr zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  •   pt ornat
  • 150 gr zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras):

pt blat :separam albusurile de galbenusuri.albusurie l-e batem spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam treptat in galbenusuri alternind cu cite o lingura de albus batut spuma. Punem amestecul intr-o forma de gugiluf ,unsa cu unt si tapetata cu faina. 160 grade -30 minute.

Crema: jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cealalta jumatate se amesteca cu budinca si amidonul. Zaharul se amesteca cu laptele cald. Incorporam budinca cu lapte rece si amidon in laptele fierbinte pina obtinem o crema ,amestecam continuu sa nu se prinda si se lasa la racorit. Untul sau margarina se mixeaza 5 minute apoi incorporam budinca rece si mixam incontinuare.

Cu aceasta crema vom umple tortuletul taiat in trei blaturi si vom orna. Zaharul ars se picura pe o folie de aluminiu unsa cu ulei. Picurii de caramel formati ii punem ca decor deasupra tortului. Eu pe unul din blaturi am pus felii de piersica.

TIPS-URI

1

albusurile se incorporeaza in galbenusuri si faina cu o spatula usor de jos in sus,asta pt a iesi blatul pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Claudia