Varza acra cu afumatura in vas roman

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2011 | 13770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 500 g coaste afumate
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu suc de rosii
  • 2 rosii
  • ulei
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu afumatura in vas roman:

Varza se desareaza , se scurge bine de apa si apoi se taie fideluta.

Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Amestecam varza cu ceapa calita .Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.

Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin ,cimbru si putin suc de rosii.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin ,cimbru si stropim cu suc de rosii.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam restul de suc de rosii  si cele doua rosii decojite si taiate cubulete mici si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.

Se serveste calda asezonata cu patrunjel verde , acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză cu afumătură la ceaun