Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )

de Ina in Mancaruri cu carne, 21 Noi 2010 | 16900 vizualizari

 

Doua saptamani s-a rugat Costel de mine sa-i fac varza cu miel, dupa ce l-a auzit pe Becali ca a plecat de la meci sa manance la maica-sa berbecutz pe varza :D :))

 

INGREDIENTE

 

  • Coaste de miel
  • 2 verze mari
  • 3 cepe
  • 4 linguri cu bullion
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • O cana cu bors acru

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) ):

 

    Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.

    Varza se taie fideluta  si se framanta  in maini  cu sare , precum aluatul.

    Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, impreuna cu putina sare, piper si cimbru, iar cand devine aurie adaugam bulionul, o cana cu apa si lasam sa mai fiarba 4-5 minute.

    Dupa ce am lasat vasul de lut cca o ora in chiuveta plina cu apa, il limpezim si incepem aranjarea ingredientelor, astfel:  imprastiem pe fundul vasului  2-3 linguri de ceapa prajita cu bulion , apoi aranjam un strat consistent de varza, peste care tolanim bucati de coasta de miel. Punem in vas si 2-3 frunze de dafin. Reluam operatiunile  cu  asezarea unui strat de ceapa prajita, apoi varza si iar bucati de coasta, ultimul strat fiind de ceapa prajita si bulion.

    Adaugam o cana cu bors acru de casa punem capacul si dam la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora, pana cand varza prinde o crusta aurie, iar carnea de miel se desprinde usor de pe coaste.

    Servim fierbinte, cu un ardei iute alaturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Constelatialeu 1

31.08.2013, 22:02

Mama ce bunatate...

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 18:16

O bunatate !

diaconta 1

12.04.2016, 09:18

Eu n-am vazut reteta asta.Mi-ai dat o idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu varza rosie calita