Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei

de Satisfyyourcravings in Pui, 22 Apr 2018 | 1991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe verzi
  • 300 grame fasole verde pastai
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 6 bucati pulpe de pui dezosate/ piept de pui
  • 2 linguri otet din orez
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lime
  • 2 linguri sos de peste
  • 3 linguri faina
  • 3 cuiburi taitei asiatici
  • sare, piper
  • 6 linguri sos dulce de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei:

Se taie ceapa verde rondele. 

Se indeparteza capetele pastailor de fasole. 

Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte mici. 

Intr-un bol se amesteca usturoiul, carnea de pui, otetul si sosul de soia. Se lasa la marinat 10 minute in frigider. 

Daca se folosesc frigarui din lemn, acestea se hidrateaza cateva minute in apa. 

Intr-un castronel, se amesteca sucul de lime cu sosul de peste si sosul dulce de chili.

Ceapa rosie se amesteca cu faina, sare si piper si se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mare pana devine crocanta. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se infig bucatile de pui pe frigarui. Se gatesc pe toate partile pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana sunt gatite complet. 

Intre timp, se soteaza pastaile de fasole in 2 linguri de ulei timp de 6 minute; in ultimele 30 de secunde se adauga partea alba a tijelor de ceapa verde. Se adauga taiteii in tigaie, impreuna cu sosul obtinut anterior si 2 linguri din apa in care au fiert taiteii. Se gatesc toate inca 1 minut. 

Se servesc cu frigaruile de pui si presarate cu restul de ceapa verde si ceapa rosie crocanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

dantes 1

23.04.2018, 07:09

Interesant!

-Licurici- 1

23.04.2018, 11:05

Ce bune!

Rocsi 1

23.04.2018, 20:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci shiitake