Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....
Intr-o tigaie prajim hribii taiati in unt,adaugam sare si piper.Prajim cam 7 min la foc moderat.Scoatem ciupercile din tigaie intr-un bol .Separat intr-un castron frecam branza cu piper,boia de...
Blat de ciocolata
1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit.
2. Turnam galbenusurile peste crema de...
Se fierbe carnea, adunand periodic spuma formata.
Se adauga legumele tocate marunt si se lasa la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca supa.
Se sareaza dupa gust si se acreste cu bors de...
Cum se prepara Piept de pui asiatic - Reteta gustoasa si aromata
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o taiem rondele, ardeiul feliute, usturoiul felii iar morcovii fideluta.
Pieptul de pui il...
Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.
Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul.
Adaugam oul, untul rece taiat...
Cum se prepara Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la...
Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar...
Preparam mai intai blatul. Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe urme...
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Copanelele se spala ,se condimenteaza si se pun la rumenit in putin ulei.
Dovlecelul se curata de coaja si se taie cuburi, se pune la calit impreuna cu vanata taiata cuburi.
Se adauga ceapa...
Caisele se spala si se taie felii, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, lasandu-le sa fiarba approx 15 minute. Le-am scurs si apoi le-am mixat. Separat am batut albusurile spuma cu...
Punem deoparte 1 morcov si o tija de telina Apio. Spalam bine carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa rece la fiert. Spumam bine, apoi adaugam cepele taiate in jumatati, morcovii in bucati...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Cartofii se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele.
Intr-o tava se pun cartofii si ardeiul si...
Incepeti cu prepararea siropului pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l sa...
Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari.
Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici.
De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și...
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot...
Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati...
Cum se prepara Ciorba cu rasol de vita - Reteta traditionala plina de savoare
Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite ca marime si o punem la fiert in apa rece, impreuna...
Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute.
Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti in...
Pentru foaia de blat am amestecat toate ingredientele,am facut o bila de aluat si am pus-o la frigider pentru o ora.
Am curatat merele,le-am razuit,le-am stors de zeama,le-am amestecat cu...
Pentru astazi am ales
Ciorba de rosii
Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....
Vol-au-vents cu hribi sau Mont Blanc
Intr-o tigaie prajim hribii taiati in unt,adaugam sare si piper.Prajim cam 7 min la foc moderat.Scoatem ciupercile din tigaie intr-un bol .Separat intr-un castron frecam branza cu piper,boia de...
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte
Blat de ciocolata 1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit. 2. Turnam galbenusurile peste crema de...