Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure

de laura_n in Torturi, 21 Mar 2019 | 6699 vizualizari

 

Weekendul bate la usa, asa ca aș vrea să vă propun un Tort rapid cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure.
Când se anunță musafiri și nu ai timp de rețete sofisticate și nici chef de copt blaturi, dar vrei să îi impresionezi, poți alege să pregătești acest tort! Este un tort foarte ușor, pufos, cremos, iar fructele de pădure conferă culoare și gust acrișor!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet pișcoturi cu cacao
  • însiropat:
  • 500 ml apă
  • 4 lg nesquick
  • crema de vanilie:
  • 3 gălbenușuri ou
  • 5 lg zahăr
  • 1 păstaie vanilie
  • 1 praf sare
  • 300 ml lapte
  • 2 lg cu vârf amidon
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr smântână grasă
  • fructe de pădure:
  • zmeură
  • afine
  • pt ornat:
  • 300 gr smântână grasă
  • 100 gr mascarpone
  • 3 lg zahăr pudră
  • ciocolată cu zmeură
  • afine
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure:

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile.

Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece.
Într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, se adaugă semințele de la păstaia de vanilie. Se omogenizează, adaugandu-se câteva linguri de lapte. Se adaugă și amidonul, se mixează bine, apoi se adaugă restul de lapte, amestecând în continuare. Compoziția rezultată se pune pe foc, se amestecă energic cu un tel până începe să fiarbă și capătă consistență. După ce s-a închegat, se ia de pe foc și se amestecă în continuare pentru a o tempera ușor. Se pune la rece, în frigider sau se poate pune câteva minute și în congelator.
Se scoate după ce s-a răcit puțin, se încorporează brânza mascarpone.

Smântâna se mixează până capătă consistență și devine pufoasă. Se încorporează în crema de vanilie.

Din apă și nesquick se pregătește un sirop cu care se vor insiropa pișcoturile.
În tavă, se pune o hârtie de copt, se așază un prim strat de pișcoturi, se însiropează ușor și se lasă 2 minute că să absoarbă bine siropul. Se întinde jumătate din cremă, se presară multe fructe de pădure și câteva bucățele de ciocolată cu zmeură.

Urmează un al doilea strat de pișcoturi, se însiropează, se lasă 2 minute să se hidrateze bine. Se pune alt strat de cremă, fructe de pădure, ciocolată și un ultim strat de pișcoturi care se însiropează. Se pune restul de cremă, în strat subțire. Se dă totul la rece.

A doua zi, se scoate de la rece. Peste tavă se așază un platou cu față în jos și cu o mișcare rapidă, se răstoarnă tortul pe platou.
Se mixează smântâna, când devine pufoasă, se adaugă zahărul. Se mixează, se adaugă și brânza mascarpone. Eu folosesc smântână naturală, iar mascarponele o ajută să devină mai fermă și să își păstreze forma.
Tortul de ornează cu frișcă și afine, bucăți de ciocolată. Se ține la frigider până în momentul servirii!
Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Gustați, dacă vreți mai dulce, suplimentați cantitatea de zahăr. Pentru mine a fost perfectă.

2

Daca sunteti in graba, atunci tineti macar 1 ora tortul la rece, daca nu, il puteti lasa până a doua zi. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura