Se preincalzeste cuptorul
Se spala legumele, se curata si se taie cuburi, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie, sau se dau pe razatoarea mica
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie
Se spala dovleacul, se...
Incepem cu pregatirea perisoarelor: in vasul robotului de bucatarie punem pieptul de pui taiat bucati, ceapa verde, oul, sare, piper si putine condimente uscate (ierburi aromate, chilli--optional). Mixam bine , iar daca obtinem o compozitie prea moale, adaugam putin gris...daca, din contra,...
Se fileteaza pieptul de pui, astfel incat sa obtinem 2 bucati egale, pe care le batem usor cu ciocanul de snitele (intre 2 foi de plastic, sa nu se dezintegreze). Se pipereaza si se sareaza pieptul, apoi se lasa deoparte cateva minute. Intre timp, se opareste menta, apoi se mixeaza fin de tot,...
Mod de preparare:
1. Incepem cu prepararea pastei de susan : nu ia deloc mult timp si nici nu e complicat!
Inainte de a trece la postarea retetei, trebuie sa va spun ca am mai facut acum ceva timp si pasta tahini raw, dar pe care am procesa-to in blender..si nu a iesit atat de fina ca...
Fructele se pun la hidratat in apa. Se preincalzeste cuptorul. Se spala citricele, se curata, iar coaja se rade. Se stoarce sucul de citrice. Separat, se amesteca intr-un bol urmatoarele: coaja si sucul de citrice, condimentele si dafinul maruntit. Amestecul se pune intre piele si...
Am umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe carne, si am asezat-o usor pe partile laterale ale puiului, ca o paturica.Apoi am luat untul topit la...
In primul rand se prepara marinata din: ulei de masline (5-6 linguri), condimente,rozmarin, sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (impreuna cu coaja rasa de la acestea) si 1 pahar apa. Se unge puiul cu acest amestec si se lasa la rece cca 2 ore, sa se intrepatrunda aromele.
Dupa scurgerea...
Am prajit usor carnea, apoi am asezat-o intr-un vas de lut, am condimentat, am adaugat legumele deshidratate, cartofii taiati cuburi mai mari, rosia (cubulete marunte) si 1 cana cu apa, apoi am dat la cuptor pana s-au fragezit bine toate legumele si carnea.
Am servit fierbinte, cu chifle cu...
Se trec feliile de rasol prin faina si se prajesc in unt cate 4-5 min. pe fiecare parte, apoi, in untul ramas, se calesc legumele curatate si taiate cubulete. Dupa cca 6 min se adauga pastele de tomate si supa. Se adauga si feliile de rasol prajite, betisoarele de scortisoara si foile de dafin....
M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul...
Se taie pieptul de pui in fasiute, care se condimenteaza individual.
Se iau cate trei fasiute si se impletesc...exact asa cum ne impleteam coditele ca in copilarie:))
Nu e nevoie sa le prindeti cu nimic, stau foarte bine si asa..nu se desfac nici in cuptor. Apoi se aseaza in vas (eu...
Se curata carnea, se unge cu ulei, se presara cu sare si piper si se rumeneste in unt 1o min., apoi se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.Pt. marinata in care vom fierbe carnea, se calesc 5 min. ceapa, morcovul, tulpinile de telina (toate tocate marunt, sau date prin razatoare). Apoi se...
Am tocat varza si am asezat-o in vasul pregatit dinainte (l-am tinut plin cu apa aprox. o jumatate de ora, apoi am scurs apa)
Dupa aceea, am condimentat bine rata si am umplut-o cu merele taiate sferturi (acestea au rolul de a aroma si pastra interiorul pasarii suculent), si am asezat-o pe...
Am pus la fiert in apa cu sare buchetelele de conopida , timp in care am taiat prazul, ardeii grasi si carnea si le-am pregatit rapid (dupa ce s-a calit putin prazul, am adaugat ardeii, apoi carnita taiata cuburi).
Dupa ce legumele s-au muiat, iar carnea s-a rumenit usor, am adaugat cateva...
Am pus cotletele (condimentate cu sare si piper) in vasul roman si am pus cateva cubulete de unt printre ele, ca sa nu se prinda unul de altul---si ca sa-i dea o savoare deosebita, am acoperit cu capacul si am dat la cuptor.
Cand cotlele mele s-au fragezit, am adaugat ciupecile scurse bine,...
Am pus pulpele de pui in vasul roman (acesta fiind smaltuit, n-a mai fost nevoie sa-l cufund in apa in prealabil), le-am sarat si piperat, am adaugat si dafin, apoi le-am introdus in cuptorul rece, dar la care am pornit focum mediu, urmand sa cresc temperatura pe masura ce s-a incalzit...
Se formeaza repede aluatul din ou, ulei de masline, sare, apa so faina, apoi se da putin la rece.
Intre timp se pregateste umplututa: pieptul de pui se taie cubulete, iar ceapa se toaca fin. Se caleste putin ceapa in 2 linguri ulei, apoi se adauga puiul, se frige bine, iar in final...
Se face banalul aluat de clatite din oua, lapte, apa minerala,1 lingura ulei, faina si un praf de sare. Se coc clatitele (mie mi-au iesit 3). Separat, se face umplutura: intr-o lingura de ulei se caleste ceapa, se adauga, pe rand,carnea, ciupercile, condimentele si sosul de rosii. Se lasa la...
Am preparat mamaliga, cu care am tapetat un vas de lut uns cu putin unt, apoi am adaugat feliute de kaizer usor prajit, ouale crude si am dat la cuptor, pana s-au copt ouale (dar nefiind tari). Urmatoarea operatiune a fost sa presar cascaval ras si sa dau din nou la cuptor inca 5 min, pana s-a...
Am facut mamaliga, apoi am turnat-o in tava de tarta unsa cu unt, apoi am lasat la racit. Intre timp am preparat friptura cu sos: am calit ceapa, am adaugat bulionul si chili, apoi cateva condimente (nu prea multe): pudra de marar, cimbru si rozmarin uscat. Dupa ce am rasturnat "tarta"...
Spectacolul toamnei--Dovleac umplut
Se preincalzeste cuptorul Se spala legumele, se curata si se taie cuburi, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie, sau se dau pe razatoarea mica Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie Se spala dovleacul, se...
Perisoare cu sos rosu-reteta la steamer
Incepem cu pregatirea perisoarelor: in vasul robotului de bucatarie punem pieptul de pui taiat bucati, ceapa verde, oul, sare, piper si putine condimente uscate (ierburi aromate, chilli--optional). Mixam bine , iar daca obtinem o compozitie prea moale, adaugam putin gris...daca, din contra,...
Rulada din piept de pui cu menta si sos tahini
Se fileteaza pieptul de pui, astfel incat sa obtinem 2 bucati egale, pe care le batem usor cu ciocanul de snitele (intre 2 foi de plastic, sa nu se dezintegreze). Se pipereaza si se sareaza pieptul, apoi se lasa deoparte cateva minute. Intre timp, se opareste menta, apoi se mixeaza fin de tot,...
Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel
Mod de preparare: 1. Incepem cu prepararea pastei de susan : nu ia deloc mult timp si nici nu e complicat! Inainte de a trece la postarea retetei, trebuie sa va spun ca am mai facut acum ceva timp si pasta tahini raw, dar pe care am procesa-to in blender..si nu a iesit atat de fina ca...
O reteta de vis--pulpe de pui cu fructe uscate la cuptor
Fructele se pun la hidratat in apa. Se preincalzeste cuptorul. Se spala citricele, se curata, iar coaja se rade. Se stoarce sucul de citrice. Separat, se amesteca intr-un bol urmatoarele: coaja si sucul de citrice, condimentele si dafinul maruntit. Amestecul se pune intre piele si...
Pui umplut in crusta de ierburi
Am umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe carne, si am asezat-o usor pe partile laterale ale puiului, ca o paturica.Apoi am luat untul topit la...
O reteta de vis: Pui cu portocale la cuptor
In primul rand se prepara marinata din: ulei de masline (5-6 linguri), condimente,rozmarin, sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (impreuna cu coaja rasa de la acestea) si 1 pahar apa. Se unge puiul cu acest amestec si se lasa la rece cca 2 ore, sa se intrepatrunda aromele. Dupa scurgerea...
Tocanita de legume cu carne
Am prajit usor carnea, apoi am asezat-o intr-un vas de lut, am condimentat, am adaugat legumele deshidratate, cartofii taiati cuburi mai mari, rosia (cubulete marunte) si 1 cana cu apa, apoi am dat la cuptor pana s-au fragezit bine toate legumele si carnea. Am servit fierbinte, cu chifle cu...
Osso Bucco Milanesse
Se trec feliile de rasol prin faina si se prajesc in unt cate 4-5 min. pe fiecare parte, apoi, in untul ramas, se calesc legumele curatate si taiate cubulete. Dupa cca 6 min se adauga pastele de tomate si supa. Se adauga si feliile de rasol prajite, betisoarele de scortisoara si foile de dafin....
Dovlecel olandez umplut
M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul...
Piept de pui impletit
Se taie pieptul de pui in fasiute, care se condimenteaza individual. Se iau cate trei fasiute si se impletesc...exact asa cum ne impleteam coditele ca in copilarie:)) Nu e nevoie sa le prindeti cu nimic, stau foarte bine si asa..nu se desfac nici in cuptor. Apoi se aseaza in vas (eu...
Vitel Orloff (varianta mea)
Se curata carnea, se unge cu ulei, se presara cu sare si piper si se rumeneste in unt 1o min., apoi se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.Pt. marinata in care vom fierbe carnea, se calesc 5 min. ceapa, morcovul, tulpinile de telina (toate tocate marunt, sau date prin razatoare). Apoi se...
Rata cu varza in vas roman
Am tocat varza si am asezat-o in vasul pregatit dinainte (l-am tinut plin cu apa aprox. o jumatate de ora, apoi am scurs apa) Dupa aceea, am condimentat bine rata si am umplut-o cu merele taiate sferturi (acestea au rolul de a aroma si pastra interiorul pasarii suculent), si am asezat-o pe...
Mancare de conopida cu carne
Am pus la fiert in apa cu sare buchetelele de conopida , timp in care am taiat prazul, ardeii grasi si carnea si le-am pregatit rapid (dupa ce s-a calit putin prazul, am adaugat ardeii, apoi carnita taiata cuburi). Dupa ce legumele s-au muiat, iar carnea s-a rumenit usor, am adaugat cateva...
Cotlet de porc cu ciuperci
Am pus cotletele (condimentate cu sare si piper) in vasul roman si am pus cateva cubulete de unt printre ele, ca sa nu se prinda unul de altul---si ca sa-i dea o savoare deosebita, am acoperit cu capacul si am dat la cuptor. Cand cotlele mele s-au fragezit, am adaugat ciupecile scurse bine,...
Pui Rosé
Am pus pulpele de pui in vasul roman (acesta fiind smaltuit, n-a mai fost nevoie sa-l cufund in apa in prealabil), le-am sarat si piperat, am adaugat si dafin, apoi le-am introdus in cuptorul rece, dar la care am pornit focum mediu, urmand sa cresc temperatura pe masura ce s-a incalzit...
Lipie cu pui
Se formeaza repede aluatul din ou, ulei de masline, sare, apa so faina, apoi se da putin la rece. Intre timp se pregateste umplututa: pieptul de pui se taie cubulete, iar ceapa se toaca fin. Se caleste putin ceapa in 2 linguri ulei, apoi se adauga puiul, se frige bine, iar in final...
Budinca de clatite cu ciuperci si curcan
Se face banalul aluat de clatite din oua, lapte, apa minerala,1 lingura ulei, faina si un praf de sare. Se coc clatitele (mie mi-au iesit 3). Separat, se face umplutura: intr-o lingura de ulei se caleste ceapa, se adauga, pe rand,carnea, ciupercile, condimentele si sosul de rosii. Se lasa la...
Cuiburi de oua in mamaliga
Am preparat mamaliga, cu care am tapetat un vas de lut uns cu putin unt, apoi am adaugat feliute de kaizer usor prajit, ouale crude si am dat la cuptor, pana s-au copt ouale (dar nefiind tari). Urmatoarea operatiune a fost sa presar cascaval ras si sa dau din nou la cuptor inca 5 min, pana s-a...
Tarta de mamaliga cu friptura de porc
Am facut mamaliga, apoi am turnat-o in tava de tarta unsa cu unt, apoi am lasat la racit. Intre timp am preparat friptura cu sos: am calit ceapa, am adaugat bulionul si chili, apoi cateva condimente (nu prea multe): pudra de marar, cimbru si rozmarin uscat. Dupa ce am rasturnat "tarta"...