publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu ananas si piersici
Prima data am curatat persicile apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas...
Ciorba de varza dulce cu jumari de slanina afumata
Zarzavatul , ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca. Varza se curata se da intr-un jet de apa apoi se toaca marunt, rosiile se oparesc se curata de pielita si se toaca marunt. Slanina se taie bucatele se pune intr-o tigaie si se prajeste bine apoi cu o paleta scoatem pe o...
Placinta cu iaurt
Foile de placinta se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul. Intr-o tava tapetata cu hartie de...
Mancare de dovlecei cu morcovi
Se curata dovlecelul, se da prin razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se pune la o parte. Intre timp curatam morcovii, ceapa si ardeiul, le spalam bine, apoi morcovii ii dam prin razatoare. Ardeiul si ceapa le tocam marunt si impreuna cu uleiul si morcovii le punem la calit cu 100...
Frunze de telina pentru iarna
Am cules frunzele din gradina, le-am spalat bine, le-am lasat sa se scurga bine de apa apoi le-am tocat marunt, marunt si le-am pus in cutiute. Le-am etichetat si le-am pus in congelator. Si gata putem folosi cand dorim. Sa va fie de folos
Ghiveci (tocana de legume)
Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca. Orezul se spala bine si se lasa in apa pana cand il folosim. Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul, 200 ml apa si lasam sa se caleasca 10 minute. Potrivim de sare si piper, completam...
Fasole verde la borcan
Se curata fasolea se taie bucati mai mici se spala bine apoi se pune intr-o oala cu apa si sarea la fiert. O lasam putin mai tare(sa nu fie fiarta ca si pentru mincare) la sfirsit adaugam conservantul si mai lasam sa dea 5 minute in clocot.O strecuram de apa si o asezam in borcane...
Chec cu visine
Se separa albusul de galbenus, apoi se mixeaza albusul bine pana devine o spuma lucioasa. Se adauga zaharul treptat mixind in continuare. Galbenusurie se freaca bine cu uleiul, zaharul vaniliat, razatura de lamaie si iaurtul, apoi se amesteca cu albusul si se mai mixeaza 5 minute. Faina se...
Paine de casa
Am pus faina intr-un castron, am adaugat sarea, zaharul si drojdia proaspata si am facut o maia cu apa calda pe care am acoperit-o si am lasat-o sa creasca 10 minute. Apoi se framanta bine adaugand dupa caz apa, daca mai este necesar ( depinde de faina) Catre final se adauga uleiul, se mai...
Visine pentru prajituri
Prima data am spalat borcanele si le-am sterilizat in cuptor 10 minute. Apoi am pus visinele intr-un vas mai mare si am turnat apa peste ele (in caz ca au si "carne" sa iasa afara) Apoi am inceput sa scot samburii (care a durat vreo trei ore) Dupa ce am terminat am pus zaharul si...
Cartofi noi cu pui de casa la cuptor
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert in 3 l apa. Dupa ce da in clocot se spumeaza apoi se adauga zarzavatul, ceapa si ardeiul curatate si spalate. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba, dar nu in totalitate. Cartofii ii curatam, ii spalam si apoi ii taiem in patru sau...
Salata de castraveti
Castravetii se spala se taie capetele si se feliaza potrivit ca si grosime .(eu nu-i curat de coaja ) cine doreste poate sa o faca .Se pune apa intr-un castronel ,uleiul ,sarea,piperul,otetul si catelul de usturoi (trecut prin presa de usturoi )se amesteca bine totul si acest amestec...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300
De cu seara fasolea se alege se spala si se lasa la inmuiat ,tot de cu seara ciolanul se opareste in douaape apoi se lasa in apa rece pina a doua zi (pentru a se desara ).A doua zi punem fasolea in putina apa ii dam un clocot apoi schimbam apa . Adaugam ceapauscata tocata ,foia de dafin...
Omleta cu rosii,ardei si marar
Ouale se spala si se sparg, ardeiul se spala se toca fisiute, rosia se imparte in doua o jumatate se toca cubulete, o jumatate o folosim la produsul finit, mararul se spala si se toca. Ouale se bat bine cu sarea si laptele si se adauga mararul tocat. Intr-o tigaie se pune uleiul se incinge,...
Gulas de porc
Se curata ceapa, ardeiul si ardeiul iute, se spala si se toaca marunt. Carnea se proportioneaza in cubulete mai maricele, se spala bine apoi se usuca cu un prosop absorbant. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam carnea si o prajim 10 min. Se scoate carnea pe un platou si in...
Inghetata de capsuni
Se curata capsunile, se spala bine si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine apa, apoi se paseaza bine. Frisca se pune intr-un castron o mixam bine pana isi mareste volumul, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam capsunile si mai mixam 2-3 minute. Inghetata...
Ciorba din maruntaie de pui cu orez si leustean
Maruntaiele de pui se taie marunt apoi se spala bine . Zarzavarul ,ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt ,orezul se spala bine apoi il lasam in apa pina il vom pune in ciorba. Intr-o oala (4 l ) se pune zarzavatul tocat ,ceapa si ardeiul impreuna cu...
Omleta cu ceapa verde
Se curata ceapa verde, se spala si se toaca, apoi se pune in tigaie cu cele 2 linguri de ulei. Ouale se bat impreuna cu laptele, sarea si piperul si se pune peste ceapa care am calit-o putin in prealabil. Intoarcem omleta in momentul cind s-a rumenit putin, apoi o intoarcem cu o paleta pe...
Prajitura cu crema de vanilie
Intr-un castron punem faina cernuta ,amestecam cu praful de sare cacao si praful de copt ,apoi frecam bine cu margarina adaugam zaharul si ouale intregi si esenta de rom si facem un aluat care sa-l putem lucra (la nevoie adaugam 1-2 linguri lapte ). Punem la frigider pentru 30...
Salata "Sanatate intr-o farfurie"
Se spala rosiile si ardeiul si se taie feliute Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie bucatele mai maricele, apoi se pune totul intr-un castron si se amesteca cu sarea, uleiul si sucul de lamaie si astfel salata este gata. Pofta buna, sa va fie de folos si sanatate!
Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete,zarzavatul ,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt . Frunzele de leustean se spala si se toaca . Orezul se spala apoi se amesteca cu carnea tocata si ouale, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine ,se pune...
Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide
Salam de biscuiţi, reţetă cu visine si stafide. Se farimiteaza biscuitii cu un facalet (se pune intr-o punga de plastic sa nu cada pe jos )zaharul il caramelizam si il dizolvam cu 200 ml apa ,margarina o topim .Intr-un castron punem biscuitii farimitati, amestecam...
Ardei umpluti cu carne de porc
Se curata ceapa se spala se toaca si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa . Orezul se spala bine, se da un clocot apoi se strecoara bine . Ardeiul se curata de cotoare si se spala bine . Intr-un castron se pune carnea tocata se adauga orezul,ceapa calita,mararul spalat si...
CIORBA DE CARTOFI CU GALUSTE DE POST
Se curata cartofii ,se spala si se taie cubulete.Ceapa ,ardeiul si usturoiul se spala si se toaca marunt, leusteanul se spala si se toaca .Intr-o oala punem uleiul ,ceapa,usturoiul si ardeiul si calim putin adaugam boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca putin si cartofii ,apoi...
Tocanita de legume cu piept de pui
Se curata ceapa, ceapa verde, usturoiul si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Pieptul de pui il spalam si-l portionam in bucatele mai mici (ca pentru gulas). Punem intr-o cratita ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna cu uleiul la calit, adaugam boiaua, apoi pieptul de pui si lasam 10...
Chec cu fulgi de ciocolata si cacao
Separam ouale albusul de galbenus, apoi punem un praf sare in albusuri si incepem sa mixam bine pana devine o spuma tare. Adaugam 100 gr zahar treptat cu zaharul vaniliat si mixam in continuare pana zaharul se dizolva bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in albus de sus in...
Cartofi la cuptor cu salata de ridichi albe
Se curata cartofii, se spala si se feliaza mai grosi putin decit cei pentru (cartofi pai ). Usturoiul se zdrobeste prin presa de usturoi ,apoi cartofii se amesteca cu uleiul ,sare,piper ,vegeta si usuroi ,se aseaza in tava se pune apa peste si se introduce tava in cuptorul incins...
Salata de cruditati cu tarate de ovaz
Se curata ceapa ,usturoiul si ardeiul ,se spala bine se taie bucatele mici ,se feliaza si rosiile ,se adauga taritele de ovaz ,apoi amesteca uleiul cu sarea otetul si o lingura de apa amestecam bine si punem peste salata amestecind usor sa nu spargem rosiile ....
Briose cu visine
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 150 gr zahar praf (jumatate din cantitate). Se mixeza bine ca o bezea, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Cu cealalata jumatate de zahar mixam bine galbenusurile cu zaharul vaniliat, esenta...
Placinta saseasca
Se pune laptele la fiert cu 2 zahar vaniliat si 6 linguri zahar. Cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu, sa nu se faca cocoloase. Intr-o tava unsa cu putin unt (eu am tapetat cu hartie de copt, dar nu recomand, datorita grisului se dezlipeste greu), se...