cristina1985

5

Bucataras
senzational

Bistrita

Bucataras din 19.07.2014

RETETE311
PRIETENI77
Retete

Salata de fructe

In Salate la 9 Apr 2017

Se taie fructele in cubulete mici, se scot samburii de la visine. La sfarsit, se taie para si bananele. Cantitatea ajunge pentru 4 boluri de supa sau 8 cupe.

Desert tort cu crema de vanilie si fructe

In Torturi la 31 Mar 2017

  Blat : Se fac trei blaturi. Pentru un singur blat este necesar: se bat 3 albusuri spuma, se adauga zaharul si se continua cu mixerul. Apoi se adauga galbenusurile, praful de copt, esenta vanilie, coaja lamaie si 3 lg faina, amestecand cu o paleta, de jos in sus (pentru a nu se lasa...

Desert prajitura de post cu mere

In Mancaruri de post la 27 Mar 2017

Umplutura  : Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun pe foc, impreuna cu zaharul si scortisoara si se lasa 20 minute, amestecand din cand in cand. Aluat : Intr-un bol, se adauga apa minerala, uleiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, coaja...

Desert tarta tatin

In Prajituri la 27 Mar 2017

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt. Umplutura : Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii mai groase. Se topeste untul si se adauga...

Smoothie de portocale cu sfecla

In Love Smoothies la 23 Mar 2017

Se fierbe sfecla cat este nevoie.  Se stoarce o portocala (mare), iar sucul se amesteca cu sfecla taiata cubulete si semintele. Apoi se pun in blender cateva secunde.

Tocana de vinete cu legume

In Mancaruri de post la 22 Mar 2017

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs 20 minute. Ceapa se toaca marunt si se caleste cu putin ulei. Se adauga morcovul ras (pe razatoarea mica), ardeii taiati marunt. Se mai lasa putin la calit, apoi se adauga apa si cartofii taiati cubulete mici. Se fierbe 20 minute. Apoi se curata...

Pere in sos de vin rosu

In Sirop / Compot la 18 Mar 2017

Se fierb vinul rosu impreuna cu mierea, batonul de scortisoara, cuisoare, anasonul. Cand da in clocot, se adauga perele (curatate de coaja si cotor) si se fierb, la foc mic, 5-6 minute (daca nu le fierbeti la foc mic, vi se vor crapa). Apoi se scot pe o farfurie si se adauga  amidonul...

Tocanita de vinete si naut

In Mancaruri de post la 17 Mar 2017

Dupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi.  Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si jumatate. Vanata se curata de coaja in dungi, se taie cubulete si se pune peste naut. Se lasa 15...

Desert prajitura cu mere si scortisoara

In Prajituri la 16 Mar 2017

Se amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun peste aluat (nu este nevoie sa caliti merele). Se adauga scortisoara...

Smoothie cu afine

In Love Smoothies la 5 Mar 2017

Se taie jumatate de banana si se pun toate in blender. Cantitatile sunt pentru un pahar de 300 ml.

Desert prajitura Albinita

In Prajituri la 4 Mar 2017

Aluat : Se amesteca mierea cu untul, zaharul si sarea pe aragaz, la foc mediu spre mic. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa faca spume. Atunci se inchide si se lasa la racit. Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul stins in putin otet. Se face o adancitura in mijlocul fainii...

Tort Tiramisu reteta cu crema

In Torturi la 18 Feb 2017

Tiramisu reţetă originală Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La final, se toarna laptele si Inka dizolvata in cele doua linguri de apa...

Negresa cu branza dulce de vaci

In Prajituri la 14 Ian 2017

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi untul moale si cacaua. Dizolvi nesul in lapte si adaugi faina, amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si le incorporezi in compozitie. Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, grisul, ouale si coaja de...

Tort amandina

In Torturi la 14 Ian 2017

Blat : Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se adauga apa si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecata cu cacao si praf...

Draniki cu pui

In Pui la 12 Noi 2016

Va recomand sa faceti draniki intr-o tigaie de ceramica. Altfel vi se vor lipi. Ceapa se taie si se caleste. Peiptul de pui se taie fasii si se prajeste in putin ulei, cu capac 1 ora sau 1 ora si jumatate.Se mai adauga putina apa,din cand in cand. La final se poate rumeni daca doriti. Va...

Prajitura cu gutui si mere

In Prajituri la 8 Noi 2016

Umplutura :Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.Se fierbe 1 ora ,amestecand tot timpul.Apoi se adauga merele rase si curatate de coaja.Se mai fierb 30 minute , adaugand apa,...

Prajitura Doamna Walewska

In Prajituri la 30 Mai 2016

Aluatul : Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile se pun peste foi). Se amesteca faina, praful de copt si zaharul.Se adauga galbenusurile  si untul. Amesteci totul , o invelesti in folie alimentara si se tine la congelator 20 minute. Se fac doua foi , cu dimensiunea de 22x27 cm...

Tarta cu branza si capsuni

In Prajituri la 30 Mai 2016

Blat: Se amesteca untul cu faina si praful de copt. Incorporezi galbenusul, apa, sarea si amesteci pana obtii un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare se mai adauga o lg de apa (total 5 lg).Se tine la frigider 30 minute. Umplutura:  Se amesteca branza de vaci cu praful de budinca,...

Prajitura (pasca) cu branza

In Prajituri la 1 Mai 2016

Blat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica , care se tine la congelator 15 minute (pentru a se putea rade). Umplutura: Se amesteca toate...

Foietaj (de casa) cu mere

In Prajituri la 9 Apr 2016

Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml. Aluatul : Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in...

Prajitura cu foi Ani

In Prajituri la 12 Mar 2016

Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor. Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul,...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 20 Feb 2016

Foile: Se topeste untul si se cerne faina. Cand s-a racit (untul) se toarna peste faina si se amesteca cu zaharul pudra, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.Foile se fac in tava de 35x25 cm(eu nu am avut ).Aluatul se tine la frigider 1 ora in folie alimentara.Se imparte in 3. Umplutura:...

Tort Dobos

In Torturi la 20 Feb 2016

Foi: Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul. Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2 plicuri praf de copt.Eu am facut foile pe dosul unei tavi mari de aragaz, dar mai mici. Se...

Inimioare cu ciocolata

In Torturi la 20 Feb 2016

Blat: Nuca se macina si se amesteca cu celelalte ingrediente uscate. Apoi se pun si restul ingredientelor, pe rand.Se pune aluatul, intr-o tava mare de cuptor si se tine 40 minute. Crema1: Se topeste ciocolala alba in 6 lg frisca lichida.Apoi se lasa la racit. Cand e calduta , se adauga untul...

Twister

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2016

Se unge aluatul cu ketchup si se pune bacon, cascaval si salam. Se ruleaza si se taie felii. Pe fiecare bucata se pune ketchup si chimen. Se tin la cuptor pana se rumenesc. Aveti grija sa nu le ardeti! Eu le-am tinut la cuptor la flacara mare 20 minute, insa daca mai trebuie rumenite, se pot...

Supa de ceapa

In Supe la 24 Ian 2016

Se fac crutoanele la cuptor sau pe aragaz. Se caleste ceapa in putin ulei. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga untul. Se mai lasa putin si se pune faina si se amesteca. Apoi se toarna 100 ml apa, treptat (amestecand). Se lasa fa fiarba 1ora. In tot acest timp, se mai adauga apa, cat sa fie o...

Tort Dobos

In Torturi la 5 Sep 2015

Aluat: se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat potrivit, usor de intins cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute, apoi se imparte in 5...

Aperitiv cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2015

Se curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa si inabusiti pana se inmoaie (dovlecelul). Dupa ce ati inchis focul, se sareaza( dovlecelul) si...

Tort de biscuiti

In Torturi la 5 Sep 2015

Creme:  Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta rom.Cand cele doua budinci sunt caldute , se amesteca cu un pachet de unt fiecare (din care s-a scos...

Rulada de porc cu oua

In Porc la 9 Mai 2015

Se lasa aluatul sa se dezghete. Se fierbe carnea tocata o ora, iar cele 6 oua, 10 minute (din momentul in care fierbe apa cu sare). Se caleste ceapa, se adauga boiaua si pasta de ardei si se mai lasa cateva minute.Se adauga  ceapa calita la carnea tocata si se mai fierbe  45...

Afisate 241 - 270 din 311 retete    

Postari recente

publicat la 27.12.2021

Milkshake cu caramel

publicat la 27.12.2021

Ceai rooibos

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]