cristinutanicolita

3

Bucataras
talentat

Novaci

Bucataras din 27.04.2014

RETETE229
PRIETENI255
Retete

Salata de varza murata

In Salate la 4 Ian 2015

Varza se spala cu apa rece, se scurge, apoi se toaca fideluta. Se amesteca cu uleiul, piperul, boiaua si mararul.

Tort rapid

In Torturi la 2 Ian 2015

Blat 1: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare,se adauga uleiul,galbenusurile,si faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mediu. Blat 2: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare,se aduga restul ing si se omogenizeaza,se coace la foc mediu. Se prepara...

Ciorba de fasole verde

In Ciorbe la 15 Dec 2014

Cureti legumele,le toci marunt si le calesti in ulei incins. Pui fasolea la fiert adaugi legumele, porumbul si lasi sa fiarba. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de rosii. La sfarsit se adauga fideaua,se mai lasa 2 minute si gata. Se serveste cu verdeata (cui ii place)....

Pachetele cu gem de portocale

In Dulciuri la 15 Dec 2014

Aluatul dezghetat se taie in patrate,se pune cate o lingurita de gem si se impaturesc. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu sirop si se coc pana devin aurii. Pofta buna!

Ciorba de fasole uscata

In Supe/Ciorbe la 14 Dec 2014

Fasolea inmuiata o pui la fiert intr-un litru de apa; schimbi apa o data,dupa care pui alta apa si adaugi zarzavatul taiat,foaia de dafin,piperul si sarea. Cand fasolea este  fiarta adaugi zeama de varza fiarta separat. O mai lasi sa dea cateva clocote,dupa care presari patrunjel verde...

Gogosi

In Dulciuri la 14 Dec 2014

Se amesteca faina cu drojdia,se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.Se toarna uleiul si se mai amesteca putin. Se lasa la dospit 30 min. Apoi se intinde aluatul pe o planseta astfel incat sa se obtina o foaie groasa de 3cm. Se decupeaza cu ajutorul unui pahar. Se mai lasa 20 min la...

Salata de cartofi-de post

In Salate la 14 Dec 2014

Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare cca 25-35 min(in functie de dimensiunea lor). Dupa ce au fiert se trec sub jet de apa rece,se curata si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori,muraturile cubulete. Se amesteca , cu grija,cartofii cu muraturile si ceapa. Se...

Spaghetti cu nuca

In Mancaruri de post la 11 Dec 2014

Spaghetele se fierb in  apa cu sare,apoi se trec sub jet de apa rece. Nuca se amesteca cu cacao,, esenta, stafidele. Intr-o tigaie se topeste untul,se adauga zaharul,se lasa cca 2 min,apoi se pune nuca si spaghetele si se mai lasa 2 min pe foc.

Mamaliga fiarta

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2014

Apa se pune la fiert cu sare. Inainte de a da in clocot se presara foarte fin o mana de malai,amestecand sa nu se faca cocoloase si se lasa sa fiarba 5-10 min pana dispare spuma alba care se face deasupra. Atunci se pune tot malaiul necesar. Se trece facaletul prin mijloc si se lasa sa fiarba cca...

Gem de portocale

In Dulceata / Gem la 7 Dec 2014

Curatati portocalele de coaja si le taiati in cuburi, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine pana se dizolva usor zaharul in sucul format. Se lasa la macerat timp de o ora, apoi se fierb la foc mic pana ajunge la consistenta de miere. Se toarna fierbinte in borcane spalate si...

Chec glazurat

In Prajituri la 28 Oct 2014

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albuse si se omogenizeaza . Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Intr-o forma tapetata se pune trei sferturi din...

Placinta cu mere

In Prajituri la 12 Oct 2014

Prima data pregatim umplutura: Merele se curata de coaja si se taie cubuete,se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana se inmoaie merele,se adauga scortisoara si se lasa la racit. Aluat: Intr-un bol se amesteca faina,sarea si untul pana devine un aluat nisipos. Se aduga si restul...

Ciorba cu perisoare

In Ciorbe la 12 Oct 2014

Cureti legumele,le tai dupa plac si le pui la fiert in 1 litru de apa. Intre timp pregatesti perisoarele. Cureti dovlecelul de coaja si seminte,il dai pe razatoarea mica si il lasi sa se scurga de zeama 10 min. Adaugi carnea tocata,ceapa si verdeata taiate marunt,orezl,grisul,ouale batute cu...

Prajitura cu crema de urda

In Prajituri la 10 Oct 2014

Blat: Se separa ouale; se amesteca galbenusurile cu zaharul cateva minute, pana cand compozitia se deschide la culoare si se spumeaza (2-3 minute). Se adauga uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern impreuna; se adauga in compozitie. Se incorporeza apoi, foarte usor,...

Salata de conopida

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2014

Conopida se pune la fiert in apa clocotita cu sare desfacuta in bucati mici. Dupa ce a fiert se trece sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se pune apoi conopida intr-un bol si se paseaza. Pana se raceste complet conopida se prepara maioneza;intr-o cana inalta se pun toate si se...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 24 Sep 2014

Coci vinetele,ardeii , le cureti si le lasi la scurs. Toci marunt ceapa si o calesti in ulei. Ardeii si vinetele le dai prin masina de tocat apoi le pui in cratita cu ceapa. Adaugi si sucul de rosii, potrivesti gustul de sare si piper si lasi zacusca sa fiarba pana se ridica uleiul la...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 24 Sep 2014

Piersicile se spala si se taie cubulete. Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu pana acesta devine lichid. Cand acesta s-a topit frumos se sdauga apa amestecandu-se continuu pana se dizolva totul. Se adauga piersicile si se fierbe la foc mic. Dulceata este gata...

Pariziene cu urda si stafide

In Prajituri la 20 Sep 2014

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care...

Cornuri pufoase

In Dulciuri la 20 Sep 2014

Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit. Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau...

Turtite

In Piine la 20 Sep 2014

Se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata'; se adauga apa calduta si se framanta pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se ia cate o bucatica de aluat, se intinde cu merdeneaua (sucitorul) si se coc pe plita sau intr-o tigaie antiaderenta...

Ketchup

In Bulion la 16 Sep 2014

Intr-o oala se pune la fiert apa cu otet si toate mirodeniile (in afara de piper macinat si nucsoara). Se fierbe pana ramane jumatate din cantitatea de apa. Zeama se strecoara print-o sita deasa. Bulionul se dilueaza cu zeama strecurata, se amesteca cu mierea de albine, se pune piperul macinat si...

Compot rapid

In Sirop / Compot la 4 Sep 2014

Merele si perele se spala , se indeparteaza mijlocul lemnos si se taie. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul se amesteca si se pun la fiert. Dupa cateva clocote se adauga fructele si se lasa 3-5 min, apoi se ia de pe foc. Se adauga zaharul vanilat, se amesteca si se lasa la racit....

Paprikas (secuiesc) de pui

In Pui la 4 Sep 2014

Puii se curata, se spala si se taie in bucati, care, apoi se presara cu sare si se prajesc in uleiul incins. Dupa aceea se scot si se pun intr-un vas. In uleiul ramas se pune la prajit ceapa taiata marunt, lasand-o sa se prajeasca pana devine aurie. Se adauga boiaua, piper si sare dupa gust, se...

Macaroane cu nuci

In Mancaruri de post la 29 Aug 2014

Macaroanele se fierb in apa clocotita cu sare si scortisoara. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga nuca macinata,  zaharul si zaharul vanilat. Se lasa pe foc  2-3 min,amestecand cu grija. Se adauga macaroanele ,...

Cornulete cu gem

In Prajituri la 29 Aug 2014

Aluatul dezghetat se intinde si se taie in 12 patrate. Se pune gemul si se formeaza cornuletele. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor deasupra. Inainte de servire se pudreaza cu zahar. Pofta buna!  

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 23 Aug 2014

Fasolea se alege de impuritati si se lasa la inmuiat in apa calduta 10-12 ore si apoi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert catava clocote se strecoara zeama si se inlocuieste cu apa rece. Se adauga morcovul taiat in sferturi si o ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand fasolea...

Placinta cu mere

In Prajituri la 22 Aug 2014

Merele se curata de coaja , se rad si se pun la calit cu zaharul, scortisoara si o lingura de ulei. Se lasa la racit. Foi: Faina se amesteca cu untul pana incep sa se formeze faramituri. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat elastic. Se imparte in...

Tocanita "ca in Muntenia"

In Vita la 16 Iul 2014

Carnea se spala si se taie cuburi.Bucatile se prajesc si se pun intr-un vas. Intr-o cratita se pune grasime suficienta se adauga ceapa, curatata si taiata felii. Cand incepe sa capete culoare aurie se adauga ardeii taiati felii si boiaua de ardei. Se pune apoi carnea prajita si rosiile taiate...

Supa cu galuste

In Supe la 16 Iul 2014

Puiul de pune la fiert in apa cu sare, se adauga legumele tocate si foile de dafin. Galuste: Untul se freaca cu galbenusurile pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Apoi, frecand continuu, se adauga grisul, astfel ca sa se obtina o coca cu o consistenta mai tare decat cea a smantanii....

Mancare de mazare

In Mancaruri de post la 16 Iul 2014

Ceapa si morcovul se curata, se taie rondele subtiri si se calesc in ulei incins. Se adauga apa si mazarea si se lasa la fiert. Cartofii se curata, se taie cuburi si se adauga la apr 10 min dupa mazare. Cand zarzavatul este fiert, se toarna sucul de rosii si se potriveste de sare si piper. Cand...

Afisate 181 - 210 din 229 retete    

Postari recente

publicat la 15.09.2021

Compot de mere si pere cu menta

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]