publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv tarta cu ceapa si oregano
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele. Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o folie de plastic si dati-l la rece pentru 1 ora. Dupa 1 ora incalziti cuptorul la 180°C....
Machbous - orez cu pui (Kuweit)
Puneti sare si piper peste carne. Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice. Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati piperul alb, foile de dafin, pudra de cardamom si batonul de scortisoara. Amestecati si gatiti...
Pulpa de miel gatit cu bere
Curatati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se adaugă ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si usturoiul tocat. Se rumenesc impreuna timp...
Supa rapida cu linte, naut si chiftelute
Intr-o oala adanca rumeniti chiftelutele in uleiul incalzit. Presarati deasupra paprika si le colorati pe toate partile. Adaugati conserva, apa fiarta (am pus de 2 ori volumul conservei- puneti in functie de legumele dvs), bulionul si kub-ul de legume. Amestecati si fierbeti la foc mic...
Desert mendiants cu ciocolata
Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor. Topiti ciocolata la bain-marie. Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă. Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de...
Desert strudel cu branza si zmeura
Amestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi daca puteti, depuneti-l pe o hartie de copt. Depuneti branza si fructele deasupra in mijloc....
Prepelite cu struguri si coniac
Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac. Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru. Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita. Scurgeti stafidele (pastrati coniacul ramas). Umpleti prepelitele cu stafidele scurse si legati-le cu sfoara de bucatarie....
Dorada cu fasole alba si ghiveci de legume
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Condimentati pestele: sare, piper, paprika Incalziti uleiul intr-o tigaie mare care merge la cuptor si rumeniti dorada pe ambele parti. O scoateti si o puneti deoparte. In aceeeasi tigaie prajiti ceapa si usturoiul adaugati fasolea alba,...
Desert biscuiti Sables
Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si bateti bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel putin 30 minute. Incalziti cuptorul la 180° C. Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul...
Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii
Pregatiti rougail-ul de rosii: Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline. Amesteccati si dati la rece. Pregatiti mancarea de rata: Taiati pulpele in...
Desert fursecuri cu cacao
Acoperiti cu hartie de copt 2 tavi. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt. Adaugati zaharurile, pudra de migdale (pastrati o lingura), untul si oul. Amestecati la robot pana obtineti un aluat omogen. Impartiti...
Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz
Radeti ciocolata. Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa. Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul. Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina...
Varza dulce cu sunca de porc sarata
Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un...
Desert kouglof/ Guguluf briosa alsaciana
Ungeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati...
Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar
Intr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit. Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti. Puneti laptele condensat si treptat aceeasi cantiate de apa (am profitat pentru a spala si curata bine conserva de lapte). Amestecati pentru a nu se...
Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti
Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala. Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare. Scoateti si scurgeti. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul...
Paste farfalle cu pui, smantana si ciuperci
Intr-o tigaie rumeniti bine ciupercile spalate si taiate in 6, intr-o lingura de ulei de masline. Curatati si taiati marunt ceapa. Intr-o alta tigaie incalziti 2 linguri de ulei si aromatizati-l cu piperul de Sichuan. Puneti carnea si rumeniti un pic piepturile de pui intregi pe...
Desert pancakes cu sirop de artar/ Clatite Canadiene
Amestecati faina, praful de copt, sarea si zaharurile. Adaugati treptat galbenusurile de ou si laptele. Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat la compozitia precedenta. Ungeti cu ulei o tigaie antiaderenta. Cu un polonic puneti aluatul in tigaie. Cand incepe sa se formeze...
Supa de varza cu sunca de porc sarata
Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un...
Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais
Curatati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm). Asezati...
Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin
Spalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati. Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g. Scoateti si puneti deoparte. Puneti carnea la prajit, rumeniti-o pe toate partile. Condimentati : sare, piper si adaugati legumele ....
Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia
Taiati carnea de vita in cuburi. Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine. Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori. Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati...
Chiftele din crab / Crab cake
Rupeti in bucati biscuitii. Intr-un castron amestecati carnea de crab cu maioneza, mustarul, biscuitii, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Puneti piper si amestecati totul bine. Formati chiftele de crab, dati-le prin pesmet. Incalziti uleiul intr-o tigaie. ...
Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton
O seara inainte: Taiati prunele in 4. Puneti apa la fiert, adaugati ceaiul si infuzati-l timp de 3 minute. Turnati-l fierbinte peste prunele taiate si lasati sa se macereze peste noapte. Dimineata scurgeti prunele si dati deoparte. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti...
Desert sarlota pariziana - reteta 500
Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final). Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu...
Aperitiv chec sandwich croque monsieur
Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu smantana, sare, piper si un varf de cutit de nucsoara rasa. Intr-o forma de chec unsa, puneti felii de paine pe fundul tavii (taiati-le daca trebuie sa intre bine). Acoperiti-le cu sunca si cascaval ras. Turnati deasupra un pic din...
Desert muffins cu ciocolata
Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale intregi cu zaharul si apoi faina. Topiti ciocolata neagra cu untul la bain marie. Lasati sa se raceasca un pic. Incorporati-o in amestecul oua-faina. Puneti o lingura buna in fiecare forma de muffin (unse cu unt sau tapetatte cu...
Mancarica de vinete cu rosii
Se spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja). Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul. Adaugati vinele taiate si reveniti impreuna timp de aproximativ zece minute. Adaugati...
Salata de varza rosie cu mar
Fierbeti ouale 10 minute in apa fiarta cu sare. Préparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Tocati varza marunt, varsati deasupra sosul vinaigrette, amestecati si rezervati 2-3 h . Adaugati apoi marul curatat si taiat bucatele....
Desert chec din briosa/cozonac
Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata. Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul. Inmuiati felii de briosa in compozitie si puneti pe fundul formei. Tasati, puneti deasupra dulceata. Repetati operatia si...