mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete

Prajitura Tosca

In Prajituri la 4 Ian 2012

Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugand zaharul treptat. Se adauga, macul, nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul lingurii, de sus in jos, incet. Punem compozitia intr-o tava (28x23 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam blatul la cuptor,...

White Cake

In Prajituri la 4 Ian 2012

Foile: Framantam toate ingredientele pentru foi si impartim aluatul in 3 parti egale. Intindem foile pe dosul unei tavi, pe hartie de copt, le dam la cuptor cca 10 minute si le lasam la racit. Crema: Punem intr-un bol 100 ml lapte din cantitatea totala. Adaugam amidonul si 80 g...

Prajitura Albinita

In Prajituri la 4 Ian 2012

Punem la fiert laptele, mierea, margarina, oul batut cu zaharul si lasam la fiert pana se topeste margarina si zaharul. Cand compozitia este racita se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se framanta bine, dupa care se imparte aluatul in 4 parti egale. Din acest aluat ies 4 foi cu...

Toba

In Mezel de casa la 4 Ian 2012

Stomacul porcului, besica se spala foarte bine (din multe ape), se verifica sa nu fie spart.  Se pun la foc foarte mic (sa nu se tulbure) cu sare, piper si foi dafin, cand se desprinde carnea de pe oase, se alege, se taie bucatele si se baga in stomac. Adaugam in apa in care a fiert...

Panettone

In Dulciuri la 4 Ian 2012

 Dizolvam drojdia in 30 ml lapte si 100 g faina, amestecam si lasam la crescut, la loc cald, peste noapte. A doua zi, framantam aluatul cu 100 g faina si cca 30 ml apa calduta, apoi il lasam la dospit 2 ore. Dupa cele doua ore, framantam din nou cu inca 100 g faina si cca 30 ml apa calduta,...

Cozonac cu rahat si stafide

In Dulciuri la 4 Ian 2012

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,aromele,ouale si in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie....

Rulouri cu branza si somon fumee

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2012

Taiem ardeiul cubulete mici pe care le adaugam peste branza de vaci scursa. Adaugam branza topita,frunze de patrunjel taiate marunt,sare si piper dupa gust. Le amestecam bine sa obtinem o pasta omogena. Se iau feliie de somon,se ung cu pasta de branza,intr-un capat de unde incepem sa...

Mingiute de branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2012

Taiem ardeiul cat mai marunt,la fel si mararul. Amestecam branza scursa cu untul la temperatura camerei,ardeiul,mararul,sare si piper dupa gust. Formam mingiute pe care le tavalim prin seminte de susan. Pofta Buna !

Hot Chocolate

In Bauturi la 29 Dec 2011

Punem ciocolata,impreuna cu laptele,zaharul,batonul si scortisoara la fiert. Lasam pana se topeste ciocolata,dupa care o turnam in cani si servim. Putem adauga putina frisca lichida pentru o consistenta mai cremoasa si mai fina .

Chocolate crinkles

In Prajituri la 29 Dec 2011

Rupem ciocolata bucati si o punem intr-un bol, impreuna cu untul. Punem bolul in cuptorul cu microunde, pana se topesc. Mixam ouale cu zaharul tos, dupa care adaugam ciocolata topita, esenta de vanilie, scortisoara, un praf de sare si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Le amestecam,...

Covrigei

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2011

Se framanta toate ingredientele si se lasa la dospit 1 ora. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie forme,care se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se ung cu ou batut si se prasara,mac,susan,chimen sau cascaval razalit. Se dau la copt pentru cca 35 minute. Se pastreaza intr-o punga...

Raffaello cu visine

In Dulciuri la 19 Dec 2011

Amestecam ingredientele de mai sus (fara visine),pana rezulta o compozitie "legata". Daca nu se leaga compozitia mai puteti adauga 1 lingura de dulce de leche sau unt. Formam bilute,in mijlocul lor punem o visina si le dam prin nuca de cocos. Pentru a se lipi mai bine nuca de...

Lichior de oua(Eggnog)

In Bauturi la 17 Dec 2011

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele condensat. Adaugam esenta de vanilie,vodka,mixam in continuare. Acum adaugam laptele(eu am pus cat sa il subtieze si sa nu fie o bautura foarte tare.) Ultima data adaugam scortisoara dupa gust,amestecam,turnam in sticle si pastram la...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 10 Dec 2011

Punem apa cu zaharul pe foc si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Amestecam cacaua cu laptele praf. Luam siropul de pe foc,adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Turnam siropul peste laptele praf si cacao,adaugam esenta si amestecam. Turnam ciocolata in forme si o lasam peste...

Spaghete cu perisoare si sos de rosii

In Spaghete la 4 Dec 2011

Punem apa la fiert cu putina sare in doua craticioare. Cand dau in clocot intr-una se pun spaghetele si se fierb,se strecoara si se amesteca cu 1 lingura ulei. In cealalta se pun perisoarele care se prapara astfel: Se amesteca carnea cu oul,orezul,sare si piper,se formeaza mingiute. Calim ceapa...

Prajitura cu cocos si ciocolata

In Prajituri la 1 Dec 2011

Prima data,decupam o hartie si o punem intr-o tava,lasand si o margine. Topim ciocolata la bain-marie si o turnam in tava,niveland . Dam tava la frigider pentru 30 de minute,pana se intareste. Mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase si si-au dublat volumul. Adaugam untul topit,nuca de...

Dovleac rumenit

In Mancaruri de legume la 27 Noi 2011

Spalam dovleacul si ii taiem un capac. Il scobim si miezul il taiem marunt. Tocam ceapa si o calim impreuna cu miezul de dovleac intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Cand s-a inmuiat miezul de dovleac,adaugam carnea tocata,sare,piper,busuioc si cimbru si le amestecam. Cand este facuta si...

Drob de post

In Mancaruri de post la 26 Noi 2011

Tocam ceapa si usturoiul si le calimintr-o lingura de ulei. Adaugam peste ceapa, cartofii pasati,soia,pesmetul,pasta de gulas,frunze de patrunjel tocate marunt si vegeta dupa gust si le framantam bine impreuna. Intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina,punem 1/2 din compozitia de mai...

Tarta cu piept de pui

In Pui la 26 Noi 2011

Prima data facem blatul: Topim untul pe care il adaugam,peste faina cernuta,adaugam sare si apa si framantam bine,dupa care dam aluatul la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Taiem pieptul de pui cubulete si il calim intr-o tigaie,adaugam putina sare. Batem ouale si le...

Chec cu dovleac placintar

In Dulciuri la 26 Noi 2011

Amestecam laptele cu faina. Topim zaharul intr-i craticioara si cand e topit adaugam laptele,amestecam pana se incorporeaza tot. Dam miezul de dovleac pe razatoare. Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Adaugam dovleacul,ouale,uleiul si le amestecam. Daca,compozitia este prea groasa...

Supa crema de mazare( de post)

In Mancaruri de post la 19 Noi 2011

Intr-o oala punem apa si un cub konrr legume la fiert. Cand s-a dizolvat cubul adaugam morcovul,ceapa,ardeiul si radacina de patrunjel,curatate si taiate marunt si le lasam la fiert. Cand sunte fierte legumele,adaugam mazarea,sare si piper dupa gust si mai lasam sa dea un clocot....

Mancarica scazuta de post

In Mancaruri de post la 19 Noi 2011

Prima data,spalam vanata(o lasam cu coaja),o taiem cubulete,o punem intr-un bol,o saram si o lasam cca 15 minute sa iasa amareala din ea. Pana atunci,curatam ceapa si usturoiul,le taiem marunt si le calim in ulei. Spalam dovlecelul,il taiem cubulete si il adaugam peste ceapa. Strecuram si spalam...

Chifle cu branzica si seminte de in

In Piine la 12 Noi 2011

Lasam branza de vaci la scurs,intre timp punem cca 50 ml apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem semintele de in in apa sa se umfle. Drojdia o amestecam cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 100 ml apa calduta,o lasam la dospit. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua iar...

Chiftelute de peste la cuptor

In Pangasius la 12 Noi 2011

Macinam carnea de peste si o amestecam cu oul,usturoiul pisat,patrunjelul tocat,sare,piper,boia si pesmet cat cuprinde(sa fie "legata"compozitia) Se formeaza mingiute care se pun pe hartie de copt. Se da tava la cuptor cca 45 de minute,pana sunt gata. Pofta Buna !!

Mini rulada din omleta si pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2011

Calim ceapa si ardeiul iute taiate marunt,intr-o tava mica in care pregatim omleta. Batem ouale,le adaugam cu spanacul,parmezan ras,sare si piper. Adaugam compozitia peste ceapa calita si o lasam sa se lege. Taiem pieptul de pui felii si le batem cu ciocanul de snitele. Saram feliile de pui....

Trandafirasi cu mere

In Dulciuri la 7 Noi 2011

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit . Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de portocala, uleiul, un praf de sare. Framantam, adaugand lapte cat cuprinde. Lasam aluatul la dospit cca...

Trandafiri cu branza si goji

In Dulciuri la 7 Noi 2011

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de portocala, uleiul, un praf de sare. Framantam, adaugand lapte cat cuprinde. Lasam aluatul la dospit cca...

Ghimbir confiat

In Dulciuri la 5 Noi 2011

Punem apa cu zaharul la fiert,pana se leaga. Intre timp curatam ghimbirul si il taiem cubulete. Il adaugam in siropul de pe foc si il lasam al foc mic cca 30 de minute sau pana devine usor transparent. Se lasa peste seara in acel sirop la racit. A doua il zi strecuram de sirop si dam...

Rissoto cu ficatei de pui

In Ficat la 5 Noi 2011

Se curata ficateii de pielite si se taie bucati potrivite,ceapa, morcovul se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca,se adauga ficateii,se soteaza. Se adauga si ceapa,morcovul,se soteaza. Adaugam vinul,foile de dafin,nucsoara si se inabuse totul pana ficateii sant numai buni....

Supa cu gulii umplute

In Supe la 5 Noi 2011

Punem apa la fiert si incepem sa curatam morcovii,patrunjelul si ceapa,pe care le taiem marunt si le punem la fiert,adaugand sare si piper dupa gust. Se curata de coaja guliile,se scobesc cu o lingura,iar miezul rezultat se taie si el marunt si se se adauga in oala. Se pregateste umplutura din...

Afisate 211 - 240 din 496 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Cand viata iti ofera lamai, fa un cocktail cu vodka ;)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]