Puteti schimba umplutura cu ce va place sau cu ce aveti prin frigider. Am uns jumatate din lipii cu maioneza, jumatate cu crema de branza, peste care am pus ceapa toacata marunt, rosiile, salamul si pieptul de pui taiate cubulete, masline fara sambure, verdeata, sare si piper, dupa care am rulat...
Se spala dovleceii cu tot cu coaja. Se feliaza foarte subtire, se condimenteaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Incingem grill-ul si punem feliile de dovlecel, le intoarcem pe ambele parti. Taiem branza baghete si rosiile felii. Intindem o felie de dovlecel pe masa de lucru, la unul din...
Se spala si se feliaza pieptul de pui. Se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie de piept de pui se pune o felie de sunculita presata, apoi o bucata de cascaval si se ruleaza cu grija.
Se prinde fiecare rulou cu scobitori si se dau...
Taiem feliile de paine in 4, dupa care le bagam la cuptor pentru a se usca usor.
Punem tonul intr-o strecuratoare la scurs 30 de minute ( trebuie sa fie scurs foarte bine)
Mixam untul cu sare si piper pana devine spuma. dupa care adaugam tonul pe care l-am zdrobit cu furculita. Bagam totul...
Se curata dovleceii de coaja, se taie in felii potrivite, dupa care se dau cu sare si se pun intr-o sita pentru a-si lasa apa.
Se bat ouale impreuna cu sarea si piperul, dupa care se adauga mararul, cascavalul ras si usturoiul pisat.
Intr-o farfurie se amesteca pesmetul din punga ideea...
Batem ouale cu un praf de sare, dupa care punem si iaurtul si omogenizam.
Taiem sunculita cubulete, rosiile rondele.
Ungem tava cu unt sau ulei de masline.
Punem un strat de sunculita, unul de rosii, peste care vom turna ouale batute, iar peste oua, branza rasa si rondele de rosii....
Se taie branza si kiwi felii.
Dupa care alternam, o felie de branza, o felie de kiwi.
Deasupra se toarna dulceata de afine.
Simplu, dar cu siguranta va avea un rezultat neasteptat de bun.
Se poate servii atat la micul dejun, cina, sau pur si simplu ca desert.
Pofta...
Se spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt.
Se calesc intr-o lingura de ulei de masline.
Se adauga ardeiul si rosia taiate cubulete, peste care se va pune si sunculita, taiata si ea tot cubulete.
Se...
Spalam cartofii sub jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert in coaja.
Intre timp spalam spanacul in cateva ape si-l alegem de frunzele cu pete sau ingalbenite.
Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca....
Cum trebuie sa procedam:
Taiem crenvustiul pe jumatate, iar fiecare jumatate o crestam pe lung in 2, insa nu de tot, trebuie sa ramana prinsa intr-unul din capete, ca in poza, dupa care intoarcem usor, formand o inimioara.
Ca sa stea prinsa in celalalt capat prindem cu o scobitoare....
Spalam brocoli sub jet de apa rece, dupa care il sefacem in buchetele mici si-l punem la fiert in apa cu sare cca.3-4 minute.
Il scoatem intr-o strecuratoare si-l lasam sa seracoreasca si sa se scurga.
Intre timp separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare....
Ungem o tava sau o forma mai mica cu ulei, in care vom pune salamul taiat cubulete.Batem un ou cu smantana, cascavalul ras, sare si piepr.Amestecul rezultat il punem peste salamul taiat cubulete, iar peste acest amestec vom pune celalat ou.Dam la cuptorul preincalzit cca 15- 20 minute.Este...
Taiem cascavalul felii mai groase.
Batem oul cu un praf de sare si piper.
Dam apoi feliile de cascaval prin ou, apoi prin faina, din nou prin ou si iar prin faina, apoi dam prin pesmet sau malai.
Incingem uleiul in togaie si punem cascavalul.
Intoarcem pe ambele parti si lasam la...
Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra furculita usor in ei, ii luam de pe foc si ii lasam sa se racoreasca putin.
Intre timp fierbem cele...
Spalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert.
Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la cuptor ), dupa care ii scoatem pe o farfurie si ii lasma sa se racoreasca putin.
Taiem partea de...
Spalam si curatam pieptul de pui de pielite, dupa care il batem usor cu ciocanul de snitele, il condimentam cu sare si piper, apoi vom pune spanacul fiert si tocat, iar peste spanac cascavalul ras si usturoiul pisat. Asezam apoi morcovii, pe margine, unul langa altul, pe lungime si rulam cu...
Spalam muschiul, dupa care il uscam cu un servetel.
Crestam muschiul pe jumatate, astfel incat sa nu se desprinda.
Batem usor cu ciocanul de snitele pe ambele fete.
Condimentam cu sare, piper si busuioc uscat.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi tocana de legume si...
Spalam ardeiul, dupa care ii taiem capacul si-l curatam de seminte. Mixam untul cu putina sare pana devine spuma, adaugam apoi branza proaspata si omogenizam compozitia. Condimentam cu sare si piper dupa gust, iar la sfarsit adaugam mararul tocat fin.. Umplem ardeii cu crema de branza, ii invelim...
Crestam jumatate din masline pentru a face burtica pinguinilor, iar jumatate le oprim pentru a le face capul, dupa care le umplem pe cele crestate cu branza topita ( daca aveti crema de branza, puneti intr-o punga si umpleti cu ea, iar daca aveti la tub e mult mai usor, eu recomand branza la...
Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei.
Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii. Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil...
Spalam si curatam cartofii.
Ii taiem felii nici prea groase nici prea subtiri.
Facem un amestec din celelalte ingrediente.
Dam cartofii prin amestecul rezultat.
Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazit aprox 30- 40 de minute la foc mic.
Se...
Spalam cartofii in coaja, apoi ii taiem rondele cam de 1 cm, nu trebuie sa fie prea subtiri pentru ca se usuca, dupa care ii condimentam si ii bagam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, aproximativ 1 ora pana se coc.
Intre timp taiem kaiserul cubulete mici si le calim putin in...
Curatam dovlecelul de coaja, il spalam si-l dam pe razatoare.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem dovlecelul dat pe razatoare, apoi punem cus-cusul, smantana si cascavalul ras, amestecam si la sfarsit potrivim gustul de sare.
Punem 1 pahar de apa si dam la cuptorul preincalzit timp...
Taiem ouale pe jumatate, le scoatem galbenusul si le dam deoparte pana pregatim umplutura.
Din pateu, cele 2 galbenusuri si mustar pregatim umplutura, le punem pe toate intr-un castron si amestecam bine pana cand se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta umplutura umplem jumatatile de ou....
Spalam si curatam creierul de pielite si oscioare, dupa care il lasam la scurs.
Batem oul impreuna cu sarea, piperul si boiaua.
Dam creierul mai intai prin faina, apoi prin ou, dupa care il dam prin pesmet.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam bucatile de creier, le intoarcem pe...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, laptele, faina si praful de copt, omogenizam compozitia.
Tocam carnea, sunculita, branza si cascavalul cubulete.
Punem carnea, sunculita, branza, cascavalul, maslinele, si patrunjelul tocat...
Punem legumele la fiert in apa cu sare.
Intre timp intr-o tigaie prajim cus-cusul.
Punem cele 2 linguri de ulei, apoi adaugam cus - cus-ul, il lasam sa se prajeasca usor, nu trebuie prajit prea mult, dupa care adaugam apa fierbinte in care au fiert legumele atat cat sa-l acopere si-l...
Punem legumele la inabusit intr-o tigaie cu putin ulei si cateva linguri de apa, pe care o vom acoperii cu un capac.
Cand legumele s-au inmuiat vom pune si salamult taiat cubulete mici.
Apoi vom turna ouale batute cu sare, piper si boia peste amestec.
Intoarcem omleta cu ajutorul...
Batem ouale cu un paf de sare, piper si boia.
Taiem ciupercile si salamul marunt, apoi le vom calii in putin ulei.
Cand s-au inmuiat ciupercile vom pune ouale batute peste.
Vom intoarce omleta cu ajutorul capacului pentru a o patrsa cat mai bine in forma ei.
La sfarsit vom pune...
Curatam cartoful, il spalam si il taiem cubulete mici, dupa care il punem la prajit ( innabusit), in 2 linguri de ulei, cu capacul pus.
Cand cartofii s-au inmuiat, adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam pana se rumenesc si ei putin ( astfel cartofii vor lua gustul carnatilor), apoi...
Rulada din lipii pentru Shaorma - aperitiv
Puteti schimba umplutura cu ce va place sau cu ce aveti prin frigider. Am uns jumatate din lipii cu maioneza, jumatate cu crema de branza, peste care am pus ceapa toacata marunt, rosiile, salamul si pieptul de pui taiate cubulete, masline fara sambure, verdeata, sare si piper, dupa care am rulat...
Rulouri din dovlecei
Se spala dovleceii cu tot cu coaja. Se feliaza foarte subtire, se condimenteaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Incingem grill-ul si punem feliile de dovlecel, le intoarcem pe ambele parti. Taiem branza baghete si rosiile felii. Intindem o felie de dovlecel pe masa de lucru, la unul din...
Cordon bleu cu cascaval delaco
Se spala si se feliaza pieptul de pui. Se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie de piept de pui se pune o felie de sunculita presata, apoi o bucata de cascaval si se ruleaza cu grija. Se prinde fiecare rulou cu scobitori si se dau...
Tartine cu pasta de ton
Taiem feliile de paine in 4, dupa care le bagam la cuptor pentru a se usca usor. Punem tonul intr-o strecuratoare la scurs 30 de minute ( trebuie sa fie scurs foarte bine) Mixam untul cu sare si piper pana devine spuma. dupa care adaugam tonul pe care l-am zdrobit cu furculita. Bagam totul...
Dovlecei crocanti cu susan la cuptor
Se curata dovleceii de coaja, se taie in felii potrivite, dupa care se dau cu sare si se pun intr-o sita pentru a-si lasa apa. Se bat ouale impreuna cu sarea si piperul, dupa care se adauga mararul, cascavalul ras si usturoiul pisat. Intr-o farfurie se amesteca pesmetul din punga ideea...
Omleta cu iaurt la cuptor
Batem ouale cu un praf de sare, dupa care punem si iaurtul si omogenizam. Taiem sunculita cubulete, rosiile rondele. Ungem tava cu unt sau ulei de masline. Punem un strat de sunculita, unul de rosii, peste care vom turna ouale batute, iar peste oua, branza rasa si rondele de rosii....
Miez de lapte cu kiwi si dulceata de afine
Se taie branza si kiwi felii. Dupa care alternam, o felie de branza, o felie de kiwi. Deasupra se toarna dulceata de afine. Simplu, dar cu siguranta va avea un rezultat neasteptat de bun. Se poate servii atat la micul dejun, cina, sau pur si simplu ca desert. Pofta...
Omleta cu ciuperci si Miez de lapte
Se spala si se curata ciupercutele de pielite, dupa care se taie feliute subtiri, se pastreaza si cotoarele, care se vor taia marunt. Se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga ardeiul si rosia taiate cubulete, peste care se va pune si sunculita, taiata si ea tot cubulete. Se...
Spanac gratinat
Spalam cartofii sub jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert in coaja. Intre timp spalam spanacul in cateva ape si-l alegem de frunzele cu pete sau ingalbenite. Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca....
Mic dejun Valentine's Day
Cum trebuie sa procedam: Taiem crenvustiul pe jumatate, iar fiecare jumatate o crestam pe lung in 2, insa nu de tot, trebuie sa ramana prinsa intr-unul din capete, ca in poza, dupa care intoarcem usor, formand o inimioara. Ca sa stea prinsa in celalalt capat prindem cu o scobitoare....
Sufleu de broccoli
Spalam brocoli sub jet de apa rece, dupa care il sefacem in buchetele mici si-l punem la fiert in apa cu sare cca.3-4 minute. Il scoatem intr-o strecuratoare si-l lasam sa seracoreasca si sa se scurga. Intre timp separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare....
Mic dejun delicios si sanatos - Oua gratinate
Ungem o tava sau o forma mai mica cu ulei, in care vom pune salamul taiat cubulete.Batem un ou cu smantana, cascavalul ras, sare si piepr.Amestecul rezultat il punem peste salamul taiat cubulete, iar peste acest amestec vom pune celalat ou.Dam la cuptorul preincalzit cca 15- 20 minute.Este...
Cascaval pane
Taiem cascavalul felii mai groase. Batem oul cu un praf de sare si piper. Dam apoi feliile de cascaval prin ou, apoi prin faina, din nou prin ou si iar prin faina, apoi dam prin pesmet sau malai. Incingem uleiul in togaie si punem cascavalul. Intoarcem pe ambele parti si lasam la...
Cartofi frantuzesti
Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra furculita usor in ei, ii luam de pe foc si ii lasam sa se racoreasca putin. Intre timp fierbem cele...
Cartofi umpluti cu oua ochiuri
Spalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert. Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la cuptor ), dupa care ii scoatem pe o farfurie si ii lasma sa se racoreasca putin. Taiem partea de...
Rulada de pui cu spanac
Spalam si curatam pieptul de pui de pielite, dupa care il batem usor cu ciocanul de snitele, il condimentam cu sare si piper, apoi vom pune spanacul fiert si tocat, iar peste spanac cascavalul ras si usturoiul pisat. Asezam apoi morcovii, pe margine, unul langa altul, pe lungime si rulam cu...
Rulada din muschi de porc cu ciuperci - La multi ani Bucataras!!!!!!!
Spalam muschiul, dupa care il uscam cu un servetel. Crestam muschiul pe jumatate, astfel incat sa nu se desprinda. Batem usor cu ciocanul de snitele pe ambele fete. Condimentam cu sare, piper si busuioc uscat. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi tocana de legume si...
Ardei umplut cu crema de branza
Spalam ardeiul, dupa care ii taiem capacul si-l curatam de seminte. Mixam untul cu putina sare pana devine spuma, adaugam apoi branza proaspata si omogenizam compozitia. Condimentam cu sare si piper dupa gust, iar la sfarsit adaugam mararul tocat fin.. Umplem ardeii cu crema de branza, ii invelim...
Pinguini
Crestam jumatate din masline pentru a face burtica pinguinilor, iar jumatate le oprim pentru a le face capul, dupa care le umplem pe cele crestate cu branza topita ( daca aveti crema de branza, puneti intr-o punga si umpleti cu ea, iar daca aveti la tub e mult mai usor, eu recomand branza la...
Dovlecei pane la cuptor
Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei. Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii. Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil...
Cartofi noi in crusta de mac si ou
Spalam si curatam cartofii. Ii taiem felii nici prea groase nici prea subtiri. Facem un amestec din celelalte ingrediente. Dam cartofii prin amestecul rezultat. Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazit aprox 30- 40 de minute la foc mic. Se...
Rondele de cartofi la cuptor
Spalam cartofii in coaja, apoi ii taiem rondele cam de 1 cm, nu trebuie sa fie prea subtiri pentru ca se usuca, dupa care ii condimentam si ii bagam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, aproximativ 1 ora pana se coc. Intre timp taiem kaiserul cubulete mici si le calim putin in...
Dovlecel si cus cus la cuptor
Curatam dovlecelul de coaja, il spalam si-l dam pe razatoare. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem dovlecelul dat pe razatoare, apoi punem cus-cusul, smantana si cascavalul ras, amestecam si la sfarsit potrivim gustul de sare. Punem 1 pahar de apa si dam la cuptorul preincalzit timp...
Oua umplute
Taiem ouale pe jumatate, le scoatem galbenusul si le dam deoparte pana pregatim umplutura. Din pateu, cele 2 galbenusuri si mustar pregatim umplutura, le punem pe toate intr-un castron si amestecam bine pana cand se omogenizeaza compozitia. Cu aceasta umplutura umplem jumatatile de ou....
Creier de porc pane
Spalam si curatam creierul de pielite si oscioare, dupa care il lasam la scurs. Batem oul impreuna cu sarea, piperul si boiaua. Dam creierul mai intai prin faina, apoi prin ou, dupa care il dam prin pesmet. Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam bucatile de creier, le intoarcem pe...
Chec aperitiv
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, laptele, faina si praful de copt, omogenizam compozitia. Tocam carnea, sunculita, branza si cascavalul cubulete. Punem carnea, sunculita, branza, cascavalul, maslinele, si patrunjelul tocat...
Cus - cus si amestec mexican
Punem legumele la fiert in apa cu sare. Intre timp intr-o tigaie prajim cus-cusul. Punem cele 2 linguri de ulei, apoi adaugam cus - cus-ul, il lasam sa se prajeasca usor, nu trebuie prajit prea mult, dupa care adaugam apa fierbinte in care au fiert legumele atat cat sa-l acopere si-l...
Omleta cu legume mexicane
Punem legumele la inabusit intr-o tigaie cu putin ulei si cateva linguri de apa, pe care o vom acoperii cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat vom pune si salamult taiat cubulete mici. Apoi vom turna ouale batute cu sare, piper si boia peste amestec. Intoarcem omleta cu ajutorul...
Omleta cu ciuperci
Batem ouale cu un paf de sare, piper si boia. Taiem ciupercile si salamul marunt, apoi le vom calii in putin ulei. Cand s-au inmuiat ciupercile vom pune ouale batute peste. Vom intoarce omleta cu ajutorul capacului pentru a o patrsa cat mai bine in forma ei. La sfarsit vom pune...
Omleta cu cartofi si carnati
Curatam cartoful, il spalam si il taiem cubulete mici, dupa care il punem la prajit ( innabusit), in 2 linguri de ulei, cu capacul pus. Cand cartofii s-au inmuiat, adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam pana se rumenesc si ei putin ( astfel cartofii vor lua gustul carnatilor), apoi...