Batoane de muesli
Postat de: aziz in DulciuriProcedam astfel : intr-o oala punem la foc potrivit zaharul, frisca lichida, untul pana se formeaza un sirop ; In acest sirop punem bucatile de marshmallows la topit. Amestecam sa nu se...Citeste continuarea
Bomboane cu aroma de portocala
Postat de: jolygina in DulciuriTopim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a...Citeste continuarea
Briose cu nuca si ciocolata
Postat de: adasev12 in PrajituriOuale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de...Citeste continuarea
Briose de post cu mure
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol Se aseaza hartiutele in tava de briose Se toarna compozitia in forme, apoi se aseza murele Se pun in cuptorul preincalzit la foc potrivit...Citeste continuarea
Budinca de mere
Postat de: Elena_Daria in DulciuriCuratam merele de coaja si le dam pe razatoare.Dupa ce le-am dat pe razatoare se adauga putina scortisoara si 1-2 linguri de zahar(depinde cat de dulci sunt merele),se amesteca si se lasa...Citeste continuarea
Bulion
Postat de: MIUTA in BulionRosiile trebuie sa fie foarte bine coapte. Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa. Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si...Citeste continuarea
Buñuelos De Viento Sau Blinele
Postat de: dana1986 in DulciuriIntr-o oala punem la fiert apa, margarina, zaharul, zaharul vanilat si sarea si cand incepe sa fiarba luam de pe foc. Adaugam faina si amestecam repede cu un tel pana obtinem o pasta...Citeste continuarea
Briose negrese
Postat de: Oana in PrajituriIntr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand...Citeste continuarea
Briose cu mere si crema de branza
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Bate ouale cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza laptele si uleiul. Amesteca faina cu praful de copt,bicarbonatul si...Citeste continuarea
Budinca de ciocolata (desert in 5...
Postat de: naomy in DulciuriSe pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine ,apoi se toarna continutul cremos intr-un alt vas si se da la frigider 10 minute. Il decoram dupa preferinta. Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: MIUTA in DulciuriOrezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa...Citeste continuarea
Budinca de broccoli cu ciuperci
Postat de: Julie in Mancaruri de legumeCeapa tocata marunt se caleste in unt, se adauga ciupercile intregi si broccoli desfacut in buchetele mici. Se lasa la calit 5-6 minute. Se potriveste gustul cu sare si piper si se lasa sa se...Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata si menta
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Amesteca toate ingredientele lichide apoi cele uscate, dar separat. Incorporeaza ingredientele uscate in cele lichide, amestecand pana la...Citeste continuarea
Bruschete cu cascaval
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe unge o tava cu unt. Feliile de paine se ung cu unt si se aranjeaza in tava. Rosiile se taie cubulete, se amesteca cu sare, piper si oregano si se intind pe feliile de paine unse....Citeste continuarea
Bors de pui
Postat de: deyutzky in CiorbeCarnea de pui o punem la fiert, legumele le taiem cubulete iar conopida buchetele mici. Cand carnea fierbe si spuma se ridica la suprafata, inlaturam spuma si adaugam legumele si lasam sa...Citeste continuarea
Bensone
Postat de: LauraA in PrajituriFrecam bine untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, ouale pe rand, iar la final faina amestecata cu sarea si praful de copt si data prin sita. Aluatul final este destul de...Citeste continuarea
Budinca cu branza si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot turnam pastele si le fierbem atat cat scrie pe punga(sau gustati una si cand considerati ca sunt fierte le luati de pe foc)....Citeste continuarea
Bastonaşe cu nucă şi ciocolată
Postat de: madi_marin in DulciuriUntul se încalzeşte la microunde până se înmoaie dar să nu devină lichid. Se freacă bine cu zahărul pudră. Se pun seminţele păstăii de vanilie, gălbenuşul, ciocolata...Citeste continuarea
Budinca de caramel
Postat de: postavaru in DulciuriCaramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cu cat il caramelizam mai mult, cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel. Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca va avea un gust...Citeste continuarea
Branzoaice pufoase
Postat de: RuxyRux in Prajituri1. Batem albusurile spuma la mixer, apoi adaugam si zaharul si mai mixam pana devine compozitia lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si vanilia plus coaja de portocala si mai mixam inca...Citeste continuarea
Budinca de paine cu nugat
Postat de: bitza in PrajituriPainea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se...Citeste continuarea
Biscuiti cu cereale
Postat de: mimmi in DulciuriFramantam un aluat din toate ingredientele. Formam un sul,il invelim in folie sau celofan si il dam la frigider pentru o ora (eu l-am lasat aproape 2 ore) Il taiem felii de 2 cm grosime si punem...Citeste continuarea
Brownies Cappucino cu nuca...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul : Am topit la foc mic intr-un ibric, untul si in el ciocolata apoi nessul pe care l-am dizolvat inainte. Am adaugat apoi zaharul si vanilia. Am adaugat ouale pe rand si am mixat...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriPunem la fiert apa cu sare dupa gust. Cand da in clocot adaugam in ploaie faina de malai. Amestecam incontinuu pana rezulta o consistenta vartoasa. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: vickyduta in PrajituriTopim margarina. Taiem foile in patratele. ungem fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.Dupa ce am rulat...Citeste continuarea
Biscuiti cu nuca de cocos
Postat de: marieta in PrajituriSe bat ouale cu sarea,esenta si coaja de lamaie. Se pune zaharina lichida,iaurtul si apoi margarina moale de la temperatura camerei. Se omogenizeaza,se pune nuca de cocos si apoi faina cata...Citeste continuarea
Bulion de ardei
Postat de: ianculubita in BulionArdeiii curatati spalati,ii dau prin masina de tocat carne apoi ii pun la fiert impreuna cu sare si zahar la foc mic 3ore amestecand mereu;nu va recomand sa-l puneti in cuptor pentru ca se inchide...Citeste continuarea
Banuti cu merisoare
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Se freaca zaharul cu margarina pana ce devine spuma, se adauga ouale, zaharul vanilat, si se amesteca in continuare, se mai adauga si merisoarele care au stat in prealabil la inmuiat intr-un...Citeste continuarea
Butoiase din castraveti cu branzeturi
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe spala castravetii si se sterg cu un prosop absorbant.Se curata cu un cutit castravetii in forma de zebra (adica o fasie da una nu).Se taie segmente de circa 7-8 cm lungime.Cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Bors de legume
Postat de: Mihaela11_jo in CiorbeSe curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi. Dovleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe...Citeste continuarea
Bulion de rosii
Postat de: mimmi in BulionSticlele le spalam foarte bine si le uscam in cuptor. Sticlele trebuie sa fie calde cand le umplem cu bulion. Spalam bine rosile,le curatam de partea lemnoasa,eventuale stricaciuni si le taiem...Citeste continuarea
Bavareza de portocale
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa. Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei cu telemea
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam...Citeste continuarea
Briose de ciocolata cu dragoste
Postat de: Anastasia in Prajituri1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema. 2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte. 3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile...Citeste continuarea
Baclava rulouri
Postat de: bitza in PrajituriNuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine. Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca...Citeste continuarea
Briose cu mere
Postat de: alinutzika in PrajituriSe mixeaza ouale cu zahar, se adauga iaurtul, apoi treptat uleiul,esenta de vanilie, praful de copt si apoi faina, amestecand incet. Compozitia rezultata se toarna in forme, dar nu chiar pana...Citeste continuarea
Bruschete (2)
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala vinata, se sterge si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se aseaza feliile de vinete si se lasa la perpelit si pe o parte si pe cealalta pana se...Citeste continuarea
Briose cu afine
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriUntul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade. Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul...Citeste continuarea
Branza de vaci cu iaurt si verdeturi
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriTocam verdeturile marunt. Punem ingredientele impreuna intr-un bol si amestecam. Pentru copiii sub un an nu adaugam sare. Servim imediat, dar putem sa pastram branzica cateva ore la rece....Citeste continuarea
Biscuiti integrali cu tarate de...
Postat de: naomy in DulciuriPunem toate ingredientele uscate intr-un castron, apoi adaugam laptele treptat si amestecam pana se formeaza o pasta vascoasa si lipicioasa. Adaugam migdalele si modelam pasta in forme de bilute...Citeste continuarea
Betisoare crocante de sparanghel cu...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe scoate sparanghelul din conserva de apa. Se inveleste fiecare bucata cu prosciutto si se aseaza intr/un vas rezistent la caldura. Se stropeste cu putin ulei de masline si se rade putin cascaval...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiti
Postat de: eduard_09 in DulciuriApa, zaharul si cacaoa se fierb, apoi se adauaga rahatul, stafidele si untul. Se amesteca bine Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se aduaga esenta de rom, biscuitii dati prin masina. Se...Citeste continuarea
Biscuiti cu gem de caise
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPreparare Biscuiti cu gem de caise Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le...Citeste continuarea
Branza topita de casa
Postat de: SENO in Aperitive / GarnituriPreparare branza topita de casa: Se amesteca bine toate si se lasa la dospit aproximativ 2 ore,branza de vaca trebuie stoarsa bine de zer. Apoi se fierb la foc mic amestecand mereu sa nu se...Citeste continuarea
Bulgari de conopida
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriPreparare Bulgari de conopida Punem conopida la fiert cu putina sare si laptele. Oo lasam sa fiarba pana intra unghia in ea ,nu sa se sfarame. Cand este gata o scoatem si o scurgem si o...Citeste continuarea
Banane inghetate
Postat de: mimmi in DulciuriTaiem bananele pe din doua,in fiecare bucata introducem cate un bat de inghetata ,in partea de unde a fost taiata. Se dau bucatile la congelator pana se ingheata,cca 3 ore. Topim ciocolata pe...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi spiralati
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt. Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine....Citeste continuarea
Batido de ciocolate (Milkshake)
Postat de: naomy in BauturiPreparare Batido de ciocolate In primul rand trebuie sa inghetam 100 ml de lapte ,apoi cand este inghetat se scoate de la congelator si se sparge in bucatii mari ,separat se pune in blender...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C. Intr-un castron amestecam...Citeste continuarea
Bomboane caramel si ciocolata a la...
Postat de: RuxyRux in DulciuriMod de preparare pentru Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie : Punem intr-o tigaie pe foc zaharul si adaugam cele 9 linguri de apa...lasam sa se caramelizeze frumos si adaugam si alunele...Citeste continuarea