Baba Ganoush
Postat de: alinutza1983 in SalateBaba Ganoush se prepara foarte usor. Va invit si pe voi sa incercati. 1. Coacem vinetele pana sunt complet moi, apoi le curatam de coaja neagra si le lasam la scurs pana cand se racesc! 2....Citeste continuarea
Burger de pui
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriCum se prepara reteta de burger de pui : Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate ingredientele. Am omogenizat compozitia, am...Citeste continuarea
Budinca de omleta cu legume si feta
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie( eu am pus un wok) pe foc si incingem usor uleiul. Adaugam legumele date pe razatoare, ardeiul taiat cubulete si le sotam pana se inmoaie la foc destul de iute. Intre timp batem...Citeste continuarea
Budinca vanilata din paste cu telemea
Postat de: ionela2682 in DulciuriBudinca vanilata din paste cu telemea este excelenta pentru masa de seara si nu numai. Peste pastele fierte in apa cu sare si scurse adaugam telemeaua pisata/rasa,zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Briose tip pizza
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriPentru prepararea acestei retete de briose vom proceda astfel: -mixam oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente , am omogenizat bine -am pus compozitia in tava pt...Citeste continuarea
Bruschete cu piept de pui
Postat de: anomisana in Aperitive / GarnituriAm pregatit un amestec pentru bruschete punand : usturoi granulat, ienibahar, piper alb, boia dulce, 2 linguri de ulei, 2 linguri sos de soia si putina sare, si l-am pus intr-o punga. Am curatat...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si banane
Postat de: deyutzky in PrajituriIata cum preparam reteta de Briose cu ciocolata si banane Intr-un bol batem ouale, zaharul si zaharul vanilat la mixer. Taiem 4 banane felii si le punem in acelasi bol mixand inca 2-3 min...Citeste continuarea
Budinca cu branza proaspata de vaci
Postat de: mena29 in DulciuriAm mixat albusurile,cand au fost tari am adaugat zaharul treptat si vanilia.Separat am amestecat cele doua plicuri de budinca cu sarea,galbenusurile,coaja de lamaie, branza de vac i ,laptele si...Citeste continuarea
Bors cu perisoare de pui
Postat de: madi_marin in CiorbeIata cum am preparat acest Bors cu perisoare de pui! Radacinoasele se curata , se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt. Se pun impreuna la calit in...Citeste continuarea
Briose cu cacao si inima de cocos
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-ouale,iaurtul,zaharul,praful de copt,uleiul si faina se mixeaza bine -din aceasta compozitie oprim cateva linguri in care vom adauga nuca de cocos in restul de compozitie adaugam cacaoa...Citeste continuarea
Budinca cu branza telemea corn...
Postat de: naomy in Mancare copiiSe fierbe laptele impreuna cu 80 gr de zahar intr-un vas mai mare ,iar cand a inceput sa fiarba se ia de pe foc si se introduce cornul flakes-ul, esenta de vanilie si telemeaua...Citeste continuarea
Budinca de menta cu cirese
Postat de: Dya in DulciuriFierbem laptele împreuna cu esentele, scortisoara, zaharul si batonul de vanilie . Separat amestecam 3-4 linguri de lapte cald cu faina si galbenusurile de ou, pâna...Citeste continuarea
Bulgarasi
Postat de: SENO in DulciuriSe rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu : apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate. Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se...Citeste continuarea
Biscuiti cu cocos si ness
Postat de: adasev12 in DulciuriSe freaca oul cu zaharul si laptele bine bine, cu mixerul apoi se adauga untul moale si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi esenta .La sfarsit se adauga faina, amestecand cu o lingura de...Citeste continuarea
Browniess cappucino
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il...Citeste continuarea
Biscuiti cu zaatar ,mac si sare
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriFacem aluatul din branza, unt si faina ;vom obtine un aluat elastic ca o plastelina ,il impartim in doua il imbracam in folie si-l dam la frigider 30 minute.Intindem foaie subtire si...Citeste continuarea
Blat de tort, universal
Postat de: adinaciosescu in TorturiGalbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga apa,pe rand,lingura cu lingura,amestecand dupa fiecare,pana rezulta o crema ca o alifie. Faina se amesteca cu praful de copt si...Citeste continuarea
Borsul pescarului
Postat de: ANCA in CiorbePestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici. Cand sunt aproape...Citeste continuarea
Briose cu mere si glazurate cu...
Postat de: MyCookingLife in PrajituriSe amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine....Citeste continuarea
Budinca colorata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriLuam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam. Cam la un plic de budinca se foloseste cca 500 ml lapte, deci restul de lapte care a...Citeste continuarea
Broccoli cu parmezan si pui pe grill
Postat de: MyCookingLife in PuiSe fierbe broccoli in apa sarata 2 minute, pana se fragezeste. Se scurge bine. Untul se topeste intr-o tigaie, la foc mediu.Se adauga firimiturile se paine si cimbrul. Se prajesc pana se...Citeste continuarea
Briose cu iaurt si dulceata de...
Postat de: adasev12 in DulciuriAm pus toate ingredientele in bol si le-am amestecat cu lingura...faina se pune ultima data.... In lipsa formelor de briose le-am folosit pe acestea, am pus compozitia in forme si deasupa...Citeste continuarea
Black & White Angel Food Cake
Postat de: Furnicuti in PrajituriAmestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie. Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai...Citeste continuarea
Briose cu mere rase si ciocolata
Postat de: divainbucatarie in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin...Citeste continuarea
Briose cu nuca si crema de vanilie
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 180°C. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul.Incorporeaza apoi uleiul urmat de lapte,vermouth si vanilie. Amesteca faina cu nuca si praful...Citeste continuarea
Budinca de casa
Postat de: susu in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu laptele, esentele, coaja de citrice si zaharul. Se...Citeste continuarea
Budinca cu fulgi de porumb
Postat de: lili in DulciuriBati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina,...Citeste continuarea
Batoane de caramel si alune...
Postat de: dana1986 in Dulciuriintr-o cratita punem 10 linguri de zahar la caramelizat(nu la ars) iar cel ramas il amestecam cu gabenusurile. cand zaharul s-a caramelizat se aduga untul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la...Citeste continuarea
Biban de mare la cuptor(2)
Postat de: lilik in PesteSpalam pestele si il curatam. Taiem ceapa julienne,rosiile in 4,cateii de usturoi ii facem in 2 si patrunjelul il tocam marunt. Luam o tava incapatoare si o ungem cu ulei de masline,apoi...Citeste continuarea
Bors de peste (somon)
Postat de: Onesta in CiorbeHamsia am spalat-o, am curatat-o si-am pus-o la fiert in 3 l de apa. Capurilor de peste le-am indepartat branhiile, ochii si aripioarele, iar cozilor, inotatoarele. Am curatat legumele,...Citeste continuarea
Boccelute cu visine
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriVişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată...Citeste continuarea
Bruschette cu dovlecei
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriDovleceii se taie rondele subtiri. Din 2-3 linguri de ulei de masline , busuioc, sare, piper, boia pregatim un sos. Ouale se bat cu sare si piper, adaugam laptele . Se imoaie fiecare felie in...Citeste continuarea
Brioșe cu gem
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in DulciuriAm amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița). La acest moment mie mi s-a părut...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAm taiat rosia (am pus doar una pentru ca era foarte mare) cubulete si am amestecat-o cu uleiul de masline intr-un bol. Busuiocul l-am tocat marunt si am adaugat peste rosii. Feliile de paine...Citeste continuarea
Briose cu cirese
Postat de: aziz in PrajituriAmestecam zaharul cu untul pina obtinem o crema pufoasa. Adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana se incorporeaza in crema. Ingredientele uscate se amesteca intr-un castron separat si...Citeste continuarea
Briose umplute si glazurate
Postat de: naomy in PrajituriPregatirea brioselor : Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam...Citeste continuarea
Bors de pui
Postat de: MotanLaOale in CiorbeTacamurile le-am curatat, le-am spalat si le-am pus la fiert separat in apa cu sare. Cand au fiert am curatat carnea de pe oase si am pus-o deoparte iar zeama am facut ciorba in ea. (Mie nu-mi...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: susu in CiorbeSe spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat...Citeste continuarea
Bruschete la cuptor
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturise taie painea felii si se ung cu putin unt se adauga rosiile taiate cubulete se rade branza si se adauga peste rosii, se adauga putin busuioc uscat sau proaspat, se adauga sare dupa gust...Citeste continuarea
Batoane de cereale cu fructe...
Postat de: lia in DulciuriIncepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb. Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si...Citeste continuarea
Briose cu cereale si fulgi de ovaz
Postat de: cec in PrajituriAm amestecat ingredientele uscate. Am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine. Am pus...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ovaz
Postat de: cec in PrajituriAm amestecat ingredientele uscate. Am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine . Am pus cate o...Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: mimmi in DulciuriIncalzim 50 ml lapte si indulcim cu zahar . Inmuiem feliile de cozonac in lapte si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Batem ouale,adaugam 300 ml lapte,coaja de portocala,esenta si zahar dupa gust....Citeste continuarea
Bruschete la cuptor
Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri-peste feliile de paine adaugam rosiile taiate cubulete ,asta dupa ce le-am inlaturat semintele,saram si piperam dupa gust,radem branza tare deasupra si dam la cuptor pana se rumenesc putin. Citeste continuarea
Bors de somon
Postat de: RuxyRux in CiorbePunem la fiert in apa zarzavatul spalat, curatat, tocat( eu am avut punga gata pregatita) astfel ca fiecare stabileste cantitatile pe care le pune. Apoi adaugam si orezul mai pe la jumatatea...Citeste continuarea
Briose cu fructe de padure
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie,un praf de scortisoara si drojdia. Adaugam apoi laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura...Citeste continuarea
Budinca de cozonac 2
Postat de: housy in DulciuriAm taiat cozonacul in bucati si/sau felii Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele In compozitia iesita am adaugat cozonacul, si am amestecat bine pana s-aomogenizat Am uns...Citeste continuarea
Burek cu branza
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa! 2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un...Citeste continuarea
Baked Alaska-2
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Separam albusul de galbenus. Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar. Adaugam galbenusul, faina cernuta...Citeste continuarea
Blanc de lamaie cu afine
Postat de: Sidy in PrajituriTimpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca... Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin. Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii....Citeste continuarea