Butoiase vesele
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala dovleceii,se taie in bucati mai mari. Se scobesc cu lingurita pentru a putea fi introdusa umplutura. Umplutura :se pun doua linguri de ulei de masline in...Citeste continuarea
Budinca de mamaliga cu ficatei si...
Postat de: epurasha2bb in FicatFicateii se spala si apoi se soteaza intr-o tigaie cu unt si putina apa acoperiti.snt gata cand sunt maoi si patrunsi in interior fara sa mai fie sange. Se curata ciupercile si ceapa si se taie...Citeste continuarea
Budinca de chec
Postat de: mena29 in DulciuriAm taiat checul cubulete,l-am pus intr-un castron si l-am acoperit cu 200 ml lapte.Am amestecat usor sa nu se zdrobeasca si l-am lasat asa vreo 10 min.Separat am amestecat zaharul...Citeste continuarea
Briose pufoase cu ciocolata
Postat de: Ioana in PrajituriSe pune compozitia intr-un vas unde se mixeaza. Dupa aceea se toarna in forme iar peste se presara ciocolata taiata in bucatele. Se pun in cuptor unde stau 35-45 de minute....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si mure
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de...Citeste continuarea
Briose de ciocolata cu cocos si mot...
Postat de: laylalala in PrajituriIntr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un alt vas se amesteca oul cu Caribbean Twist Shaken Pina Colada si untul cu ciocolata.Separat, se...Citeste continuarea
Butoiase cu ciuperci
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriCalim putin kaizerul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Cand s-au aurit,adaugam ciuperciletaiate marunt,conserva de porumb cu fasole,sare si piper dupa gust.Lasam trei min. dupa care stingem cu...Citeste continuarea
Budinca de creier
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriCreierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si...Citeste continuarea
Briose cu cirese
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe face o compozitie pufoasa ca de pandispan din galbenusurile frecate cu zahar, albusurile batute spuma tare cu un parf de sare si faina amestecata cu praful de copt, apoi se...Citeste continuarea
Budinca de cartofi
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii apoi se taie cubulete si se pun la fiert . Dupa ce sunt fierti se zdrobesc foarte bine apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri de ou,smantana si albusurile batute spuma. Se...Citeste continuarea
Briose cu lamaie
Postat de: Julie in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin, iaurtul,zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Broccoli pane cu sos de smantana
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSpalam broccoli si il desfacem in buchetele mai mici. Batem bine oul cu sare,vegeta piper si faina. Trecem fiecare buchetel de broccoli prin amestec de ou, pesmet, apoi il prajim in ulei...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: lira in DulciuriAluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam...Citeste continuarea
Bebelusi in scutece
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la decongelat la temperatura camerei.Se pune pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul. Se taie in dreptunghiuri.Se pune cate un carnat in partea de sus,apoi se acopera cu...Citeste continuarea
Brotacei veseli pe lac
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe coc vinetele.Se curata si se scoate miezul.Se pune la scurs intr-o strecuratoare (de plastic nu de metal).Dupa ce s-au scurs bine,se toaca cu un tocator de lemn,sau se pot mixa la robot. In...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Ina in DulciuriIntr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si...Citeste continuarea
Babusti crocante cu sos de usturoi
Postat de: Corina33 in PestePestele se curata de solzi, se eviscereaza (eu le tai si capurile, daca va plac le puteti lasa). Apoi se spala bine, se cresteaza si se sareaza. Se lasa vreo 15 minute sa le patrunda sarea. Se...Citeste continuarea
Briose cu spanac
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSpanacul dezghetat si ceapa taiata marunt se calesc in unt.Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga pe rand branza de vaci ,ouale si faina.Se condimenteaza dupa gust cu sare.Amestecul...Citeste continuarea
Briose cu cafea si alune
Postat de: Julie in PrajituriBatem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana, esenta ,untul topit si restul ingredientelor uscate ( amestecate bine inainte). Punem compozitia in formele de briose cu ajutorul unui pos....Citeste continuarea
Branza marinata
Postat de: ana in ConserveTaiem branza cubulete apoi o aranjam in borcane presarand printre condimentele.Acoperim branza cu ulei si o tinem la frigider timp de 14 zile. Iese o branza foarte aromata. Citeste continuarea
Bocconotti
Postat de: Julie in PrajituriMixam ouale cu zaharul si untul. Adaugam esenta de vanilie ,sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: Julie in PrajituriBatem ouale cu zaharul. Adaugam esenta, iaurtul si untul topit. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Umplem formele de briose cu ajutorul unui pos. In mijlocul fiecarei...Citeste continuarea
Budinca de fasole verde
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriFasolea se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga de apa. Ouale se bat bine cu sare,vegeta, piper si se amesteca apoi cu sucul de rosii, 2 linguri cu...Citeste continuarea
Brigadeiro
Postat de: lira in DulciuriLaptele condensat se pune intr-o tigaie la foc mic impreuna cu untul. Se lasa la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa compozitia si se dezlipeste de pe tigaie. O sa vedeti ca are aspectul...Citeste continuarea
Blue cheese dip
Postat de: lira in SosuriUsturoiul se piseaza, patrunjelul se taie si se adauga intr-un bol alaturi de branza cu mucegai sfaramata. Se condimenteaza cu piper si se adauga smantana. Eu am amestecat cu mixerul, dar data...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si ulei de masline
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriPainea am taiat-o felii si am pus-o la prajit in toaster. Am taiat rosia marunt si am amestecat-o cu oregano uscat intr-un bol. Feliile de paine prajita se dau cu usturoi, dupa care le ungem...Citeste continuarea
Biscuitii " GOOOOOOOL !!! "
Postat de: anisoara in DulciuriOuale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se...Citeste continuarea
Briose cu visine si caise
Postat de: pusikmea in DulciuriBatem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata cu crema de...
Postat de: laylalala in DulciuriIntr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin. Intr-un alt vas se amesteca oul cu lichiorul de cocos, Finesse Bourbon-Vanille Aroma si untul cu...Citeste continuarea
Budinca de macaroane cu carne de vita
Postat de: rivka in VitaSe fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Ceapa se prajeste putin in ulei de masline impreuna cu usturoiul, se adauga carnea tocata, sosul de soia, condimentele dupa gust, se lasa carnea...Citeste continuarea
Budinca cu legume de vara
Postat de: dentistutza in Aperitive / GarnituriAluatul Ingredientele se amesteca, se framanta putin (doar cat sa devina omogen) si se lasa cam o ora la frigider,in folie. Legumele Fasolica se da incateva clocote in apa sarata....Citeste continuarea
Bruschete cu ciuperci
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se usuca bine, se taie felii, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in tigaie la prajit in 3 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se...Citeste continuarea
Briose cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe amesteca toata ingredientele bine ,eu le-am pus in masina de paine(am fost mai comoda). Se unge o tava de briose(eu am pun in forme de savarine cu hartie)apoi se pun cate 2 linguri din...Citeste continuarea
Briose cu cascaval
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute. Formele de briose se ung iinainte cu putin unt...Citeste continuarea
Bicolori de post
Postat de: eclerash in DulciuriProcedura este aceiasi in cazul fiecarui aluat. Frecam untul cu zaharul si cu esenta de vanilie apoi adaugam ingredientele uscate ,coaja de lamaie punand-o in aluatul alb,iar cacaoa in...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: bitza in PrajituriFoile se impart in 3 parti si se taie dupa marimea tavii(eu am facut in tava de la aragaz).Fiecare foaie se unge cu unt/ulei,iar dupa prima parte de foi se pune 1/2 din compozitia de...Citeste continuarea
Bacalao crudo
Postat de: vik in Aperitive / GarnituriSe curata rosiile de pielita si samburi, se macina cu mixerul sau se rad pe razatoarea mica. Se aseaza sosul de rosii natural pe un platou, se pune peste rosii un praf de sare feliile de...Citeste continuarea
Brioşe pentru cafea
Postat de: articook in PrajituriSe amesteca ingredientele solide. Separat se amesteca cele lichide. Dupa care se amesteca cele doua compozitii. Se toarna in forme, iar daca nu folositi hartie, dati formele...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de cereale
Postat de: lia in PrajituriFramantam un aluat din ingredientele de mai sus, formam o rulada pe care o infasuram in folie si o dam pentru 1h la frigider. Tapetam o tava de copt cu hartie pergament pe care o pudram cu...Citeste continuarea
Bacalao a la Riojana
Postat de: vik in Pestepestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie. se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat. salsa: se caleste ceapa...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se taie in patru. acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10-15 min cat sa devina aurii. rosiile se spala si se taie cubulete. intr-un bol se pun rosiile...Citeste continuarea
Bezele cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face...Citeste continuarea
Briose cu jeleu de visine
Postat de: Julie in PrajituriPregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de...Citeste continuarea
Banana Split
Postat de: miha in DulciuriSosul de ciocolata: Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau...Citeste continuarea
Branzoaice pentru copilasi
Postat de: pusikmea in Mancare copiiPregtim aluatul la fel ca la chifle cu branza , am inlocuit oul intreg doar cu galbenusul, insa la copilasii peste 1 an se poate pune oul intreg, noi mai avem vreo 2 sapt de asteptat. Intre...Citeste continuarea
Budinca de macaroane cu branza -...
Postat de: Ramonaky in PasteCum se prepara Budinca de macaroane cu branza - Reteta unui desert gustos si rapid Se pun macaroanele la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Intre timp, amestecam 2 oua,cu...Citeste continuarea
Bulgarasi de branza cu marar
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- frecati bine branza de vaci cu maioneza si smantana - puneti un praf de sare - piperul si nucsoara (putina) - cu o lingurita puneti in podul palmei compozitie, pe care o rasuciti si o...Citeste continuarea
Biscuiti cu menta
Postat de: lia in PrajituriFrecam margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam bine. Separat cernem faina si praful de copt, le amestecam si le adaugam peste compozitia de...Citeste continuarea
Bulgarasi Surpriza
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriEu am folosit masina de paine pentru framantat. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut. Dupa ce s-a framantat, aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, carnea...Citeste continuarea
Briose cu piersici si briose cu...
Postat de: housy in Dulciuri- amestecati faina, praful de copt, zaharul - separat bateti oul, adaugati sana, vanilia, uleiul - contopiti cele doua compozitii si bateti bine cu mixeru - tava de briose o ungeti putin...Citeste continuarea