Baghetele frantuzesti
Postat de: Sabina in PiineFacem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc...Citeste continuarea
BRIOSE CU ZMEURA
Postat de: Oana in PrajituriEste acelasi procedeu ca la briosele cu caise , acelasi lucru l-am patit si cu ele, s-au latit pentru ca nu am avut tava speciala de briose...gustul, insa, e irezistibil :) Se amesteca cu...Citeste continuarea
Briose cu caise
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra, amestecandu-se...Citeste continuarea
Briose cu capsune
Postat de: Sabina in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt, zaharul si coaja de portocala. Topim untul il lasam sa se raceasca, intre timp mixam ouale cu laptele batut si adaugam la sfarsit si untul racit. Adaugam acest...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu carne
Postat de: sandytza in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii deja curatati ,bucatele, si se pun la fiert cu un pic de sare. Separat intr-o igaie se pune o lingura de unt , cand s-a topit se adauga ceapa taiata bucatele si ardeiul la fel...Citeste continuarea
Baba al rhum by Adi
Postat de: adriana65 in PrajituriSe mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat...Citeste continuarea
Bulete de cascaval
Postat de: kryky_55 in Aperitive / GarnituriDati mozzarele,cascavalul si feta pe razatoarea. Adaugati ouale ,faina si praful de copt si amestecati totul bine cu mixerul; se mai condimenteaza daca este cazul. Din pasta rezulata faceti...Citeste continuarea
Briose vesele
Postat de: leoflori in PrajituriAmestecam faina+praf de copt. Topim untul si il lasam la racit. Mixam ouale cu zaharul. Adaugam untul si laptele. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de...Citeste continuarea
Biscuiti mocha
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe bate untul spuma cu zaharul. apoi se adauga cafeaua si senta de vanile iar la urma se cern componentele uscate. se formeaza un aluat si se imparte in doua se face un dreptunghi si se taie...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: kryky_55 in PrajituriAmestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol. Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit. Puneti 1/3...Citeste continuarea
Bavareza in trei culori
Postat de: Lily_Musat in TorturiPunem gelatina in apa la inmuiat pentru 10 minute, numai 1 plic, apoi o dizolvam in bain marie. Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam...Citeste continuarea
Briose cu capsuni
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga uleiul, apoi faina si praful de copt. Se mixeaza bine si se pune aluatul in formele de briose. Se presara deasupra bucatele de capsuni si se coc...Citeste continuarea
Briose cu capsuni
Postat de: miha in DulciuriOuale le-am baut bine cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,zaharul vanilat,iaurtul,capsunile (se pot pune si bucati,eu le-am blenduit ca sa pot pacali un mofturos),uleiul si la...Citeste continuarea
Bors rusesc
Postat de: luminita20_2006 in Ciorbezarzavatul se curata se spala apoi se taie cubulete mici sau fasii subtiri.Se caleste intai sfecla apoi se pune varza si dupa aceea celelente legume(se pune inati sfecla rosie deoarece astfel da...Citeste continuarea
BLUEBERRY(bautura racoritoare)
Postat de: PARADIS in BauturiToate se mixeaza la blender. Se serveste cu gheata pe timpul verii :) Citeste continuarea
Briose cu nuca de cocos
Postat de: miha in DulciuriOuale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand zaharul,iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si vanilia. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Bucatarasul copiilor - Dulceata de...
Postat de: ANCA in Dulceata / GemNucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: Sabina in PrajituriUntul se topeste impreuna cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua, mirodeniile, laptele si faina amestecata impreuna cu praful de copt. In formele de silicon se pune mai intai un strat de aluat,...Citeste continuarea
Biscuiti cu gem
Postat de: yammy in Prajituri-se mixeaza zaharul, untul, vanilia si galbenusul -se adauga faina -se framanta bine si se da 30 min la frigider -se fac bilute, se dau prin albusul batut si apoi prin nuca, se fac gauri cu...Citeste continuarea
Bascute dulci
Postat de: Sabina in PrajituriDin ingredientele pentru aluat se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Intre timp...Citeste continuarea
BLT chicken salad (salata de pui)
Postat de: PARADIS in SalateSalata o taiem dupa placul fiecaruia. Asezam rosiile,castraveti,baconul,brinza. Preparam ONEY MUSTARD DRESSING, ca o pasta,si se serveste pe salata. CRUTOANE PENTRU SALATA Am...Citeste continuarea
Bomboane
Postat de: Sabina in PrajituriFaramitam feliutele de chec, adaugam nuca si cescuta de lapte, scotiroasa si zaharul vanilinat. Amestecam bine toate ingredientele. Formam bilute din aceasta compozitie, pe care mai apoi le...Citeste continuarea
Biscuiti cu gropite delicioase
Postat de: yammy in Prajituri-se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele -se framanta bine, se inveleste in folie si se pune la frigider 30 min -se...Citeste continuarea
Bruschete a la Sabina
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriPrajim painea, aromam cu usuroi (razuim usturoiul pe painea prajita, practic acesta se topeste si isi lasa aroma in paine), adaugam rosiile si maslinele tocate , stropim cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Boccelute cu pastrama de curcan si...
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste umplutura. Cascavalul si pastrama se dau prin razatoare. Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se amesteca toate si se...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz
Postat de: Sabina in PrajituriPentru inceput punem ovazul la inmuiat (in apa sau in lapte). Intre timp, ne apucam temeinic de treaba: frecam spuma untul cu zaharul pana devine o pasta lucioasa, adaugam si ouale, sarea, mierea...Citeste continuarea
briose capsunici
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriCuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de capt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia. Tava de briose...Citeste continuarea
Bors moldovenesc acru
Postat de: miha in CiorbeCarnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului. Se va pune de la inceput o cantitate mai...Citeste continuarea
Bile de cocos
Postat de: yammy in Prajituri-se pun toate ingredientele intr-un castron -si se framanta cu mana -se formeaza bilute -se coc la foc mic, pe treapta de sus cateva minute, pana incep sa prinda culoare -se orneaza cu ciocolata...Citeste continuarea
Briose cu cascaval sau branza
Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri-se pune intr-un castron ouale cu uleiul, laptele si cascavalul/branza si se amesteca -apoi se adauga faina si se amesteca -se toarna compozitia in forma de briose unsa cu ulei si se da la cuptor...Citeste continuarea
Baton cu seminte
Postat de: Sabina in PrajituriPunem mierea intr-o cratita si o topim usor. Adaugam zaharul si amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere, cand adaugam susanul, migdalele, floarea soarelui si stafidele. Continuam sa...Citeste continuarea
Briose cu M&M
Postat de: miha in DulciuriOuale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul.Apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Separat am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele.Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Briose cu floricele
Postat de: miha in DulciuriOuale se bat bine,impreuna cu praful de sare,pana isi dubleaza volumul.Adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Apoi pe rand uleiul,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Briose cu cocos
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit fulgii de cocos...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriSe rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare, scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca apoi...Citeste continuarea
Briose cu banane si ciocolata
Postat de: miha in DulciuriTopim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca. Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care...Citeste continuarea
Briose cu banane
Postat de: miha in DulciuriIntr-un vas punem ouale,zaharul,zaharul vanilat,scortisoara si sarea si mixam bine,pana totul devine ca o crema. Cojim bananele,le taiem felii si le adaugam in aluat,dupa care mixam pana se...Citeste continuarea
Briose cu afine si banane
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de...Citeste continuarea
Bomboane Brigadeiro
Postat de: miha in DulciuriSe pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu 25 de min,pana se caramelizeaza. Apoi se rup bucatele mici biscuitii si se amesteca in compozitie. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Budinca de branza dulce
Postat de: Bunica in PrajituriToate aceste ingrediente se amesteca foarte bine si se pun intr-o tava (eu am pus-o intr-o tava de cozonac) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune untul taiat in cubulete ...Citeste continuarea
Biscotti cu ness, ciocolata si nuci
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe pun toate ingredientele uscate intr-un bol. Ciocolata se taie bucatele si nucile se toaca grosolan. Se adauga cele 3 oua si esenta de vanilie si se framanta bine, sa se incorporeze toata...Citeste continuarea
Bourguignon de ciuperci cu paste
Postat de: ala_oancea in PenneSe toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovul taiat rondele, apoi ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga vinul si...Citeste continuarea
Burritos la cuptor
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul de tortilla. Se lasa infasurat in folie de plastic pentru 15 minute. Se imparte apoi in opt bucati si se mai lasa acoperit 20 de minute. Se intind foi rotunde si se coc...Citeste continuarea
Balmos
Postat de: adriana65 in Aperitive / GarnituriMai intai faceti focul in cuptorul din gradina. Dupa ce s-a facut jaraticul, adaugati pe rand, cate un lemn pentru a-l intretine. Intr-o oala se pune jintuiala la fiert...Citeste continuarea
Budinca de orez cu caramel
Postat de: miha in DulciuriCaramel: Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa...Citeste continuarea
Branzica de casa- 5-6 luni
Postat de: Oana in Mancare copiiDe obicei, eu fac din jumatate de litru de lapte, iar bebe papa din branzica doua zile. Vom folosi un vas de inox pentru ca laptele sa nu se lipeasca sau sa se afume la fiert. Cand...Citeste continuarea
Budinca de stelute- de la 1,5 ani
Postat de: Oana in Mancare copiiAm gasit de la Barilla paste in forma de stelute pe care le putem face si cu sos de rosii sau cu lapte. Pastele le fierbem in apa cu putina sare, dupa indicatiile de pe pachet, cam 7 minute,...Citeste continuarea
Bombe de legume
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriFoaia de napolitana o maruntim la robot. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.Se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.Pe rand laptele praf si napolitana maruntita....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare si zaharul.Cand sunt ca o crema se adauga pe rand iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si nuca.La sfarsit incorporam pesmetul si faina amestecata cu...Citeste continuarea