A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bulgarasi din cartofi cu branza

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare. Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase, oul si patrunjelul. Potrivim gustul de sare si piper....Citeste continuarea

Brownie Cheescake

Postat de: miha in Prajituri

Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit. Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si...Citeste continuarea

Briose dospite

Postat de: miha in Prajituri

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam. Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care...Citeste continuarea

Briose cu albus, nuca si rahat

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta si...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: miha in Prajituri

Foile de placinta le taiem la marimea tavii in care vom coace, apoi le impartim in 3. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara, apoi o impartim in 2 parti. Punem in tava unsa cu unt prima...Citeste continuarea

Biscuiti venetieni

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt si parmezan

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul si se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie subtire, se unge cu unt si se ruleaza. Se lasa 10 minute dupa care se intinde din nou. Se decupeaza forme care se ung apoi cu...Citeste continuarea

Bautura de iaurt (ayran)

Postat de: Hutzanca in Bauturi

Intr-un castronel se bate bine iaurtul cu apa,gheata si sare.Se pune in pahare si se serveste imediat.Dupa preferinte se poate pune si menta pe deasupra sursa foto: http://www.thingsasian.com Citeste continuarea

Biscuiti de casa

Postat de: Bunica in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul ,laptele, amoniacul stins cu zeama de lamaie, aromele si faina. Se pune aluatul pe planseta si se framanta pana obtinem...Citeste continuarea

Bratara de Rubin

Postat de: mihaitza in Salate

Sfecla rosie, cartofii si ouale se fierb, se racoresc si se curata de coaja. Pe platou, in centru, se aseaza un pahar, in jurul caruia se va aranja salata in straturi, fiecare strat se unge...Citeste continuarea

Branzoici

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva. Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu...Citeste continuarea

Briose cu iaurt, lamaie si mac

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, coaja si zeama de lamaie, macul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in forme unse si tapetate cu faina si...Citeste continuarea

Batoane de ciocolata

Postat de: cative in Prajituri

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Intr-un castron se pune 20 grame de unt, ciocolata, laptele lichid, laptele praf...Citeste continuarea

Briose

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul , untul , esnta de migdale apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat amestecam sa se lege...Citeste continuarea

Budinca cu branza si smantana

Postat de: ANCA in Paste

In timp ce pastele se fierb conform timpului indicat pe cutie, amestecam intr-un castron branzeturile, zaharul vanilat, smantana(din care oprim 3-4 linguri) si zaharul. Dupa ce au fiert,...Citeste continuarea

Banana bread

Postat de: miha in Prajituri

Mixam untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,bananele pasate,apoi restul ingredientelor. Turnam compozitia intr-o tava de chec si coacem in cuptorul incins la 180 grade timp de 1 ora. Lasam sa se...Citeste continuarea

Bucte-paine pentru micul dejun

Postat de: miha in Piine

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire. Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o...Citeste continuarea

BISCUITI CU PORTOCALA

Postat de: kirioana in Dulciuri

Zaharul il amestecam cu untul pana ce se topeste formand o pasta cremoasa, adaugam apoi oul coaja si sucul de portocala si esenta de vanilie, amestecam bine si apoi adaugam...Citeste continuarea

Briose cu carne

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l stoarcem de zeama.Il adaugam peste celelalte ingrediente si mixam (robotim :D ) pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta umplem formele...Citeste continuarea

Buccelute cu sunca, cascaval si...

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Se face o coca de marimea unei bile de tenis din faina, sare, zahar, vf de cutit de drojdie,putin ulei,un ou. Se lasa coca la crescut intre timp se pregateste umputura amestecandu-se...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: liana_geicu in Prajituri

Se fierbe laptele, apoi se adauga orezul dupa ce a fost pus in prealabil in apa fiarta. Se fierb impreuna pana cand se umfla orezul, dar sa fie moale. Cand se da jos de pe foc se adauga 100 g...Citeste continuarea

Bulete de cascaval

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust. Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza. Cu mana umeda se formeaza bulgarasi...Citeste continuarea

Briose cu iaurt si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu...Citeste continuarea

Branzoicutele bunicii

Postat de: Sabina in Prajituri

Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma a devenit teapana se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana face turturi.Adaugam faina si amestecam usor cu o lingura,cu miscari...Citeste continuarea

Barcute de dovlecel

Postat de: karmen in Ficat

Cureti dovleceii, ii tai pe jumatate (pe lung),scobesti samburii din interior si ii asezi in tava. Speli ficatelul de pasare si pui cate doua bucatele de ficatel in fiecare jumatate de dovlecel...Citeste continuarea

Bors moldovenesc de vita

Postat de: miha in Ciorbe

Carnea se curata de pielite,se taie bucati si se pune la fiert in apa rece,la foc mic.Se spumuieste de cate ori este necesar,apoi se adauga sarea. Cand carnea a fiert pe jumatate,se pun...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: meosiris in Dulciuri

-Le-am amestecat usor apoi am bagat mixerul la viteza cea mai mare si le-am batut bine. -Ridicati putin mixerul din compozitie iar cand vedeti ca aceasta ramane fixata fara sa cada, e gata....Citeste continuarea

Bors taranesc cu fasole boabe si...

Postat de: miha in Ciorbe

Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate...Citeste continuarea

BUDINCA CU BRANZA

Postat de: pana_luminita in Dulciuri

- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare - branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua  si cele...Citeste continuarea

Briose cu nectarine, gem si nuci

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt. Se toarna compozitia in forme, se aseaza deasupra bucatele de nectarina. Se coc 20 de minute. Dupa ce se...Citeste continuarea

Biscuiti cu telemea

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se framanta un aluat din faina, unt, telemea rasa, 1 ou si 1 albus, sare in functie de cat de sarata este telemeaua si pasta de gulas iute (puteti inlocui cu boia iute sau nu si pasta de...Citeste continuarea

Barbusa cu prune

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara....Citeste continuarea

Bulete de cascaval

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Facem o compozitie omogena din ou,lapte, margarina si faina.Adaugi cascavalul ras si pui sare si piper. Din aceasta compozitie formezi mici bilute. Le treci prin faina, ou batut si pesmet apoi le...Citeste continuarea

Betisoare de piept de pui

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Am luat fiecare piept de pui, l-am spalat, l-am taiat in 2 pe lung ca sa fie mai subtire, apoi l-am batut ca sa fie mai fraged. -Am taiat betisoare subtiri cu ajutorul unui cutit si am dat...Citeste continuarea

Bomboane gigante de mousse de...

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se prepara mousseul de ciocolata Se topeste ciocolata menaj impreuna cu 200 ml frisca lichida in microunda aprox. 2-3 minute. Atentie sa nu fiarba. Se scoate se amesteca bine si se lasa la racit....Citeste continuarea

Bascute cu branza sau cu gem

Postat de: Bunica in Dulciuri

Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana...Citeste continuarea

Broccoli cu sos de smantana, bun si...

Postat de: ageamanu in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Broccoli cu sos de smantana, bun si sanatos, usor de preparat: Se taie capatana de brocoli in buchetele, dupa care se opareste in apa cu sare, 5 minute. Separat, intr-o...Citeste continuarea

Banana lollipop

Postat de: miha in Dulciuri

Banana curatata o taiem in bucati in care infingem cate o scobitoare. Le bagam la congelator. Ciocolata si frisca le punem intr-o punga,pe care o scufundam intr-o oala cu apa fierbinte.Din...Citeste continuarea

Brownies Cappucino

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.Se adauga ouale,pe rand,mixand...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata cu visine

Postat de: leoflori in Prajituri

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc si adugam (untul, pt. cine nu e la regim) cacao, coaja de portocala si ness-ul...Citeste continuarea

Baghete cu masline

Postat de: Irina in Piine

Ingredientele se pun in vasul de copt in ordinea indicata si se lasa masina sa isi faca treaba. Dupa ce e gata aluatul se scoate din masina, se imparte in patru si se formeaza baghetele. Se...Citeste continuarea

Boccelute cu inghetata

Postat de: miha in Dulciuri

Intai de toate am pregatit o portie dubla :)) de inghetata cu Nesquik . Apoi am pregatit clatitele. Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul...Citeste continuarea

Briose cu visine si ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Untul moale,la temperatura camerei,il mixam cu zaharul,pana devine ca o crema. Separam albusurile de galbenusuri.Acestea din urma le incorporam,rand pe rand,in crema de unt. Adaugam iaurtul si...Citeste continuarea

Briose cu vanilie

Postat de: leoflori in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem 12 forme si/sau punem hartiute pt.copt. Frecam untul spuma cu zaharul. Adaugam ouale pe rand,mixam bine dupa fiecare. Punem...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: Bunica in Mancare copii

Se fierb pastele,intre timp se prepara branza. Se bat ouale,se rade branza, se adauga zaharul, zaharul vanilat ,stafidele amestecandu-se bine. Se ia un vas de yena mic , se unge cu unt. Dupa ce...Citeste continuarea

Branza in trei culori

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Razuim branza si o amestecam cu untul topit la cuptorul cu microunde (20 sec/800W). Obtinem o pasta de branza.Impartim pasta de branza in parti egale. In 3 castronele. Amestecam o parte cu...Citeste continuarea

Bavareza dulce-amaruie

Postat de: Lily_Musat in Dulciuri

Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Se lasa la decongelat foile de placinta. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2. Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata

Postat de: leoflori in Prajituri

Am topit ciocolata la bain-marie, am pus in tavite (tavite pt .cuburi de gheata + tavite de la cutiile de bomboane)  cate 1 aluna sau bucatica de mar. Puteti umple cu ce va place mai...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]