A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciulama de pui

Postat de: flori24 in Pui

Se pune uleiul in cratita la incins.Se taie ceapa marunt si se pune la calit,numai cat sa se simta gustul de ceapa .Se spala carnea si se pune langa ceapa la fel si ardeiul gras care se toaca...Citeste continuarea

Compot de mere

Postat de: krysty in Sirop / Compot

Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Intre timp se curata merele de coaja ,apoi se scot samburii. Se spala merele ,apoi se taie pe jumatate sau in patru . Punem merele in apa clocotita,le...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: nadea68 in Ciorbe

Carnea de vita o spalam si o punem la fiert  in 3 l de apa.Lasam la fiert aproximativ 1 ora,avand grija sa adunam spuma la inceput. Intre timp preparam  legumele.Le spalam si le taiem...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: Constelatialeu in Muraturi

Castravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam...Citeste continuarea

Cornuri rapide (cu Nutella sau...

Postat de: Alina26 in Prajituri

1. Am incins cuptorul la 180°. 2. Am intins aluatul pe masa de lucru,Am taiat in 8 patratele,am pus pe 4 nutelle,iar pe celelelte dulceata. 3. Le-am facut cornuri (cat de cat) le-am uns...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde reteta...

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute. Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete....Citeste continuarea

Carnaciori picanti in foietaj

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Taiem carnatii in bucati de cca 5 cm. Foaia de foietaj se intinde putin si se taie fasii subtiri. Am invartit pe fiecare carnacior foaie de foietaj. Se aseaza intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: Irina in Supe/Ciorbe

La mama acasa mai toate ciorbitele erau drese cu bors si cu smantana. Asa le prefer si in ziua de azi... Am curatat si spalat legumele, dupa care le-am taiat cubulete. Intr-un vas Zepter am...Citeste continuarea

Clatite crocante cu gem de prune

Postat de: Sorinnaa in Prajituri

Am amestecat cele 2 oua batute bine cu laptele, apoi am adaugat zaharul vanilat si praful de sare. Cand zaharul vanilat  s-a topit am adaugat faina in compozitie si am omogenizat. Am copt...Citeste continuarea

Cornuri cu sunca si cascaval

Postat de: MIUTA in Piine

Cernem faina in vasul in care vom framanta aluatul.Facem o maia din cubul de drojdie,apa calduta,lingurita de zahar si doua linguri faina.Lasam la dospit maiaua 15 minute.Dupa ce maiaua a dospit...Citeste continuarea

Cuburi din biscuiti

Postat de: amalia01 in Dulciuri

     500 g de biscuiti se sfarama; Ouale se separa de albusuri; Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat; adaugi apoi untul moale si cacaoa; Bati...Citeste continuarea

Cartofi crocanti

Postat de: Sorinnaa in Aperitive / Garnituri

Cartofi se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari, se spala si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au inceput sa dea semne ca incep sa fiarba se scot din apa se pun intr-o...Citeste continuarea

Cartofi cu aripioare de pui la cuptor

Postat de: Dya in Pui

Rumenim aripioarele, adaugam ardeii feliati, usturoiul si ceapa si le calim pentru 5-10 minute. Asezam totul peste cartofii condimenati din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si rozmarin si...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume

Postat de: ianculubita in Crap / Caras

Toate legumele (mai putin rosiile) curatate, taiate rondele fine, le punem in tava pudrate cu sare, piper si usturoi taiat marunt. Deasupra punem pestele de asemenea condimentat, restul de...Citeste continuarea

Cheesecake de avocado cu caramel de...

Postat de: Cristi_Roman in Prajituri

Blatul l-am facut clasic: am tocat marunt biscuitii de unt si i-am amestecat bine apoi cu cele 30 de grame de unt topit. Am intins apoi acest amestec la baza formei rotunde pe care am bagat-o 10...Citeste continuarea

Chec cu portocale

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii si le taiem marunt cu blenderul dar nu pana devine crema, lasam sa se simta bucatele de portocala! Batem cu mixerul uleiul cu zaharul ptr...Citeste continuarea

Ciupercute pentru copii

Postat de: krysty in Mancare copii

Spalam frunza de salata si o asezam pe o farfurie .Deasupra asezam un baton din felia de cascaval pentru codita unei ciupercute si inca un baton din felia de paine pentru codita celeilalte...Citeste continuarea

Ciorba de nunta

Postat de: Giana in Ciorbe

Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa...Citeste continuarea

Carne cu ceapa

Postat de: amyna_03 in Pui

Se pun copanele la fiert. Ceapa se curata si se taie cat mai marunt. Dupa ce copanelele au dat cateva clocote adaugam ceapa. Cand ceapa si carnea sunt fierte adaugam bulionul si sare dupa gust Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: amyna_03 in Ciorbe

Pieptul de pui se pune la fiert intr-o oala, dupa ce da cateva clocote adaugam legumele curatate si taiate bucati. Dupa ce au fiert le scoatem la scurs, pieptul il maruntim cu un cutit iar...Citeste continuarea

Cozonac aperitiv

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina. La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa...Citeste continuarea

Ciorba de scarita cu paste fainoase

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei. Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5...Citeste continuarea

Cupcakes cu mascarpone si flori din...

Postat de: ankyy in Prajituri

Florile din ananas: Se alege un ananas destul de marisor si sa fie copt bine. Se curata de coaja si apoi se scobeste din loc in loc, unde mai ramane coaja inauntru. Eu am vazut ca se...Citeste continuarea

Calamar prajit

Postat de: ianculubita in Fructe de mare

Mai intai pregatim sosul de usturoi;pisam foarte bine usturoiul,frecam cu sare adaugand cate putin ulei(2linguri) apoi amestecam cu un borcanel de iaurt,punem in sosiera si-l lasam la frigider...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii, ii fierbem in coaja. Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat. Curatam ceapa,o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan de porc

Postat de: Dya in Ciorbe

Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa. La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat...Citeste continuarea

Cake pops cu ciocolata

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se topeste la bain marie ciocolata,apoi se adauga untul. Se da de pe foc si se adauga zaharul,faina si ouale.Se amesteca bine si se umple fiecare incapere de cake pops cu ajutorul unui poche de...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de...Citeste continuarea

Ciupercute umplute cu cascaval

Postat de: krysty in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spală bine şi se rupe picioruşul - nu curăţaţi ciupercile de pieliţa de pe pălărie.  Se lasă la uscat pe un şerveţel absorbant cu puţină sare aruncată peste...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: gab_s19 in Dulciuri

Din zahar si din apa se face un sirop care se pune la incalzit la foc mediu. Intre timp, se separa albusurile si se bat spuma. Peste acestea se adauga siropul fierbinte de zahar si cate un pic din...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: andaoana in Prajituri

 Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc...Citeste continuarea

Cozonac turnat

Postat de: ianculubita in Dulciuri

In vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte; amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam...Citeste continuarea

Cozonac floare, cu nuca si finetti

Postat de: merisor67 in Prajituri

Recomandat este ca toate ingredientele sa fie tinute la temperatura camerei cu cateva ore inainte de preparare. Faina trebuie cernuta de doua ori pentru a deveni pufoasa. Incepem cu...Citeste continuarea

Covrigi dulci cu unt

Postat de: gab_s19 in Dulciuri

Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se...Citeste continuarea

Coaste caramelizate la cuptor

Postat de: papabundetot in Porc

Am facut o marinata din ceapa,usturoi,coriandru,chimen,curry,ghimbr,zeama de lamaie,le-am pus pe toate la blender si le-am maruntit si amestecat bine,apoi aceasta marinata am pus-o peste coaste si...Citeste continuarea

Csalamadé sau amestec de murături...

Postat de: panacris in Conserve

Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;)  se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru...Citeste continuarea

Coaste de porc in sos whisky-barbeque

Postat de: baby_ktalyna in Porc

Coastele se taie bucati ,apoi se prepara sosul( se amesteca toate ingredientele).Se dau coastele prin sos apoi se pun in tava iar restul de sos se pune  si el in tava,se pot lasa o ora sa le...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: ralu_ca in Porc

Am fiert cartofii in coaja. apoi i-am lasat sa se raceasca si i-am curatat de coaja. Ouale le-am fiert, branza se da prin razatoare, kaizerul l-am taiat cubulete, precum si ouale dupa ce le-am...Citeste continuarea

Crema de ciocolata-Reteta nr.600

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Punem laptele la fiert cu zahar si vanilia,topim ciocolata in 2linguri de apa si dupa ce s-a racit,amestecam cu ouale batute iar cand laptele a ajuns la punctul de fierbere adaugam ouale cu...Citeste continuarea

Cartofi evantai

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se așează într-o lingură mai mare, apoi se tai felii, nu până la capăt. Sunculița și telemeaua se taie felii subțiri și se pun între semifelii de...Citeste continuarea

Cake pops cu rom si ciocolata

Postat de: timea in Dulciuri

Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol. Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom. Omogenizam bine si cu o...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala apoi se taie (fiecare cum doreste) eu i-am taiat in doua ,fiindca nu au fost asa de mari,. Se pune intr-o oala cu putina sare  la fiert . Cind sunt gata de...Citeste continuarea

Cuburi cu nuca de cocos

Postat de: rodicamaria in Prajituri

Se face blatul din biscuitii macinati si untul topit(se amesteca bine cele 2 ingrediente)si se pune in tava unsa cu unt.Se preseaza bine cu dosul lingurii de supa. Dasupra se presara nuca de...Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de: sufletista in Ciorbe

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam 1 morcov dat prin razatoare si lasam sa se caleasca...Citeste continuarea

Chifle cu seminte

Postat de: Bunica in Piine

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc. Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor. Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: aliliana in Prajituri

Zaharul si apa au fost puse pe foc. Le-am lasat pana  s-au legat intr-un sirop. Nu l-am vrut foarte consistent pentru ca am vrut ciocolata la boluri.  Peste sirop am adaugat partea...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Postat de: danakarin in Mancaruri de legume

Spălăm cateofii in coaja si ii tăiem cu grija in felii transversale, in așa fel încât feliile sa rămână totuși unite la bază. In acest scop putem folosi o lingura,...Citeste continuarea

Caras in sos de rosii la cuptor

Postat de: nadea68 in Crap / Caras

Mai intai curatam pestele,il spalam si-l crestam.Dam cu sare si-l lasam cam 30 minute deoparte. Dupa accea  il dam prin faina si-l punem in tigaie la rumenit. Il rumenim pe ambele...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: papabundetot in Ciorbe

Am cumparat burta prefierta tocmai pentru ca nu mai facusem aceasta ciorba si nu am vrut sa stric ceva necuratand cum trebuie o burta nefiarta  .Burta am dat-o intr-un clocot cu apa,sare...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / Garnituri

Taiati cartofii curatati de coaja in jumatati apoi fiecare jumatate taiati-o in sferturi pe lungimea cartofului astfel incat sa obtineti 8 felii din fiecare cartof. Puneti feliile de cartofi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]