Compot de struguri
Postat de: sufletista in Sirop / CompotSpalam bine struguri si ii lasam sa se scurga de apa. Rupem bobitele de pe chiorchine. Spalam borcanele si le scurgem de apa. Asezam bobitele de struguri in borcane,adaugam 3-4 linguri de...Citeste continuarea
Coronita cu piept de pui
Postat de: sufletista in PizzaAluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana...Citeste continuarea
Castraveți murați rapid
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...Citeste continuarea
Covrigei de casa cu cascaval si...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriAm pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa. Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste...Citeste continuarea
Cascaval pane cu salata de rosii si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAvem nevoie de 2-3 felii de cascaval pt o portie. Feliile trebuie sa fie groase de aproximativ 1 cm. Oul se bate cu un praf de sare, se pune o tigaie la incins cu 1 lingura ulei de masline, se...Citeste continuarea
Cornuri din aluat dospit cu branza...
Postat de: gaby_d in DulciuriAluat. Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca. Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!)...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- cartofii ii cureti de coaja si ii tai felii - ouale le cureti de coaja si le tai felii si presari putina sare - muschiul il tai felii subtiri - un vas termorezistent il ungi cu ulei si...Citeste continuarea
Carne de porc cu pilaf de orez
Postat de: Valclaudia in PorcEu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati. O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai punem la fiert oasele in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si...Citeste continuarea
Ciorbă de perişoare
Postat de: portiadelumina in CiorbeCine a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am...Citeste continuarea
Curcan cu paste
Postat de: ianculubita in CurcanCarnea taiata cubulete, spalata, o punem intr-un vas la calit cu ceapa si usturoi taiate marunt; adaugam 1ceasca cu apa iar dupa 15-20 minute sosul de rosii; amestecam bine totul condimentam sosul...Citeste continuarea
Clatite cu lapte si "Ceva fin" cremos
Postat de: Dea_Dea in DulciuriSe pun in castron, faina, sarea, zaharul, esenta de vanilie si oul. Pe rand se adauga laptele si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei , se pune cu polonicul si se uniformizeaza, se lasa la...Citeste continuarea
Cod cu ceapa, cartofi si ou...
Postat de: xana in PesteCodul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt). Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata...Citeste continuarea
Crema desert de avocado
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Taiem avocado in jumate si curatam de mijloc. Scoatem miezul cu o lingura intr-un vas si il pasam cu o furculita. Adaugam vin de porto dulce si zahar dupa gust (2-3 lingurite). Amestecam totul ,...Citeste continuarea
Caramel
Postat de: portiadelumina in DulciuriPentru pregătirea caramelui este nevoie de un vas în care se poate amesteca lejer, evident, proporţional cu cantitatea de caramel dorită. În vasul ales, la foc mic, se pun...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar
Postat de: CookieMonster in Porc1. Taiem ceafa in felii groase de un deget. Le punem piper si sare dupa gust. 2. Cand focul gratarului s-a domolit, se vad numai carbunii, stergem bine gratarul cu o perie de sarma si apoi il...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: sufletista in Sirop / CompotPiersicile le spalam bine si le taiem in 2,scoatem samburii, dupa care le asezam in borcanele spalate si sterilizate, Adaugam zaharul si cel vanilat, Umplem borcanele cu apa,le inchidem bine...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Ii pasam apoi impreuna cu untul si condimentele, adaugam smantana, ouale si branza proaspata si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea
Chec cu zmeura
Postat de: sufletista in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele, Amestecam faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: manu_ela in Mancaruri de legumeLegumele le fierbi in apa cu sare, le scurgi de zeama si le zdrobesti in blender sau cu presa de piure. Adaugi sare, piper, oul, patrunjelul taiat si cele 2 linguri de faina. Din compozitie...Citeste continuarea
Ciulama din măruntaie de pui
Postat de: panacris in PuiCeapa și morcovii se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin...Citeste continuarea
Cartofi si pulpe la cuptor
Postat de: ianculubita in PuiCalim ceapa si usturoiul taiate marunt in ulei incins,adaugam pasta de rosii,condimentam cu sare,piper,cimbru si dam deoparte; cartofii curatati,spalati,taiati in felii mai mari,amestecam cu...Citeste continuarea
Costita cu angelli cherry
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneCostita se portioneaza si se pune in tava. Se condimenteaza, se pune usturoiul taiat feli sau cubulete, iar la final se pune angelli cherry si apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da...Citeste continuarea
Chiftelute dietetice la cuptor
Postat de: ReteteDePoveste in Aperitive / GarnituriIncalzim cuptorul la 180 de grade. Tocam legumele marunt si le amestecam cu carnea tocata. Eu le-am bagat la robot pana s-au maruntit. Daca nu aveti, le puteti da prin razatoare. Atentie,...Citeste continuarea
Crema de branza cu avocado si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAmestecam toata branza intr-un vas, impreuna cu un avocado dat pe razatoare, castravetii bine spalati si razuiti cu tot cu coaja, apoi bine scursi de zeama, usturoiul zdrobit si la sfarsit...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: adnia in DulciuriIntr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu fructe uscate
Postat de: papabundetot in PrajituriAlbusurile le-am batut spuma tare, am adaugat apoi pe rand amestecand continuu zaharul, uleiul, laptele, esenta si la urma faina cu praful de copt. Am omogenizat bine toata compozitia,apoi am...Citeste continuarea
Cartofi copti cu rozmarin si pui
Postat de: papabundetot in PuiCartofii i-am spalat bine si apoi i-am bagat in cuptorul incins pentru o ora. Pulpele le-am taiat bucati mici 3-4 cm si le-am marinat in sos soia,usturoi,ardei iute,curry,cimbru,le-am lasat la...Citeste continuarea
Cornulete cu prune
Postat de: papabundetot in PrajituriApa si zaharul le-am amestecat pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi sarea,uleiul si am turnat compozitia peste faina si am amestecat totul pana am obtinut o bila de aluat.Daca as fi avut...Citeste continuarea
Ciuperci intregi coapte
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganAm folosit ciuperci Champignon pe care le-am curatat si carora le-am scos piciorusele. Inainte de a aseza ciupercile intregi in tigaie le-am condimentat cu chilli, maghiran, piper alb si piper...Citeste continuarea
Crumble cu prune caramelizate
Postat de: cris2711 in PrajituriPrepararea aluatului : Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine. Se unge tava cu unt si se presara putina faina. Se intinde...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: cris2711 in Supe/CiorbeLegumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici. Prepararea perisoarelor: Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata. Se...Citeste continuarea
Ciorba cu varza de Bruxelles
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Taiem telina cubulete, o calim in ulei impreuna cu gogosarul, prazul si ardeiul taiate bucati. Adaugam verzele de Bruxelles, le calim cca 5 minute, adaugam sare si...Citeste continuarea
Cornulete umplute cu branza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPregatim mai intai amestecul de branzeturi: se zdrobeste branza Feta cu o furculita, se adauga crema de branza Ceva Fin pufos de la Delaco. Cine doreste poate pune si in umplutura chimen, eu am...Citeste continuarea
Coronita cu Ceva Fin si branza feta
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAluatul se pregateste amestecand ingredientele. N-am dat cantitatea exacta de apa pentru ca aceasta poate diferi in functie de tipul de faina folosit. Asta o simtiti la mana, cand framantati...Citeste continuarea
Cobbler cu fructe
Postat de: RuxyRux in PrajituriFructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia, siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeMerg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;) Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Irina in CiorbeNimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece. Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza...Citeste continuarea
Chec cu vin
Postat de: ianculubita in PrajituriFrecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam untul la temperatura camerei, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara, esenta de vanilie, vinul si umplutura...Citeste continuarea
Cherry in sos cu busuioc
Postat de: ianculubita in ConserveIntr-un vas pregatim sosul din bulion, 3 cani cu apa, sare si piper dupa gust. Dupa ce a clocotit bine oprim focul si adaugam usturoiul bine pisat, oregano si busuiocul tocat marunt. Umplem...Citeste continuarea
Ciorba cu fasole verde si taietei...
Postat de: CookieMonster in Ciorbe1. Puneti la fiert pipeturile si spinarile de pui. 2. Spalati si curatati fasolele, ceapa, morcovii, rosiile si jumatatatea de ardei. 3. Fasolele se taie in 2 sau 3, ceapa, morcovii si...Citeste continuarea
Creveti cu sos de lamaie si usturoi...
Postat de: Ina75 in Fructe de mareZdrobim usturoiul.Tocam marunt patrunjelul. Pregatim aragazul. Pregatim o tigaie inalta sau un wok in care punem uleiul. Cand uleiul este incalzit, adaugam crevetii.Condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine si...
Postat de: Dya in DulciuriPentru aluat: Mixam ouale cu zaharul si adaugam pe rand restul ingredientelor. Omogenizam compozitia cu ajutorul unui tel, pentru a nu ramane cocoloase de faina. Incingem o tigaie de...Citeste continuarea
Cosulete cu Ceva fin Delaco
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriArdeiul se taie cubulete si se amesteca cu crema de branzica cu smantana. Se toarna compozitia intr-o forma de vafa. Ornezi cu ardei si servesti cu paine prajita. Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin
Postat de: nilgun in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja si se taie pai ca pentrucartofi prajiti.Ii punem la fiert in apa, apoi ii scurgem sii ii punem intr-un vas yena, le punem sare, piper si rozmarin si ii bagam la...Citeste continuarea
Clatite cu dulceturi
Postat de: Dya in DulciuriMixam ouale impreuna cu zaharul si esentele, adaugam faina si apoi, putin cate putin, apa minerala. Din compozitia obtinuta coacem foile de clatite pe care le umplem cu dulceata dupa cum...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu osanza
Postat de: postavaru in DulciuriIntr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute. Adaugam cateva linguri...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: karla in CurcanAm curatat cartofii si i-am taiat . Am spalat toate legumele dupa care le-am taiat . Carnatul l-am taiat rondele. Cartofii i-am condimentat bine . Totul este gata de asamblare: un rand...Citeste continuarea
Chocolate moelleux
Postat de: RuxyRux in PrajituriCiocolata se topeste pe baie de aburi. Dupa ce se topeste se lasa deoparte. Se pune la mixer untul moale, se mixeaza 1 minut, se adauga zaharul, vanilia si se mai mixeaza pana zaharul se...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: ella87 in Mancaruri de legumeCuratam cartofii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, dupa se ia cate o gramajoara si se scurge zeama. Se amesteca cu oul, verdeata, condimentele pana se omogenizeaza. Luam cate o lingura de...Citeste continuarea

















