A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Muschi de porc cu condimente -la...

Postat de: LUK in Porc

  Muschiul de porc se cresteaza aproape de tot,se condimenteaza cu sare si amestecul de legume.Se lasa acoperit cu o folie 2 ore in frigider.Se pune in tava neunsa.Se prajeste o ora la 180 de...Citeste continuarea

Mâncare de praz cu măsline şi porc

Postat de: Retetegg in Porc

Am taiat carnea in bucati mici si am pus-o la calit in putin ulei. Dupa 10 minute am adaugat un pahar cu apa, boia, foi de dafin, piper si cub concentrat. Am lasat sa fiarba cam 20 de...Citeste continuarea

Melci din aluat de branza

Postat de: comanligia in Mancaruri de post

Aluatul: se amesteca barnza cu un ou,laptele,uleiul ,se adauga si faina,praful de copt si se framanta aluatul bine.Umplutura:Se taie cubulete ardeiul si maslinele(fara samburi)si se amesteca cu...Citeste continuarea

Macaroane cu sos de iaurt si carne...

Postat de: Mihaela11_jo in Vita

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute. Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste  in uleiul de masline cca 10 minute. Intr-un bol se pune iaurtul, se...Citeste continuarea

Macrou in sos tomat

Postat de: sufletista in Peste

se spala si se curata pestele, se taie rondele, se condimenteaza. Se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se piseaza cu un pic de sare, se desface pasta de tomate cu apa, se adauga un pic de...Citeste continuarea

Madleine cu lamaie si mac

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Punem apoi coaja si sucul de lamaie, esenta de vanilie, mierea de albine si macul.La sfarsit integram faina pe care...Citeste continuarea

Muschiulet de porc in jar

Postat de: asubana in Porc

Se iau 4 muschiuleti potriviti sa nu fie perea mari sau prea grosi ca sa se patrunda bine, se ung cu uleiul de masline cu sare,piper,cimbru sau boia dulce daca va place sa iasa mai rosiatic. Se...Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Se pune intr-un vas faina iar in mijloc se face maiaua din drojdie lapte caldut si 3 linguri de zahar.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se poate framanta aluatul.Se pun...Citeste continuarea

Mini pizza

Postat de: kamy in Pizza

Se taie cercuri sau patrate mai mici,care se pun intr-o tava(6 buc incap)tapetata cu hartie de copt,se unge aluatul cu ketchup,se persara cascaval ras,se aseaza feliile de salam,sunca,se pune...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem urmatoarele ingrediente in cuva de la  masina de paine:laptele, apa, untul,oul, zaharul,pliculetul de drojdie, faina si lingurita de sare,si lasam pana framanta aluatul. Daca...Citeste continuarea

Muffins cu morcov si piersici

Postat de: Furnicuti in Prajituri

Zdrobim piersicile si le amestecam cu uleiul. Intr-un alt castron amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam piersicile peste...Citeste continuarea

Minestroni

Postat de: aziz in Supe

se taie legumele in cubulete destul de maricele ,se incalzeste uleiul si se adauga legumele in functie de cit de tari sint se astfel ceapa cu usturoiul lasam un minut adaugam morcovul si ardeiul...Citeste continuarea

Mucenici muntenesti

Postat de: USA in Mancaruri de post

Se pune faina intr-un castron cu putin zahar vanilat si praf de sare. Se adauga apa si se framanta incepand usor pana se formeaza o coca destul de densa. Se da cu faina pe masa si incepem sa...Citeste continuarea

Mancare de mazare, porumb si carnati

Postat de: USA in Mancaruri de legume

Se curata Kielbasa de pielita si se prajesc in uleiul de masline direct in cratita in care urmeaza sa faceti mancarea, se pune si un strop de apa. Se lasa pana prind culoare/rumenesc. Cand sunt...Citeste continuarea

Musaca alba

Postat de: USA in Pui

Se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja si se taie rondele. Se ia vasul ptr cuptor si se unge cu putin ulei de masline/spray de ulei. Se aseaza cartofii pe un rand, apoi un rand din...Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Se pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: bitza in Dulciuri

Aluat: Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald...Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: Dya in Dulciuri

Intr-o cescuta dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar (prin amestecarea acestora cu o lingurita).  Cernem apoi faina si in mijloc adaugam drojdia dizolvata pe care o vom lasa la dospit...Citeste continuarea

Macrou in sos tomat

Postat de: madi_marin in Peste

Pestele se curata, se spala, se sterge, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie apoi se pun la prajit in putin ulei incins. Se rumenesc bucatelele frumos pe ambele parti....Citeste continuarea

Mucenici cu nuca

Postat de: mmona in Prajituri

Se face o maia din drojdie, o lingurita de lapte caldut si jumatate lingurita de zahar. Separat se bat albusurile spuma, se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, se adauga maiaua, laptele caldut,...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii

Postat de: ony in Peste

se pune la fiert apa cu ceapa si morcovul,dupa ce au fiert pe jumatate se adauga pasta de tomate si se condimenteaza.  pestele curatat si feliat se adauga in sos si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Mucenici cu aluat de la "inteligenta"

Postat de: Onesta in Dulciuri

Am programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide , respectiv  uleiul , apa , esentele , dupa...Citeste continuarea

Martisoare si cosulete dulci

Postat de: cec in Dulciuri

am pus la hidratat gelatina, apoi am dizolvat-o (un pic deasupra focului) am pus si energizantul si am amestecat pana a devenit lichida compozitia siropul rezultat l-am turnat in gaura...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: miremirc in Prajituri

Ptr. aluat: facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita cu 3 lg apa calduta; amestecam bine apoi punem 3 lg faina si amestecam din nou; daca este prea gros mai adaugam apa...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: jolygina in Dulciuri

Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam...Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: kamy in Dulciuri

Aluatul: Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina)....Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: lia in Paste

Punem  la fiert mucenicii, conform instructiunilor de pe plic. Pesmetul il prajim in unt, pana devine auriu, adaugam mucenicii, zaharul si scortisoara. Servim stropiti deasupra cu...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: ana in Dulciuri

Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora. Intre...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti cu...

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Din 5 linguri faina,drojdie si putina apa calda facem maiaua pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul  apoi o rasturnam peste restul de faina,impreuna cu zaharul ,coaja de...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut, untul topit, oul, zaharul, drojdia uscata , faina si sarea. Selectam apoi programul pentru aluaturi dulci, si...Citeste continuarea

Mucenici muntenesti (varianta rapida)

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

1 Se pune apa la fiert, intr-un vas mare si curat, apoi se adauga colaceii in momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere, se sareaza si se lasa la fiert cca 15 min. 2. Se incearca un...Citeste continuarea

Macinici, reteta de mucenici...

Postat de: Julie in Dulciuri

Pe 9 martie ortodocsii ii praznuiesc pe cei 40 de mucenici de la Sevastia martirizati pentru credinta lor. Specific acestei zile este obiceiul ca toate gospodinele din Romania sa prepare macinici....Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de...Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Punem apa la fiert, cand  da in clocot punem mucenicii. Dupa 10 min punem zaharul, coaja de lamaie si portocala. Cand s-au fiert punem nuca si esenta de rom,  stingem focul, punem capacul la...Citeste continuarea

Martisoare dulci

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se freaca spuma untul cu galbenusul si zaharul si esenta de vanilie.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se fac 2 bile.Facem piureul de sfecla dand pe razatoare sfecla si...Citeste continuarea

Mucenici muntenesti

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Punem apa la fiert impreuna cu coja de lamaie si portocala, zaharul, esenta de vanilie si sarea. O lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi strecuram coaja rasa. Punem iar la fiert apa adaugand...Citeste continuarea

Mucenici muntenesti

Postat de: Furnicuti in Dulciuri

Pregatim aluatul din faina, apa calduta si un praf de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Este un aluat cu care se lucreaza foarte usor, nu e nevoie de faina cand il...Citeste continuarea

Macrou prajit

Postat de: MotanLaOale in Peste

Pestele se curatza si se taie bine. se presara cu sare si se lasa sa isi ia cata ii trebuie Faina se amesteca cu putina boaia pentru culoare. Peste se tavaleste prin faina si se pune la...Citeste continuarea

Mamaliga cu carnatzi si branza

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Se face o mamaliga mai moale din malai apa si sare. Carnatzii se taie felii si costitza bucatzi si se prajesc intr-o lingura de ulei. Intr-un vas termo-rezistent uns cu unt se pune un strat...Citeste continuarea

Mini tarte cu crema de vanilie

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Pregatim plicul de puding urmand instructiunile de pe plic, cand este aprope gata punem galbenusul si untul, lasam la racit apoi umplem tartele, ornam cu bucatele de fructe si turnam...Citeste continuarea

Mic dejun fitos

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Se taie un capacel la chifle si se scobesc de miez,atat cat sa facem loc oului.Chiflele mele au fost mai mititele,dar m-am descurcat cu ele(macar ca nu mi-ar fi parut rau sa fie mai "incapatoare"...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu pui si usturoi

Postat de: Brindusa in Pui

Taie usturoiul feliute Incalzeste uleiul bine  Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe...Citeste continuarea

Mini baghete

Postat de: sufletista in Piine

punem faina intr-un lighean facem o gaura in mijloc,adaugam  1ou,laptele,drojdia,zaharul,un pic de sare, amestecam cu un pic de faina,lasam 10 min pana face besici,framantam coca bine o...Citeste continuarea

Minitarte cu fructe de sezon

Postat de: asubana in Prajituri

Se amesteca ingredientele si se lasa la rece 30 minute, se tapeteaza forme de ,minitarte unse cu unt si tapetate cu faina. Se inteapa cu furculita si se dau la cuptor 30 min la 180 grade se...Citeste continuarea

Musaca din piept de pui cu legume...

Postat de: asubana in Mancaruri cu carne

Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor , Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se...Citeste continuarea

Mic dejun delicios

Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri

Foarte simplu.Se intinde foaia de foietaj,se taie patratele,se pun carnaciorii taiati,se fac ca si cornuletele se ung cu galbenus de ou,si se dau la cuptorul preincalzit(eu am pus la 200 grade...Citeste continuarea

Mancarica de cartofi cu pui

Postat de: ony in Pui

prepararea o stie toata lumea,nu cred ca mai este un secret sau un mister,simplu si rapid. de obicei nu fac prajeala la ea dar de data asta am calit ceapa,morcovul ardeiul si carnita inainte si...Citeste continuarea

Mucenici

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se pun la fiert intr-o oala 1,5 l apa cu un pic de sare la si cu coaja de la portocala. Cand incepe sa fiarba apa adaugam faina si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot adaugam mucenicii si ii...Citeste continuarea

Mancarica de mazare acrisoara

Postat de: retetepersane in Pui

Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa si morcovul. Adaugati turmericul, amestecati, apoi puneti si carnea de pui. Adaugati apa calda si lamaile uscate (sparte cu un ciocan sau un...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei cateva minute. Se toarna putina apa si cand fierbe se pune fasolea verde. Se completeaza cu apa si se fierbe 20-30...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]