Muschi de porc cu condimente -la...
Postat de: LUK in PorcMuschiul de porc se cresteaza aproape de tot,se condimenteaza cu sare si amestecul de legume.Se lasa acoperit cu o folie 2 ore in frigider.Se pune in tava neunsa.Se prajeste o ora la 180 de...Citeste continuarea
Mâncare de praz cu măsline şi porc
Postat de: Retetegg in PorcAm taiat carnea in bucati mici si am pus-o la calit in putin ulei. Dupa 10 minute am adaugat un pahar cu apa, boia, foi de dafin, piper si cub concentrat. Am lasat sa fiarba cam 20 de...Citeste continuarea
Melci din aluat de branza
Postat de: comanligia in Mancaruri de postAluatul: se amesteca barnza cu un ou,laptele,uleiul ,se adauga si faina,praful de copt si se framanta aluatul bine.Umplutura:Se taie cubulete ardeiul si maslinele(fara samburi)si se amesteca cu...Citeste continuarea
Macaroane cu sos de iaurt si carne...
Postat de: Mihaela11_jo in VitaMacaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute. Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute. Intr-un bol se pune iaurtul, se...Citeste continuarea
Macrou in sos tomat
Postat de: sufletista in Pestese spala si se curata pestele, se taie rondele, se condimenteaza. Se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se piseaza cu un pic de sare, se desface pasta de tomate cu apa, se adauga un pic de...Citeste continuarea
Madleine cu lamaie si mac
Postat de: divainbucatarie in PrajituriFrecam untul cu zaharul, adaugam ouale si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Punem apoi coaja si sucul de lamaie, esenta de vanilie, mierea de albine si macul.La sfarsit integram faina pe care...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in jar
Postat de: asubana in PorcSe iau 4 muschiuleti potriviti sa nu fie perea mari sau prea grosi ca sa se patrunda bine, se ung cu uleiul de masline cu sare,piper,cimbru sau boia dulce daca va place sa iasa mai rosiatic. Se...Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: MIUTA in DulciuriSe pune intr-un vas faina iar in mijloc se face maiaua din drojdie lapte caldut si 3 linguri de zahar.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se poate framanta aluatul.Se pun...Citeste continuarea
Mini pizza
Postat de: kamy in PizzaSe taie cercuri sau patrate mai mici,care se pun intr-o tava(6 buc incap)tapetata cu hartie de copt,se unge aluatul cu ketchup,se persara cascaval ras,se aseaza feliile de salam,sunca,se pune...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: mimmi in DulciuriPunem urmatoarele ingrediente in cuva de la masina de paine:laptele, apa, untul,oul, zaharul,pliculetul de drojdie, faina si lingurita de sare,si lasam pana framanta aluatul. Daca...Citeste continuarea
Muffins cu morcov si piersici
Postat de: Furnicuti in PrajituriZdrobim piersicile si le amestecam cu uleiul. Intr-un alt castron amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam piersicile peste...Citeste continuarea
Minestroni
Postat de: aziz in Supese taie legumele in cubulete destul de maricele ,se incalzeste uleiul si se adauga legumele in functie de cit de tari sint se astfel ceapa cu usturoiul lasam un minut adaugam morcovul si ardeiul...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti
Postat de: USA in Mancaruri de postSe pune faina intr-un castron cu putin zahar vanilat si praf de sare. Se adauga apa si se framanta incepand usor pana se formeaza o coca destul de densa. Se da cu faina pe masa si incepem sa...Citeste continuarea
Mancare de mazare, porumb si carnati
Postat de: USA in Mancaruri de legumeSe curata Kielbasa de pielita si se prajesc in uleiul de masline direct in cratita in care urmeaza sa faceti mancarea, se pune si un strop de apa. Se lasa pana prind culoare/rumenesc. Cand sunt...Citeste continuarea
Musaca alba
Postat de: USA in PuiSe fierb cartofii in coaja, se curata de coaja si se taie rondele. Se ia vasul ptr cuptor si se unge cu putin ulei de masline/spray de ulei. Se aseaza cartofii pe un rand, apoi un rand din...Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: mamaieelena in DulciuriSe pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: bitza in DulciuriAluat: Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald...Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: Dya in DulciuriIntr-o cescuta dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar (prin amestecarea acestora cu o lingurita). Cernem apoi faina si in mijloc adaugam drojdia dizolvata pe care o vom lasa la dospit...Citeste continuarea
Macrou in sos tomat
Postat de: madi_marin in PestePestele se curata, se spala, se sterge, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie apoi se pun la prajit in putin ulei incins. Se rumenesc bucatelele frumos pe ambele parti....Citeste continuarea
Mucenici cu nuca
Postat de: mmona in PrajituriSe face o maia din drojdie, o lingurita de lapte caldut si jumatate lingurita de zahar. Separat se bat albusurile spuma, se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, se adauga maiaua, laptele caldut,...Citeste continuarea
Macrou in sos de rosii
Postat de: ony in Pestese pune la fiert apa cu ceapa si morcovul,dupa ce au fiert pe jumatate se adauga pasta de tomate si se condimenteaza. pestele curatat si feliat se adauga in sos si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Mucenici cu aluat de la "inteligenta"
Postat de: Onesta in DulciuriAm programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide , respectiv uleiul , apa , esentele , dupa...Citeste continuarea
Martisoare si cosulete dulci
Postat de: cec in Dulciuriam pus la hidratat gelatina, apoi am dizolvat-o (un pic deasupra focului) am pus si energizantul si am amestecat pana a devenit lichida compozitia siropul rezultat l-am turnat in gaura...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: miremirc in PrajituriPtr. aluat: facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita cu 3 lg apa calduta; amestecam bine apoi punem 3 lg faina si amestecam din nou; daca este prea gros mai adaugam apa...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: jolygina in DulciuriIncalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam...Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: kamy in DulciuriAluatul: Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina)....Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: lia in PastePunem la fiert mucenicii, conform instructiunilor de pe plic. Pesmetul il prajim in unt, pana devine auriu, adaugam mucenicii, zaharul si scortisoara. Servim stropiti deasupra cu...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: ana in DulciuriPregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora. Intre...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti cu...
Postat de: maria_claudia in DulciuriDin 5 linguri faina,drojdie si putina apa calda facem maiaua pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul apoi o rasturnam peste restul de faina,impreuna cu zaharul ,coaja de...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: alinutza1983 in DulciuriSe pun in cuva masinii de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut, untul topit, oul, zaharul, drojdia uscata , faina si sarea. Selectam apoi programul pentru aluaturi dulci, si...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti (varianta rapida)
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1 Se pune apa la fiert, intr-un vas mare si curat, apoi se adauga colaceii in momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere, se sareaza si se lasa la fiert cca 15 min. 2. Se incearca un...Citeste continuarea
Macinici, reteta de mucenici...
Postat de: Julie in DulciuriPe 9 martie ortodocsii ii praznuiesc pe cei 40 de mucenici de la Sevastia martirizati pentru credinta lor. Specific acestei zile este obiceiul ca toate gospodinele din Romania sa prepare macinici....Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti
Postat de: sufletista in DulciuriSe pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de...Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: elena1988 in DulciuriPunem apa la fiert, cand da in clocot punem mucenicii. Dupa 10 min punem zaharul, coaja de lamaie si portocala. Cand s-au fiert punem nuca si esenta de rom, stingem focul, punem capacul la...Citeste continuarea
Martisoare dulci
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe freaca spuma untul cu galbenusul si zaharul si esenta de vanilie.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se fac 2 bile.Facem piureul de sfecla dand pe razatoare sfecla si...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem apa la fiert impreuna cu coja de lamaie si portocala, zaharul, esenta de vanilie si sarea. O lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi strecuram coaja rasa. Punem iar la fiert apa adaugand...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti
Postat de: Furnicuti in DulciuriPregatim aluatul din faina, apa calduta si un praf de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Este un aluat cu care se lucreaza foarte usor, nu e nevoie de faina cand il...Citeste continuarea
Macrou prajit
Postat de: MotanLaOale in PestePestele se curatza si se taie bine. se presara cu sare si se lasa sa isi ia cata ii trebuie Faina se amesteca cu putina boaia pentru culoare. Peste se tavaleste prin faina si se pune la...Citeste continuarea
Mamaliga cu carnatzi si branza
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneSe face o mamaliga mai moale din malai apa si sare. Carnatzii se taie felii si costitza bucatzi si se prajesc intr-o lingura de ulei. Intr-un vas termo-rezistent uns cu unt se pune un strat...Citeste continuarea
Mini tarte cu crema de vanilie
Postat de: maria_claudia in DulciuriPregatim plicul de puding urmand instructiunile de pe plic, cand este aprope gata punem galbenusul si untul, lasam la racit apoi umplem tartele, ornam cu bucatele de fructe si turnam...Citeste continuarea
Mic dejun fitos
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSe taie un capacel la chifle si se scobesc de miez,atat cat sa facem loc oului.Chiflele mele au fost mai mititele,dar m-am descurcat cu ele(macar ca nu mi-ar fi parut rau sa fie mai "incapatoare"...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu pui si usturoi
Postat de: Brindusa in PuiTaie usturoiul feliute Incalzeste uleiul bine Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe...Citeste continuarea
Mini baghete
Postat de: sufletista in Piinepunem faina intr-un lighean facem o gaura in mijloc,adaugam 1ou,laptele,drojdia,zaharul,un pic de sare, amestecam cu un pic de faina,lasam 10 min pana face besici,framantam coca bine o...Citeste continuarea
Minitarte cu fructe de sezon
Postat de: asubana in PrajituriSe amesteca ingredientele si se lasa la rece 30 minute, se tapeteaza forme de ,minitarte unse cu unt si tapetate cu faina. Se inteapa cu furculita si se dau la cuptor 30 min la 180 grade se...Citeste continuarea
Musaca din piept de pui cu legume...
Postat de: asubana in Mancaruri cu carneEu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor , Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se...Citeste continuarea
Mic dejun delicios
Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / GarnituriFoarte simplu.Se intinde foaia de foietaj,se taie patratele,se pun carnaciorii taiati,se fac ca si cornuletele se ung cu galbenus de ou,si se dau la cuptorul preincalzit(eu am pus la 200 grade...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi cu pui
Postat de: ony in Puiprepararea o stie toata lumea,nu cred ca mai este un secret sau un mister,simplu si rapid. de obicei nu fac prajeala la ea dar de data asta am calit ceapa,morcovul ardeiul si carnita inainte si...Citeste continuarea
Mucenici
Postat de: sufletista in DulciuriSe pun la fiert intr-o oala 1,5 l apa cu un pic de sare la si cu coaja de la portocala. Cand incepe sa fiarba apa adaugam faina si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot adaugam mucenicii si ii...Citeste continuarea
Mancarica de mazare acrisoara
Postat de: retetepersane in PuiIntr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa si morcovul. Adaugati turmericul, amestecati, apoi puneti si carnea de pui. Adaugati apa calda si lamaile uscate (sparte cu un ciocan sau un...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCeapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei cateva minute. Se toarna putina apa si cand fierbe se pune fasolea verde. Se completeaza cu apa si se fierbe 20-30...Citeste continuarea