Peste cu paste macaroni
Postat de: cristeena20 in PastePestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se...Citeste continuarea
Paine cu iaurt
Postat de: cristinutanicolita in PiineSe alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Faina se cerne. Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: Trifoicupatrufoi in PiinePentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un...Citeste continuarea
Placinta de Paste cu spanac, branza...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea
Paine cu ceapa si masline
Postat de: madi_marin in PiineSe pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...Citeste continuarea
Prima paine cu maia
Postat de: RuxyRux in PiineAm sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o...Citeste continuarea
Pachetele umplute cu carne si legume
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...Citeste continuarea
Pizza cu aluat tinut la rece peste...
Postat de: ReteteAlina in PizzaDupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si...Citeste continuarea
Pate vegetal
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni. Ciupercile proaspete se taie in felii groase si...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Postat de: oanapl in PuiCarnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o...Citeste continuarea
Parjoale - reteta inspirata de la...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am...Citeste continuarea
Palanete cu branza pe dinafara
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul ,presar afumatura, asez frumos...Citeste continuarea
Papricas cu ardei copti si galuste
Postat de: eumimi in PuiTaiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si...Citeste continuarea
Paine floare
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa...Citeste continuarea
Pate de ficat cu salvie si piper
Postat de: mihaelar63 in FicatFicatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in...Citeste continuarea
Pizza la tigaie, cu ciuperci,...
Postat de: vasimur in PizzaPunem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt...Citeste continuarea
Pulpe marinate in sos de iaurt cu...
Postat de: sufletista in PuiIntr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: cristinutanicolita in PiineCartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. După ce au fiert se pasează ca pentru piure. Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se...Citeste continuarea
Placinta creata
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Pe masa de lucru asezam prima foaie de...Citeste continuarea
Pizza de marti
Postat de: Constelatialeu in PizzaAm cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine...Citeste continuarea
Pasta tartinabila cu sardine
Postat de: mihaelar63 in SalateSardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi...Citeste continuarea
Paine cu lapte
Postat de: cristinutanicolita in PiineMaiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald...Citeste continuarea
Paine cu faina neagra si susan
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt si gris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTelemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate...Citeste continuarea
Pene de de linte rosie cu salata verde
Postat de: Bunica in PennePentru inceput punem apa intr-un vas si-l punem pe foc. Cand apa clocoteste, punem putina sare si pastele la fiert pentru 8-10 minute. Spalam frunzele de salata si le rupem grosier....Citeste continuarea
Pui in cinci culori
Postat de: Ksenya in PuiIntr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume
Postat de: TAB1TA in PuiIntr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul. Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti. Intre timp am pregatit legumele. Am...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: Meea in PizzaAluat: știi că sunt în cele mai bune relații cu aparatul meu de frământat aluatul așa că, am pus toate ingredientele înăuntru și am setat comanda pentru...Citeste continuarea
Paine floare cu lapte
Postat de: TAB1TA in PiineIntr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut. Adaugam zaharul si amestecam. Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min) Adaugam cate putina faina. Punem...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: cristeena20 in PiineIn vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o...Citeste continuarea
Paine impletita, cu lapte si oua
Postat de: ancutsa in PiineMai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea
Paine rotunda impletita
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...Citeste continuarea
Paine de casa aromata cu usturoi si...
Postat de: TAB1TA in PiineMai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume si sos de rosii
Postat de: oanapl in PuiPieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci si smantana
Postat de: Ksenya in PuiIntr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul....Citeste continuarea
Paine
Postat de: Dea_Dea in PiinePunem drojdia intr-un castron sau un pahar cu lingura de zahar si 100 ml apa, amestecam bine si lasam sa se dizolve cam 5 min. Intr-un bol de mixer eu am pus faina si sarea, am adaugat drojdia...Citeste continuarea
Paste cu pui si ciuperci in sos...
Postat de: mirela0911 in PastePentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...Citeste continuarea
Placinta cu branzeturi
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriLasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de...Citeste continuarea
Paste de linte cu broccoli, rosii...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postPune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca...Citeste continuarea
Penne Rigate cu chiftelute
Postat de: MotanLaOale in PenneSe face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si...Citeste continuarea
Paine de casa, reteta excelenta...
Postat de: momo121 in PiineIata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...Citeste continuarea
Paine alba, simpla
Postat de: panacris in PiineMărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea
Pizza originala
Postat de: VI in PizzaApa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o...Citeste continuarea
Pasta de fasole verde
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță...Citeste continuarea
Piure de telina, cu mere
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postȚelina se curăță bine (ca să se elimine partea lemnoasă), se spală, se porționează în bucăți mai mici și se fierbe (de preferat, la aburi), până ce devine moale....Citeste continuarea
Painici cu ciuperci si verdeturi...
Postat de: panacris in PiineMărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune...Citeste continuarea
Paine cu masline, busuioc si fistic
Postat de: panacris in PiineMaricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea
Paine de casa Corona
Postat de: TAB1TA in PiineAm incalzit apa. Am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat lingura de zahar. Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea
Pizza cu carnati si mozarella
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se...Citeste continuarea
Paine aromatizata, cu masline
Postat de: RODIMUR in PiineMăslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de...Citeste continuarea