A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Placinta cu dovleac, dovlecel,...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...Citeste continuarea

Placinta domneasca cu branza dulce

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...Citeste continuarea

Pandispan cu budinca de vanilie si...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....Citeste continuarea

Pita umpluta cu burta de porc la...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime....Citeste continuarea

Prajitura de post cu crema de...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

   Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.    Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura Alunita de padure

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...Citeste continuarea

Paine cu seminte de floarea soarelui

Postat de: Valclaudia in Piine

Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina,...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de: Valclaudia in Pui

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram...Citeste continuarea

Prajitura cu gem de prune si aluat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu prune si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea

Plachie de fasole boabe

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

    Fasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim  si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa....Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Cernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam.  Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc...Citeste continuarea

Pachetele cu gem de capsuni si nuca

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Dam drumul la cuptor.  Aluatul, dezghetat in prealabil, se întinde. Se taie patrate.  Gemul se amesteca cu nuca.  Se pune gem pe fiecare patrat si se pliaza. ...Citeste continuarea

Prajitura cu crema mascarpone si...

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate...Citeste continuarea

Pastrama de rata

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea...Citeste continuarea

Pancakes cu morcovi si nuci

Postat de: merisor67 in Prajituri

Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în...Citeste continuarea

Placinta taraneasca cu dovleac

Postat de: andaoana in Prajituri

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu...Citeste continuarea

Placinte la tigaie cu sparanghel,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute.  Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o...Citeste continuarea

Prajitura de post cu fructe

Postat de: aliliana in Prajituri

Faina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat.  Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul....Citeste continuarea

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Postat de: panacris in Rata

Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu legume in foietaj

Postat de: nadea68 in Curcan

Incepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele. Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt. Lasam pe foc cateva minute pana se...Citeste continuarea

Pui cu langustine

Postat de: ctlina in Pui

Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si cocos

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Painici cu dovleac - Pumpkin bread

Postat de: ctlina in Piine

Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2...Citeste continuarea

Prajitura Kinder Bueno

Postat de: Meea in Dulciuri

Pentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful...Citeste continuarea

Pizza de seara

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se lasa la dezghetat (cam 40 minute). Ciupercile se pun in sita la scurs. Costita se taie cubulete. Carnatii se taie felii. Cascavalul se rade.  Se intinde aluatul in...Citeste continuarea

Pulpe fragede cu usturoi

Postat de: amalia01 in Pui

Pulpele le tai in doua , le speli cu apa rece, le condimentezi cu sare si piper, le stropesti cu bere ( jumatate de cantitate) si le lasi la rece 30 de minute.   Aprinzi focul la...Citeste continuarea

Pateuri cu dovleac

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...Citeste continuarea

Pancake mic-dejun cu nuci, miere si...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam...Citeste continuarea

Piscotica Ole

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Punem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem...Citeste continuarea

Pernute cu ciocolata si gem

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am...Citeste continuarea

Piept de rata cu piure de conopida...

Postat de: ladydi in Rata

Spalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca 5 minute, o intoarcem si o mai...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu dovleac si praz

Postat de: licurici_lra in Pui

Pulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece. Dovleacul se taie felii, iar prazul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si...Citeste continuarea

Piure de conopida si broccoli

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Procedam la fel si cu...Citeste continuarea

Peltea de struguri

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).  Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Spalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si...Citeste continuarea

Prajitura cu fructe si nuca de cocos

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Punem fructele din compot sa se scurga, apoi le taiem bucati mai mici. Mixam untul cu zaharul si praful de sare. Adaugam si ouale si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam nuca de cocos, apoi...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Paste cu creveti

Postat de: Zamfira in Paste

Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un  jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă....Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu si crema de lamaie

Postat de: diaconta in Prajituri

Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca. Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi...Citeste continuarea

Paste cu sos aromat de rosii si...

Postat de: Nadyne in Paste

Spalam bucatile de carne, le condimentam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri cu ulei, turnam 200 ml apa si introducem in cuptorul preincalzit....Citeste continuarea

Prajitura cu frisca si nutella

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Incepem cu frisca, mixam smantana pana ce devine frisca :) Intr-un bol, sfaramam biscuitii in bucati mai mari, adaugam 4 linguri de nutella si 4 linguri de frisca. Amestecam pana se...Citeste continuarea

Prajitura cu mere caramelizate,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Merele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana...Citeste continuarea

Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Blat: - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să...Citeste continuarea

Placinta turnata cu mere si nuca de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pregatirea umpluturii: Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea....Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella si rosii...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se unge cu ulei de masline,se condimenteaza,se acopera si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se scot bucatiile de pui,se taie in doua,se cresteaza pe toata...Citeste continuarea

Prajitura cu foi cu bulion

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam  apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat  si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]