Placinta cu dovleac, dovlecel,...
Postat de: panacris in Mancaruri de postDovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...Citeste continuarea
Placinta domneasca cu branza dulce
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu...Citeste continuarea
Pandispan cu budinca de vanilie si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea
Prajitura Lamaita
Postat de: Valclaudia in PrajituriPunem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....Citeste continuarea
Pita umpluta cu burta de porc la...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime....Citeste continuarea
Prajitura de post cu crema de...
Postat de: Nadyne in DulciuriPentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul. Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura Alunita de padure
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am...Citeste continuarea
Paine cu seminte de floarea soarelui
Postat de: Valclaudia in PiineSemintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina,...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: Valclaudia in PuiIncalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram...Citeste continuarea
Prajitura cu gem de prune si aluat...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu prune si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....Citeste continuarea
Plachie de fasole boabe
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postFasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa....Citeste continuarea
Paine cu seminte
Postat de: cristinutanicolita in PiineCernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc...Citeste continuarea
Pachetele cu gem de capsuni si nuca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postDam drumul la cuptor. Aluatul, dezghetat in prealabil, se întinde. Se taie patrate. Gemul se amesteca cu nuca. Se pune gem pe fiecare patrat si se pliaza. ...Citeste continuarea
Prajitura cu crema mascarpone si...
Postat de: stefy_a in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet. Se adauga apoi galbenusurile amestecate...Citeste continuarea
Pastrama de rata
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea...Citeste continuarea
Pancakes cu morcovi si nuci
Postat de: merisor67 in PrajituriÎntr-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în...Citeste continuarea
Placinta taraneasca cu dovleac
Postat de: andaoana in PrajituriFaina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu...Citeste continuarea
Placinte la tigaie cu sparanghel,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute. Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o...Citeste continuarea
Prajitura de post cu fructe
Postat de: aliliana in PrajituriFaina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat. Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul....Citeste continuarea
Pulpe de rata, ceapa si ciuperci
Postat de: panacris in RataPulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu legume in foietaj
Postat de: nadea68 in CurcanIncepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele. Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt. Lasam pe foc cateva minute pana se...Citeste continuarea
Pui cu langustine
Postat de: ctlina in PuiRumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si cocos
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea
Painici cu dovleac - Pumpkin bread
Postat de: ctlina in PiineDovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2...Citeste continuarea
Prajitura Kinder Bueno
Postat de: Meea in DulciuriPentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful...Citeste continuarea
Pizza de seara
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se lasa la dezghetat (cam 40 minute). Ciupercile se pun in sita la scurs. Costita se taie cubulete. Carnatii se taie felii. Cascavalul se rade. Se intinde aluatul in...Citeste continuarea
Pulpe fragede cu usturoi
Postat de: amalia01 in PuiPulpele le tai in doua , le speli cu apa rece, le condimentezi cu sare si piper, le stropesti cu bere ( jumatate de cantitate) si le lasi la rece 30 de minute. Aprinzi focul la...Citeste continuarea
Pateuri cu dovleac
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...Citeste continuarea
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si...
Postat de: momo121 in DulciuriBatem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam...Citeste continuarea
Piscotica Ole
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPunem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem...Citeste continuarea
Pernute cu ciocolata si gem
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am...Citeste continuarea
Piept de rata cu piure de conopida...
Postat de: ladydi in RataSpalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca 5 minute, o intoarcem si o mai...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu dovleac si praz
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece. Dovleacul se taie felii, iar prazul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si...Citeste continuarea
Piure de conopida si broccoli
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Procedam la fel si cu...Citeste continuarea
Peltea de struguri
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere). Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...Citeste continuarea
Pastrama din piept de pui
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe si nuca de cocos
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPunem fructele din compot sa se scurga, apoi le taiem bucati mai mici. Mixam untul cu zaharul si praful de sare. Adaugam si ouale si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam nuca de cocos, apoi...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Paste cu creveti
Postat de: Zamfira in PasteTopim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă....Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu si crema de lamaie
Postat de: diaconta in PrajituriLemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca. Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi...Citeste continuarea
Paste cu sos aromat de rosii si...
Postat de: Nadyne in PasteSpalam bucatile de carne, le condimentam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri cu ulei, turnam 200 ml apa si introducem in cuptorul preincalzit....Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si nutella
Postat de: nadea68 in DulciuriIncepem cu frisca, mixam smantana pana ce devine frisca :) Intr-un bol, sfaramam biscuitii in bucati mai mari, adaugam 4 linguri de nutella si 4 linguri de frisca. Amestecam pana se...Citeste continuarea
Prajitura cu mere caramelizate,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMerele caramelizate: Spalam merele, le decojim si le taiem cuburi potrivite. Le transferam intr-o cratita, adaugam zaharul, scortisoara si untul. Punem cratita pe foc, amestecam bine pana...Citeste continuarea
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriBlat: - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să...Citeste continuarea
Placinta turnata cu mere si nuca de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPregatirea umpluturii: Merele, curatate de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acestea....Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozzarella si rosii...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se unge cu ulei de masline,se condimenteaza,se acopera si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se scot bucatiile de pui,se taie in doua,se cresteaza pe toata...Citeste continuarea
Prajitura cu foi cu bulion
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe...Citeste continuarea