Bors taranesc din coada de vita

de Ksenya in Ciorbe, 10 Mai 2018 | 6424 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche romaneasca pe care am gasit-o in cartea maestrului bucatar, Ion Radu "Preparate de arta culinara".
Mie mi-a placut mult asa ca am gasit de cuviinta sa v-o impart si voua.

 

INGREDIENTE

  • 900 g coada de vita
  • 350 g rosii (eu am avut la borcan)
  • zarzavat de supa
  • 1/2 varza mica
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura patrunjel
  • 1/2 bors
  • 3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc din coada de vita:

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien.

Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi borsul se mai fierbe 10 minute.

La sfarsit se potriveste de sare si piper.

Se serveste cu patrunjel tocat si smantana cine mai doreste. Bineinteles cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu adaugati bosul si rosiile inainte de a fi varza fiarta, riscati ca varza sa ramana tare.

2

Fierbeti borsul inainte, separat intr-o oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc din coada de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de vita