Castane coapte

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 4942 vizualizari

 

Mie imi plac la nebunie castanele. Am fost rasfatat in copilarie primind castane din curtea matusilor, deci bune, bune. Acum cumpar din supermarchet si este ca la loz in plic, pot fi bune sau nu. De aceea cumpar cate putin sa-mi fac pofta daca am noroc sa fie bune.

 

INGREDIENTE

  • 600 g castane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castane coapte:

Desi pare simplu, pentru a fi bine facute trebuie respectate niste reguli.

Castanele se pun in apa calduta 15 minute pentru a se hidrata.

Se cresteaza fiecare castana pe partea rotunda pentru a nu exploda in cuptor.

Se incinge cuptorul si se pune o tava cu apa pentru a se coace in abur.

Se pun castanele intr-o tava si se introduc in cuptor pentru 30-40 minute, pana se coc bine si coaja devine sfaramicioasa. La mine a ramas cam tare ca asa am nimerit soiul lor.

Se scot si se pun intr-un prosop usor umed, se preseaza de cateva ori si se lasa 5 minute.

Se curata de coaja si se consuma.

Sunt foarte bune caldute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castane coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castane coapte