Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion

de Bya Ralu in Curcan, 12 Mar 2015 | 3914 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cous cous:

  • praf de cous cous
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 dovlecel zucchini
  • vegeta/piper/oregano

Pentru pulpa de curcan:

  • 2 felii de carne de curcan
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri de bulion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion:

Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.

Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat.

Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva minute dupa care se ia de pe foc.

Intre timp se pregateste cous cous-ul :

Ceapa se taie feliute,iar dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare,se pun impreuna ca calit in putin ulei de masline.

Se adauga condimentele,se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba cam 5-7 minute.

Se adauga praful de cous cous,apa,se amesteca bine si se mai lasa circa 5 minute(se verifica daca este gata).

Se serveste cous cous cu carne de curcan in sos de bulion

TIPS-URI

1

se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

20.03.2015, 19:03

Ce culori frumoase are mancarica ta

Bya Ralu 1

23.03.2015, 03:45

roxana

Bya Ralu 1

23.03.2015, 03:45

mihaela multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu sos de gutui