Cozonac "ochi de pisica"

de MonaMimi in Dulciuri, 5 Oct 2015 | 4425 vizualizari

 

Am vazut reteta la bucataras Miuta si am trecut la treaba. Rezultatul? Deeliciossiii

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • 50 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 300 g nuca macinata
  • 300 g mac macinat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • gem dupa preferinte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "ochi de pisica":

Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie.

Lasam la dospit 30 minute. Aluatul obtinut il impartim in patru buc.Intindem o foaie subtire pe care o ungem cu gem, pe jumatate de foaie punem mac iar pe cealalta jumatate nuca, rulam incet spre interior ambele parti lasam putin spatiu in mijloc pe care il umplem cu albusurile batute spuma si amestecate cu nuca de cocos.

Repetam operatiunea si cu celelalte 3 buc de aluat. Punem cozonaci intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu galbenus de ou si ii punem in cuptorul preincalzit 30 -35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos