Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

de simona72 in Dulciuri, 16 Mar 2018 | 12538 vizualizari

 

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, l-am imprumutat de la Laura, dar i-am adus cateva modificari. Daca cititi ambele retete se vor observa cu usurinta modificarile. Este putin de lucru la aluat, dar se merita.
Pentru umpluturi am ales doua feluri diferite, asta pentru a multumii pe toata lumea. In primul rand am ales sa ma las influentata de aromele celor de la Bunatati din natura. Au produse romanesti, naturale, facute in casa. Am ramas impresionata. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 12 linguri ulei de floarea soarelui
  • Coaja rasa de la o lamaie bio
  • 12 linguri lapte
  • 2 linguri sirop de struguri si mar
  • 600-650 gr faina alba
  • 100 gr unt gras 82% moale, la temperatura camerei
  • Pentru umplutura 1:
  • Aproximativ 600-700 gr mere rase si calite(eu le-am avut din toamna puse in pungi la congelator)
  • 1 lingurita amestec de condimente(scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coaja de portocala, cuisoare)
  • 1 lingura griș
  • 2 pumni de nuci taiate grosier
  • 2-3 linguri sirop din struguri si mar
  • Pentru umplutura 2:
  • 1 ou intreg+2 galbenusuri
  • 1 plic esenta vanilie Finesse de la Dr. Oetker
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri sirop natural din trandafir
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 500 ml lapte dulce
  • In plus mai aveti nevoie de: zahar pudra, sirop de trandafiri si sirop de struguri si mar pentru uns strudelele
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie:

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva pulsatii pentru un amestec uniform. Am adaugat jumatate din cantitatea de faina, am mai dat cateva pulsatii robootului pentru a amesteca ingredientele. Am rasturnat aluatul moale pe masa infainata, am framantat aluatul, treptat am mai adaugat faina pana am obtinut un aluat elastic.

Se taie aluatul in doua parti. Se ia prima bucata de aluat si se intinde cu sucitorul intr-o foaie cat se poate de subtire (aproape ca cea de taitei). Se unge toata foaia de aluat cu jumatate din cantitatea de unt. Se impatureste aluatul ca la aluatul de foietaj (urmariti imaginile), sau se poate face sul si apoi se procedeaza la fel. Se procedeaza la fel si cu urmatoarea bucata de aluat. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 40-50 minute.

Pentru umplutura 1 cu mar si nuca: avand in vedere ca eu am avut merele gata preparate, nu a fost nevoie decat sa scot punga din congelator de cu seara si sa le las la dezghetat. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pentru umplutura cu mar si nuca.

Pentru umplutura 2 cu crema de vanilie: 400 ml lapte se pun intr-o craticioara cu fund dublu la incalzit. Intr-un castron se pune oul intreg, galbenusurile, vanilia, siropul de trandafir, zaharul si se amesteca cu un tel. Se adauga si amidonul, se amesteca pana se desface, apoi laptele rece ramas. Peste toate astea se adauga incet in timp ce amestecam laptele fierbinte. Se transfera toata compozitia la loc in craticioara, se pune pe foc si se lasa sa fiarba. In tot acest timp se amesteca mereu cu telul, crema incepe sa se ingroase si ajunge la consistenta unei budinci. Se pune folie alimentara peste crema si se da la frigider pana se raceste.

Se ia o bucata de aluat din frigider si se intinde intr-o foaie subtire. Se taie in jumatate pe lungime. Pe prima bucata se pune pe toata lungimea jumatate din umplutura cu mar si/sau umplutura cu crema de vanilie. Se face sul, se taie in bucati de aproximativ 8-9 cm. La fel se procedeaza si cu restul de aluat. Se pun bucatile intr-o tava tapetata cu hartie de copt (la mine tocmai s-a terminat si am folosit folie de aluminiu), se da tava la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 20 minute, pana se rumenesc usor deasupra. Se lasa cateva minute sa se raceasca, 5 minute este suficient, apoi se ung strudelele cu o pensula: cele cu mar cu sirop de struguri si mar, iar cele cu crema de vanilie cu sirop de trandafir. Cand s-au racit, se pot pudra cu zahar pudra pentru un aspect mai frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de vara cu visine