Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

de alilianaa in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 2627 vizualizari

 

Am vrut sa fie prajitura Napoleon dar intr-o  varianta mai simpla ( aluatul fiind cumparat), dar pana la final am ajuns la ceea ce este prezentat. Bun ...foarte bun.

 

INGREDIENTE

    • un pachet foietaj de 800 g - Linco
    • Crema de vanilie:
    • 1 litru lapte 8 galbenusuri;
    • 4 -5 linguri amidon;
    • 300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult);
    • esenta de vanilie;
    • un plic zahar vanilat;
    • 130 g unt,
    • un praf de sare;
    • Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):
    • 250 g fructe ;
    • 200 g zahar;
    • doua linguri unt;
    • 250 ml apa,
    • 2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii:

Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final.

 Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se incorporeaza si amidonul, peste care se toarna putin care putin laptele. Compozitia se pune pe foc. Se lasa la fiert pana ce ajunge la constenta unei budici. La final se adauga esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin dupa care se incorporeaza untul. Se da la rece.

 Jeleul de fructe: Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.Se adauga untul, iar la final se pun fructele. Se lasa sa fiarba impreuna cca 5 minute pana ce fructele isi lasa din culoare, savoare...amidonul se dizolva in putina apa rece, se pune peste fructe si se mai lasa la fiert pana capata consistenta. Nu am folosit niciun alt adaos de arome.

 

Asamblarea: pe o tava se pune o foaie de foietaj de baza, peste ea se pune o parte de crema de vanilie, peste aceasta jeleu de fructe, se pune a doua foaie, crema, jeleu si a treia foaie, crema, jeleu. De-asupra se pun ( optional) stelute de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza Philadelphia