Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

de Patricia Iordache in Pui, 24 Mar 2013 | 19099 vizualizari

 

Dragii mei, un pranz gustos compus din pulpite rumenite la ceaun, un pilaf colorat si aromat si un mujdei de usturoi nemaipomenit. Reteta de mujdei am gasit-o in cartea Maestrului Horia Varlan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea pulpelor:
  • - 2 l apa rece;
  • - 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);
  • - 2 catei mari de usturoi taiati felii;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;
  • - 1 foaie de dafin;
  • - un varf de cutit cu praf curry;
  • - ulei (destul de mult, pentru prajire);
  • Pentru pilaf:
  • - 1 cana mare orez;
  • - 3 cani supa de pui ( zeama care ramane de la fierberea pulpelor);
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 1 morcov mare;
  • - putin ulei (pentru calirea legumelor)
  • - sare;
  • - piper;
  • - putin patrunjel pentru decor;
  • Pentru mujdei:
  • - 4 catei mari de usturoi;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui;
  • - 150 ml apa minerala/sifon';
  • - cateva fire de patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan:

Cum preparam pulpele:

Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Oprim focul, scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie ca sa se usuce, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O vom folosi la pilaf.

Punem ulei in ceaun, lasam sa se incinga si punem pulpitele cu pielea in jos, apoi le intoarcem pana se rumenesc frumoas pe toata suprafata.

Le scoatem pe un prosop de hartie ca sa eliminam surplusul de ulei, presaram putina sare.

Cum preparam pilaful:

Spalam legumele si le taiem bucatele mici. Le punem sa se caleasca in putin ulei apoi adaugam orezul spalat, supa si lasam sa fiarba maxim 15-20 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Potrivim de sare, piper.

Asezam pe farfurie si presaram putin patrunjel.

Cum preparam mujdeiul:

Zdrobim in mojar usturoiul presarat cu putina sare, adaugam uleiul si omogenizam, apoi punem apa minerala si patrunjelul tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor