Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico

de nico15 in Pui, 28 Mar 2011 | 6300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de piept de pui
  • 100 g radicchio
  • 100 g salata verde
  • 100 g ceapa rosie  
  • 50 g ardei kapia rosu
  • 120 g ananas,
  • 50 ml suc de ananas
  • 20 g  susan alb
  • 20 g  susan negru
  • 1 lingura sos de stridii
  • 2  linguri sos de soia
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 kiwi
  • 50 g  sfecla rosie (din borcan, fruct si lichid)
  • Ulei de masline,
  • acetto balsamico
  • 50 g  zahar
  • 5 boabe piper Sichuan
  • 5 cuisoare
  • 1 floare de anason stelat
  • 1 catel de usturoi
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico:

Se taie pieptul de pui jullien, se trage la tigaie in ulei de masline,  dupa ce a prins un pic de culoare se adauga sosul de soia si sosul de stridii, juice-ul de ananas si susanul alb un praf de sare si se lasa aproximativ sapte minute. Dupa care se vor adauga: cuisoarele, piperul Sichuan, anasonul stelat si susanul negru.

Separat ne apucam si de salata, radichhio in rupem in bucati mai mari, salata verde la fel, ceapa se taie jullien iar firele de ceapa verde in stil asiatic(pe diagonala), ardeiul se taie fasii subtiri, se amesteca toate ingredientele si ne vom apuca de pregatirea  dressingului  din: ulei de masline, usturoiul pisat, pisam si 10 g de susan alb, se adauga o lingura de sos de soia si acetto balsamico, se gusta si se potriveste de sare.

Pregatim pentru dessign doua tipuri de dressinguri (sosuri) care la fel si ele sunt comestibile si se potrivesc cu produsul nostru

Sos de kiwi: 1 fruct de kiwi impreuna cu 20-30 g de ananas, se blendeaza bine, se strecoara pentru a nu ramane diferite seminte, se va imbina gustul acrisor de kiwi cu gustul dulceag al ananasului.

Sos de sfecla rosie: din borcan se ia sfecla taiata cubulete si lichidul care se vor blenda impreuna pana va rezulta un sos concentrat  ca in imaginile alaturate.

Pregatim etapa finala de montare a preparatului nostru, asezam salata iar peste punem bucatile de pui, vom pune si sosul in care bucatile s-a prajit, presaram seminte de susan negru si asezam cele doua sosuri in farfurie pentru un aspect mai deosebit. Efectuam si o floricica din zahar ars pe care o asezam pentru produsul rezultat.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Parjoale frantuzesti