Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Sep 2015 | 4204 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru somon si creveti:

  • 4 bucati file de somon, cu piele
  • 4 creveti mari sau mai multi, daca sunt mici
  • o legatura sparanghel
  • 1 lamaie
  • cateva frunze de busuioc
  • 4 file ansoa
  • cateva rosii cherry
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 chili feliat
  • ulei de masline
  • sare/piper

Pentru salsa verde:

  • 1 mana frunze menta
  • 1 mana frunze patrunjel
  • 1 lingurita cu varf mustar Dijon
  • 1 lingurita capere
  • 1 catel usutoi
  • 4 file ansoa
  • ulei de masline
  • otet din vin rosu
  • cartofi noi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi:

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se introduce tava pe raftul superior, in cuptorul preincalzit la 200 de grade unde va ramane 13-15 minute. 

Pentru salsa se amesteca toate ingredientele, plus 2 lingurite din uleiul de la ansoa.

Se fierb cartofii in apa cu sare. Se scurg si se amesteca cu 3/4 din salsa verde. 

Se aseaza cartofii pe farfurii, apoi pestele, sparanghelul, rosiile, lamaia si restul de salsa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă