Aceasta tarta s-a nascut ca idee din dragostea mea pentru tartele sarate, si-apoi s-a transformat in realitate in scurt timp dintr-o pofta incredibila de gust mediteranean, aromat si parfumat...o tarta minunata consistenta, deloc usoara din punct de vedere caloric, insa, merita savurata fara sa te mai gandesti la silueta, macar o data :))) iar daca totusi aveti remuscari, bagati un program bun de sport :))) asa ca va invit cu drag sa o probati! :) Arata frumos si poate sta fara sa-i fie jena pe masa de sarbatoare :)
Blat:
Umplutura:
Se marineaza rosiile taiate in jumatate in ulei de masline, zeama de lamaie( cativa stropi) si busuioc, oregano, rozmarin si sare de mare.
Se amesteca ingredientele intr-un vas larg, se taie untul in felii, aici va sfatuiesc sa il scoateti direct din frigider , se va inmuia sub actiunea framantatului, la prepararea blatului de tarte niciodata nu lasati untul la temperatura camerei.
Se framanta aluatul nu dureaza foarte mult, apoi cand este gata sa mai adauga o manuta de faina, se infaineaza sa nu se mai lipeasca de maini, apoi se pune in folie direct la congelator pana ne ocupam de crema de branza.
Amestecam intr-un vas incapator, smantana cu feta maruntita, ouale, uleiul de masline, amidonul si restul de condimente.
Scoatem blatul de la rece, daca il veti pune la congelator veti constata ca e numai bun de intins. Eu l-am intins pe o foaie de copt cu ajutorul unei folii de prospetime pusa deasupra cu un sucitor. Am intins aluatul, astfel incat sa depaseasca mariginile tavii.
Intre timp am uns cu ulei si am tapetat tava( forma de tarta ( diam. 28 cm) cu o foaie de copt.
Am rasturnat aluatul cu tot cu foaia de copt apoi am desprins-o usor.
Turnam crema de branza, punem rosiile marinate si maslinele dupa cum ne este inspiratia, aducem marginile cazute peste forma si le ridicam ciupind aluatul pentru a forma niste incretituri( sau cum doriti), sau pentru un aspect rustic lasati-l pur si simplu sa cada peste crema de branza fara sa fiti prea atenti la finisaje. :) Nu uitati sa intepati aluatul cu o furculita( gherute de pisicuta).
Coacem tarta la 200 de grade pentru 35 de minute.
Daca nu aveti forme asa mari faceti doua tarte sau reduceti cantitatile la jumatate.
Decorati cu crengute de rozmarin si serviti cu placere, mie sa stiti ca tare-mi mai miroase a Creta :)